Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wanneer heropent bewaakte stalling Zusterplein?

Wanneer heropent bewaakte stalling Zusterplein?

MIDDELBURG - GroenLinks Middelburg wil weten wanneer de bewaakte fietsenstalling aan het Zusterplein in Middelburg weer opent. ‘Het is al maart en het is onwenselijk dat de fietsenstalling ook in de zomer onbewaakt blijft’, stelt GroenLinks-gemeenteraadslid Marianne Golsteijn in schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

De stalling is al sinds 1 juli onbewaakt en Golsteijn wil weten of b&w ook het belang van een bewaakte fietsenstalling in de binnenstad onderstrepen, met name voor de bereikbaarheid van de stad voor mensen met elektrische fietsen.

Veiligheid

‘Erkent het college dat de afwezigheid van een bewaakte stalling het gevoel van veiligheid bij bezoekers kan wegnemen en bijdraagt aan overvolle fietsbeugels in de winkelstraten?’

Aantrekkelijk

Het college investeert volgens het raadslid in het kader van het Europese project Cool Towns in het Zusterplein. Daarom wil de fractie weten of b&w de onbewaakte stalling hoe dan ook heropenen. ‘Middelburg is immers ook fietsstad en de gemeente heeft een taak in het aantrekkelijk maken van de stad voor fietsers.’

Daarnaast vraagt Golsteijn naar de invalidetoiletten op het Zusterplein. De binnenstad is volgens haar minder toegankelijk voor mensen met een beperking nu die niet meer toegankelijk zijn.
 

Meer uit Middelburg

Recordaantal deelnemers Walcherse voorrondes Nationale Voorleeswedstrijd

MIDDELBURG - Maar liefst zesentwintig deelnemers doen dit jaar mee aan de Walcherse rondes van de Nationale Voorleeswedstrijd, die dit jaar op 22 en 29 maart plaatsvinden in ZB Bibliotheek van Zeeland in Middelburg.

7 uur geleden
Gratis Kinderkunstatelier in ZB Middelburg op 22 maart

MIDDELBURG - Doe tijdens de Kinderkunstweek mee aan het 30 minuten durende Kinderkunstatelier Golven. In dit tijdelijk grafisch atelier van Virusgrafiek in de ZB (speciaal voor de Kinderkunstweek ingericht) ga je aan de slag met verschillende druktechnieken rond het thema Golven: ‘Hoog, Hoger, Hoogst ‘.

1 dag geleden
SGP wil kleine kernenfonds

MIDDELBURG - De SGP in Zeeland maakt zich zorgen om het steeds meer verdwijnen van voorzieningen uit kleine kernen, zoals een buurtsuper, (hulp)postkantoor, ontmoetingscentrum, dorpshuis of een spreekuur voor medische zorg. Daarom pleit de fractie voor een KLEINE KERNENfonds om deze voorzieningen mede in stand te houden én hulp van professionals.  

1 dag geleden
Brassband Crescendo Oostkapelle bestaat 125 jaar

OOSTKAPELLE - Brassband Crescendo uit Oostkapelle bestaat in 2023 125 jaar. Voor de vereniging is dat natuurlijk een bijzondere reden om van de jaarlijkse uitvoering een muzikaal feestje te maken. 

1 dag geleden
39-jarige man uit gemeente Veere komt om bij ongeval Grijpskerke

GRIJPSKERKE - Op de Hondegemsweg bij Grijpskerke heeft maandagmiddag een dodelijk ongeluk plaatsgevonden. Hierbij zijn zowel een vrachtwagen als een personenauto in een sloot beland. Het slachtoffer is een 39-jarige man uit gemeente Veere. 

1 dag geleden
C&A sluit Middelburgse vestiging na bijna 45 jaar

MIDDELBURG - De Middelburgse vestiging van het kledingconcern C&A wordt gesloten in juli van dit jaar. Dat heeft het bedrijf vandaag bevestigd tegenover Omroep Zeeland. De winkel aan de Lange Delft heeft bijna 45 jaar bestaan. De zaak werd in augustus 1978 geopend.

2 dagen geleden
Hulpdiensten rukken massaal uit voor verward persoon in woning Middelburg-Zuid

MIDDELBURG - De hulpdiensten proberen op dit moment in Middelburg-Zuid een verward persoon uit een woning te praten. Verschillende hulpdiensten zijn in groten getale ter plekke.

2 dagen geleden