Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wapens gevonden bij grote actie op De Poel

Wapens gevonden bij grote actie op De Poel

GOES - Bij een uitgebreide actie op bedrijventerrein De Poel in Goes hebben verschillende (overheids)diensten woensdag onderzoek gedaan bij 45 panden. Hierbij zijn onder meer wapens, munitie en gestolen auto-onderdelen aangetroffen. Ook bleek een bedrijfspand illegaal bewoond.

Partijen zoals gemeenten, politie en Belastingdienst houden regelmatig gezamenlijke controles. De instanties kregen woensdag ondersteuning van de Taskforce-RIEC (Regionaal Informatie en Expertisecentrum) Brabant-Zeeland. ‘Samen kunnen de instanties zo als één overheid optreden tegen illegale vermenging van onder- en bovenwereld op bedrijfsterreinen’, laat de gemeente Goes donderdag weten.

Overtredingen

Naast de genoemde overtredingen werd er een gestolen aanhangwagen gevonden. Meerdere geparkeerde voertuigen bleken niet APK gekeurd te zijn en er stonden onverzekerde voertuigen op het terrein. De eigenaren hiervan worden aangeschreven. Een auto waarvan de tenaamstelling niet bekend was, is in beslag genomen. ‘Verder zijn er enkele kleine overtredingen op het gebied van bodembedreigende en gevaarlijke stoffen geconstateerd. En bij drie bedrijven ziet de Belastingdienst reden om nader onderzoek te doen.’

Bij de aanpak van criminaliteit, is ook de hulp van inwoners nodig. Meld verdachte situaties bij de politie (via 0900 8844) of Meld Misdaad Anoniem (0800 7000).

Meer uit Beveland

Cees van den Bos voorgedragen als burgemeester van Goes

GOES - De gemeenteraad van Goes heeft donderdagavond Cees van den Bos voorgedragen als nieuwe burgemeester. Naar verwachting wordt hij per 1 februari 2024 benoemd. 

8 uur geleden
Maartenskerk 's-Gravenpolder heeft eindelijk weer een torenspits

's-GRAVENPOLDER - Het heeft langer geduurd dan verwacht - bijna anderhalf jaar - maar sinds donderdag prijkt er weer een torenspits op de Maartenskerk in 's-Gravenpolder.

12 uur geleden
In tweede kwartaal meer duidelijkheid over herstel Westerscheldetunnel

ELLEWOUTSDIJK - De N.V. Westerscheldetunnel heeft onderzoek gedaan naar de mogelijke oorzaak van de eerder dit jaar ontdekte betonschade in de oostbuis van de tunnel. 'Het meest waarschijnlijk is dat een aantal omstandigheden gezamenlijk heeft geleid tot de betonschade', laat de organisatie donderdag weten. Ze verwacht pas in het tweede kwartaal van volgend jaar uitsluitsel over de oorzaak en het herstelplan.

13 uur geleden
Rotary viert 100 jaar in Nederland zaterdag in Goes

GOES - Rotary Nederland markeert in 2023 haar eeuwfeest met een grootschalige estafette, waarbij een symbolische bakfiets het hele land doorkruist en elke Rotary Club aandoet. Deze viering bereikt zaterdag 2 december de Grote Markt in Goes, waar de drie Bevelandse Rotary clubs zich presenteren en geld inzamelen voor Shelter Box.

16 uur geleden
Kettingbotsing op A58 bij Goes; half uur vertraging

GOES - Op de afrit van de A58 bij Goes heeft donderdagochtend een ongeval plaatsgevonden met meerdere voertuigen.

17 uur geleden
Borsele helpt inwoners geld terugvragen bij zeven inloopmomenten

HEINKENSZAND - Gemeente Borsele nodigt al haar inwoners uit om in december gratis de energietoeslag- en potjescheck te doen. Vrijwilligershuis Borsele en Gemeenschappelijke Regeling (GR) de Bevelanden organiseren hiervoor een aantal inloopmomenten. 'Samen vult u een paar vragen in en ziet u meteen of u in aanmerking komt voor energietoeslag en potjes', legt de gemeente uit in een persbericht. 

18 uur geleden
284 vergunningen te vergeven voor zeegroenten snijden bij Oosterschelde

KATTENDIJKE - Wie volgend seizoen zeegroenten wil snijden bij de Oosterschelde kan tot vrijdag 22 december een aanvraagformulier indienen bij de provincie Zeeland. Er zijn 284 vergunningen te vergeven.

1 dag geleden