Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wandelnetwerk komt tot ontplooiing in Reimerswaal

Wandelnetwerk komt tot ontplooiing in Reimerswaal

WAARDE - Op dinsdag 19 april van 19.00 tot 21.00 uur houdt Stichting Landschapsbeheer Zeeland (SLZ) een bijeenkomst voor vrijwilligers die geïnteresseerd zijn in het Wandelnetwerk Reimerswaal. Deze bijeenkomst vindt plaats in dorpshuis Meerwaarde in Waarde. 

Rondom de dorpen Yerseke, Kruiningen, Waarde, Krabbendijke, Oostdijk en Rilland hebben dorpsbewoners leuke ommetjes bedacht die via langere routes aan elkaar gekoppeld zijn, zodat er een wandelnetwerk is ontstaan. ‘Als resultaat is het wandelnetwerk Reimerswaal nu 175 kilometer lang over bestaande wegen, maar ook over onverharde dijken en boerenlandpaden’, laat de stichting weten.

Hansweert is bij het tot stand komen van Wandelnetwerk Hart van Zeeland in Zuid Beveland al voorzien van bewegwijzerde wandelroutes en heeft sinds 2012 haar eigen Parlevinkerspad. Al deze wandelroutes zijn aan elkaar gekoppeld. Eind 2022 moeten deze routes bewegwijzerd zijn. In mei start SLZ samen met vrijwilligers met de aanleg. Dit doen ze elke woensdag. ‘We zoeken hiervoor nog vrijwilligers die willen helpen met bijvoorbeeld het plaatsen van de knooppuntpalen, het plakken van de bewegwijzeringsbordjes, het maken van overstapjes en het aanbrengen van ‘honden verboden’ bordjes.’ SLZ zorgt voor ondersteuning, begeleiding en materialen.

Als het wandelnetwerk er eenmaal ligt, is het belangrijk dat er regelmatig gecontroleerd wordt of onder meer de bordjes nog heel zijn, de palen recht en de paden toegankelijk. Het is de bedoeling dat vrijwilligers een bepaald traject 3 à 4 keer per jaar lopen en checken of alles nog klopt. Uiteraard kan men zelf een voorkeur aangeven voor een bepaalde route. Als er iets kapot is, zijn er vrijwilligers die dit herstellen. Dit zijn kleine reparaties die uitgevoerd moeten worden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het terugplaatsen van een bewegwijzeringsbordje, het vasttimmeren van een overstapje, takken wegknippen die over het pad hangen en het herstellen van een raster.’ Ook hiervoor kunnen vrijwilligers zich aanmelden, al beginnen deze werkzaamheden pas in 2023. ‘Lijkt het u leuk om gezellig met een groepje mensen lekker buiten in uw eigen omgeving te werken aan het Wandelnetwerk Reimerswaal? Kom dan naar de bijeenkomst op dinsdag 19 april. Er wordt uitgelegd wat de bedoeling is.

Aanmelden

Stichting Landschapsbeheer Zeeland richt zich sinds 1982 op het beheer en ontwikkeling van het Zeeuwse cultuurlandschap op terreinen van derden. Hiervoor werkt SLZ met veel vrijwilligers en bewonersparticipanten. Aanmelden voor de avond op 19 april kan tot 12 april via [email protected]

Meer uit Reimerswaal

De Kromme Spaak in Kapelle na flinke uitbreiding heropend: 'We blijven inzetten op groei en innovatie'

KAPELLE – Dankzij een grote verbouwing is De Kromme Spaak in Kapelle weer klaar voor de toekomst. De rijwielhandel is met een oppervlakte van bijna duizend vierkante meter de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de grootste fietsspecialisten in de regio. De Kromme Spaak is een echt familiebedrijf waar vakmanschap, kwaliteit, klantvriendelijkheid en service hoog in het vaandel staan.

8 uur geleden
Bulgaar krijgt 18 jaar cel voor doodslag Kees van Schaik (65) uit Rilland

RILLAND - Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch veroordeelt een 43-jarige man uit Bulgarije tot 18 jaar gevangenisstraf voor doodslag op de 65-jarige Kees van Schaik uit Rilland in 2017. De rechtbank Zeeland-West-Brabant legde eerder 17 jaar cel op. ‘Gelet op zijn leidende rol, zijn houding tijdens het proces en het feit dat hij in het buitenland eerder is veroordeeld, maakt de straf hoger’, laat het gerechtshof woensdag weten.

1 dag geleden
Gestolen brommobiel gevonden in Yerseke, verdachte opgepakt

YERSEKE - Op de Kijkuit in Yerseke is maandag een man aangehouden op verdenking van het stelen van een 45-kilometerauto. De 24-jarige man, zonder vaste woonplaats in Nederland, is aangehouden op aanwijzing van de eigenaar van het autootje. De verdachte is een bekende van de politie.

2 dagen geleden
E-waste race van start op basisscholen, inwoners kunnen elektronisch afval aanmelden

HANSWEERT/KAPELLE - Leerlingen van de Juliana van Stolbergschool in Kapelle en De Schuttevaer in Hansweert doen sinds maandag mee aan de E-waste Race. Tot en met donderdag 20 april zamelen ze zoveel mogelijk elektronisch afval van buurtbewoners in. 

2 dagen geleden
Kunstenaar Barre Verkerke op basisschool Schuttevaer

HANSWEERT - Van 15 tot en met 26 maart dompelde basisschool Schuttevaer in Hansweert zich onder in ‘Water in de kunst’, het thema van de kinderkunstweek dit jaar met als titel: ‘Van druppel tot tsunami’.

3 dagen geleden
Mooie prestaties op meerkampfinale voor Olympia Kapelle

KAPELLE - Zaterdag was de meerkampfinale in Zierikzee. Veel turnsters van G.V. Olympia in Kapelle, die hoog genoeg geëindigd waren tijdens de 2 voorwedstrijden, turnden deze finalewedstrijd. En wat ging het goed. Er konden 4 medailles meegenomen worden en heel veel turnsters hebben een top 10 plaats behaald.

3 dagen geleden
Man raakt gewond bij ruzie (update)

RILLAND - Bij een mishandeling in een pand gelegen aan de Hoofdweg, is één persoon gewond geraakt. Hulpdiensten waren massaal aanwezig. Volgens de politie ging er een ruzie aan de mishandeling vooraf.

5 dagen geleden