Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wandelnetwerk komt tot ontplooiing in Reimerswaal

Wandelnetwerk komt tot ontplooiing in Reimerswaal

WAARDE - Op dinsdag 19 april van 19.00 tot 21.00 uur houdt Stichting Landschapsbeheer Zeeland (SLZ) een bijeenkomst voor vrijwilligers die geïnteresseerd zijn in het Wandelnetwerk Reimerswaal. Deze bijeenkomst vindt plaats in dorpshuis Meerwaarde in Waarde. 

Rondom de dorpen Yerseke, Kruiningen, Waarde, Krabbendijke, Oostdijk en Rilland hebben dorpsbewoners leuke ommetjes bedacht die via langere routes aan elkaar gekoppeld zijn, zodat er een wandelnetwerk is ontstaan. ‘Als resultaat is het wandelnetwerk Reimerswaal nu 175 kilometer lang over bestaande wegen, maar ook over onverharde dijken en boerenlandpaden’, laat de stichting weten.

Hansweert is bij het tot stand komen van Wandelnetwerk Hart van Zeeland in Zuid Beveland al voorzien van bewegwijzerde wandelroutes en heeft sinds 2012 haar eigen Parlevinkerspad. Al deze wandelroutes zijn aan elkaar gekoppeld. Eind 2022 moeten deze routes bewegwijzerd zijn. In mei start SLZ samen met vrijwilligers met de aanleg. Dit doen ze elke woensdag. ‘We zoeken hiervoor nog vrijwilligers die willen helpen met bijvoorbeeld het plaatsen van de knooppuntpalen, het plakken van de bewegwijzeringsbordjes, het maken van overstapjes en het aanbrengen van ‘honden verboden’ bordjes.’ SLZ zorgt voor ondersteuning, begeleiding en materialen.

Als het wandelnetwerk er eenmaal ligt, is het belangrijk dat er regelmatig gecontroleerd wordt of onder meer de bordjes nog heel zijn, de palen recht en de paden toegankelijk. Het is de bedoeling dat vrijwilligers een bepaald traject 3 à 4 keer per jaar lopen en checken of alles nog klopt. Uiteraard kan men zelf een voorkeur aangeven voor een bepaalde route. Als er iets kapot is, zijn er vrijwilligers die dit herstellen. Dit zijn kleine reparaties die uitgevoerd moeten worden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het terugplaatsen van een bewegwijzeringsbordje, het vasttimmeren van een overstapje, takken wegknippen die over het pad hangen en het herstellen van een raster.’ Ook hiervoor kunnen vrijwilligers zich aanmelden, al beginnen deze werkzaamheden pas in 2023. ‘Lijkt het u leuk om gezellig met een groepje mensen lekker buiten in uw eigen omgeving te werken aan het Wandelnetwerk Reimerswaal? Kom dan naar de bijeenkomst op dinsdag 19 april. Er wordt uitgelegd wat de bedoeling is.

Aanmelden

Stichting Landschapsbeheer Zeeland richt zich sinds 1982 op het beheer en ontwikkeling van het Zeeuwse cultuurlandschap op terreinen van derden. Hiervoor werkt SLZ met veel vrijwilligers en bewonersparticipanten. Aanmelden voor de avond op 19 april kan tot 12 april via [email protected].

Meer uit Reimerswaal

Freek de Jonge zaterdag te gast in Kapelle: 'In Zeeland groeide het diepe verlangen om op het toneel te staan'

KAPELLE - Halsoverkop - het gezin had nog niet eens een woning gevonden - moest Freek de Jonge in 1962 naar Vrouwenpolder verhuizen. Zijn vader had een nieuwe baan. "Ik was achttien en begon in Zaandam, waar we woonden, net een beetje het gevoel te krijgen hoe ik kon komen waar ik wilde zijn. In Zeeland kende ik niemand. Ik moest helemaal opnieuw beginnen", vertelt de gevierd cabaretier. Toch schreef De Jonge een boek over deze tijd. En het is nog mooi ook, belooft hij. Zaterdag bezoekt De Jonge Kapelle en Goes voor de presentatie van 'De Zeeuwse Jaren'.

5 uur geleden
Leefbaarheidsonderzoek toont aan: Goed wonen in Kapelle

KAPELLE - De leefbaarheid in grotere woonplaatsen in Zeeland is iets minder gunstig dan in kleinere woonplaatsen, stelt Regiobank na een leefbaarheidsonderzoek dat zij liet uitvoeren. Een belangrijke uitkomst van het onderzoek is dat Kapelle, Zierikzee en Hulst de leefbaarste kleinere woonplaatsen in Zeeland zijn, laat de bank weten.

7 uur geleden
Lezersfoto van de week: Donkere wolken boven de moer

YERSEKE - De rubriek 'Lezersfoto van de week' in de Reimerswaalse & Kapelse Bode toont deze keer een foto van Marian Willeboer-Goeree. 'Donkere wolken boven de Yerseke Moer', schrijft ze erbij.

2 dagen geleden
Skeelerronde door Krabbendijke

KRABBENDIJKE - IJs- en skeelervereniging Krabbendijke houdt op woensdag 19 juni de 27e skeelerronde door Krabbendijke.

3 dagen geleden
Bijeenkomst over nieuwbouw school en gymzaal Wemeldinge

WEMELDINGE - Maandag (17 juni) houdt de gemeente Kapelle een informatiebijeenkomst over de bouwplannen voor het nieuwe Integraal Kind Centrum (IKC) en de nieuwe gymzaal in Wemeldinge. 

4 dagen geleden
Darter Kay Schuurbiers Nederland Kampioen bij aspiranten

KRABBENDIJKE - Kay Schuurbiers (14 jaar) uit Krabbendijke is zondag na een spannende strijd Nederlands Kampioen geworden bij de dart-aspiranten.

5 dagen geleden
Mag de vlag uit? Stuur jouw Geslaagd-foto in en straal in de Bode!

KRUININGEN/KAPELLE - De vlag kan vandaag uit bij veel eindexamenleerlingen. Zij krijgen namelijk te horen of zij geslaagd zijn. Ben je geslaagd of wil je iemand die geslaagd is verrassen? Stuur dan jouw geslaagd-foto in en wie weet staat jouw foto volgende week in de Bode!

6 dagen geleden