Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wanneer heropent bewaakte stalling Zusterplein?

Wanneer heropent bewaakte stalling Zusterplein?

MIDDELBURG - GroenLinks Middelburg wil weten wanneer de bewaakte fietsenstalling aan het Zusterplein in Middelburg weer opent. ‘Het is al maart en het is onwenselijk dat de fietsenstalling ook in de zomer onbewaakt blijft’, stelt GroenLinks-gemeenteraadslid Marianne Golsteijn in schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

De stalling is al sinds 1 juli onbewaakt en Golsteijn wil weten of b&w ook het belang van een bewaakte fietsenstalling in de binnenstad onderstrepen, met name voor de bereikbaarheid van de stad voor mensen met elektrische fietsen.

Veiligheid

‘Erkent het college dat de afwezigheid van een bewaakte stalling het gevoel van veiligheid bij bezoekers kan wegnemen en bijdraagt aan overvolle fietsbeugels in de winkelstraten?’

Aantrekkelijk

Het college investeert volgens het raadslid in het kader van het Europese project Cool Towns in het Zusterplein. Daarom wil de fractie weten of b&w de onbewaakte stalling hoe dan ook heropenen. ‘Middelburg is immers ook fietsstad en de gemeente heeft een taak in het aantrekkelijk maken van de stad voor fietsers.’

Daarnaast vraagt Golsteijn naar de invalidetoiletten op het Zusterplein. De binnenstad is volgens haar minder toegankelijk voor mensen met een beperking nu die niet meer toegankelijk zijn.
 

Meer uit Middelburg

Eten, muziek, zang en dans tijdens Culturen Carrousel in Dauwendaele

MIDDELBURG - Aanstaande zaterdag vindt in het winkelcentrum Dauwendaele de eerste editie van de Culturen Carrousel plaats. Van 10.00 uur tot 17.00 uur kunnen bezoekers genieten van een multicultureel programma met live muziek, lekker eten, zang en dans. Inwoners en andere betrokkenen gaan er voor zorgen dat de bezoekers ondergedompeld worden in verschillende culturen. De toegang is gratis.

10 uur geleden
Keti Koti dialoogtafel zaterdag 29 juni in de ZB Middelburg

MIDDELBURG - De Keti Koti dialoogtafel vindt dit jaar op zaterdagmiddag 29 juni 2024 plaats in de ZB Middelburg. Keti Koti betekent 'verbreek de ketens' en de dialoogtafel is onderdeel van de jaarlijkse herdenking van de afschaffing van de Nederlandse slavernij. Deelname is gratis (vrijwillige financiële bijdrage is mogelijk), aanmelden kan tot 22 juni 2024.

13 uur geleden
Zaterdag 22 juni Rommelroute in Arnemuiden

ARNEMUIDEN - Boeken, strips, kleding, speelgoed of gereedschap: tijdens de Rommelroute in Arnemuiden is er van alles te koop. ,,We proberen elk jaar een Rommelroute te organiseren. Er is veel behoefte aan", zegt medeorganisator Marga van de Ketterij. Zaterdag 22 juni van 09.00 uur tot 13.00 uur kan gesnuffeld worden tussen de spulletjes van de verschillende deelnemers.

17 uur geleden
Walcherse schat te bewonderen in het Zeeuws Museum

MIDDELBURG - Met trots presenteert het Zeeuws Museum een bijzondere nieuwe aankoop: een muntschat uit ca. 1570. Deze werd een aantal jaren geleden op Walcheren gevonden door metaaldetectoristen Michiel Bil en Michael Daniëlse. 

1 dag geleden
Middelburgse scholieren en studenten kunnen gratis naar Etty Hillesum Huis

MIDDELBURG - Leerlingen van Middelburgse scholen kunnen binnenkort gratis naar het Etty Hillesum Huis. Het gaat dan om alle leerlingen van de basisscholen, middelbare scholen, HZ, Scalda en UCR. Het college heeft hiervoor geld gevraagd aan de gemeenteraad. De gemeenteraad heeft hier mee ingestemd, onder meer omdat het invulling en uitvoering geeft aan een motie die door de raad unaniem is aangenomen.De Gemeente Middelburg werkt samen met het Etty Hillesum Huis om aandacht te hebben voor mensenrechten op een breed niveau. Door de scholieren en studenten een educatief bezoek aan te bieden aan het Etty Hillesum Huis worden zij tot nadenken aangezet. De gemeente wil jongeren bewust maken van de keuzes die ze hebben en maken en hoe de keuzes bijdragen aan onderlinge verdraagzaamheid, begrip en veiligheid. Na een bezoek aan het Etty Hillesum Huis kan dit een gezamenlijk gespreksonderwerp worden. De hoop is dat jongeren hiermee de handvatten krijgen om elkaar aan te spreken en samen bewuste keuzes te maken.

1 dag geleden
Yvonne van Mastrigt definitief de nieuwe burgemeester van Middelburg

MIDDELBURG - De ministerraad heeft  ingestemd met de voordracht van Yvonne van Mastrigt als nieuwe burgemeester van Middelburg. Hiermee wordt Yvonne van Mastrigt definitief de nieuwe burgemeester van Middelburg.

1 dag geleden
Engelse Kerk nieuw cultureel centrum in Middelburg

MIDDELBURG - Vandaag kondigen het College van Kerkrentmeesters van de Protestantse Gemeente Middelburg (PGM) en de culturele ondernemer en kunstenaar André Romijn aan dat zij een langdurige huurovereenkomst hebben getekend. Onder de naam 'De Engelse Kerk' worden deze monumenten omgevormd tot een zelfvoorzienend, multifunctioneel centrum dat kunst, muziek, educatie en gemeenschapszin integreert. 

2 dagen geleden