Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wandeling en praatgroep voor nabestaanden van overledenen na zelfdoding

Wandeling en praatgroep voor nabestaanden van overledenen na zelfdoding

KRUININGEN - In de week van de internationale Wereld Suïcide Preventie Dag organiseert zorgorganisatie Emergis preventie vrijdag (9 september) in Kruiningen een wandeling voor nabestaanden.

De groep met nabestaanden, vrienden en andere naasten na zelfdoding praat en zwijgt, lacht en troost. Na de wandeling is er een moment van bezinning en stilte. Daarna is er gelegenheid om na te praten met een hapje en een drankje. ‘Nabestaanden na zelfdoding komen onverwachts en vaak plotseling in een rouwproces terecht’, aldus Emergis. ‘Het oppakken van de dagelijkse routine, nieuwe contacten en het leren leven zonder de dierbare zijn vaak grote uitdagingen. Het is dan ook belangrijk om zo veel mogelijk steunpunten aan te bieden. Dit zorgt ervoor dat nabestaanden op elk moment in hun rouwproces de zorg kunnen vinden die ze nodig hebben.’ Nabestaanden na zelfdoding worden volgens Emergis vaak vergeten. ‘Onderzoekers gaan ervan uit dat er bij elke zelfdoding minstens zes nabestaanden direct betrokken zijn. Het gaat dan om ouders, partner, kinderen, broers en zussen.’ 

Emergis preventie biedt ook mogelijkheid om deel te nemen aan de praatgroep ‘Hoe verder? Ondersteuning na zelfdoding’. In november start er een nieuwe groep. Neem voor meer informatie over deze groep contact op via
[email protected]

Meer uit Reimerswaal

De Trappers in Krabbendijke houdt promotierit

KRABBENDIJKE - Bij fietsvereniging T.C. De Trappers uit Krabbendijke start zaterdag 1 april het zomerseizoen. ‘De openingsrit heeft een speciaal karakter, want ook niet-leden zijn welkom’, laat de club weten.

17 uur geleden
Zumba Kids Krabbendijke verwelkomen nieuwe leden

KRABBENDIJKE - Allerlei verenigingen in Reimerswaal, zoals de Zumba Kids in Krabbendijke, zetten deze weken hun deuren open voor belangstellenden, zodat zij gratis de sfeer kunnen proeven. Zo hopen de clubs op nieuwe leden en kunnen kinderen laagdrempelig een nieuwe hobby uitproberen.

21 uur geleden
Mozart in Yerseke zet deur open voor belangstellenden

YERSEKE - Muziekvereniging Mozart in Yerseke doet mee aan de kennismakingsweken bij Reimerswaalse verenigingen. Geïnteresseerden zijn op donderdagavond welkom bij een repetitieavond in Tehaere in Yerseke.  

1 dag geleden
Ondernemers Yerseke geven honderden euro's weg met babbelaaractie

YERSEKE - Ondernemersvereniging OVY in Yerseke houdt van dinsdag 21 maart tot en met zaterdag 8 april een babbelaaractie. In deze periode krijgen klanten bij de deelnemende winkels en horeca een Zeeuwse babbelaar bij iedere aankoop. Dat kan de gelukkige snoeper 25, vijftig en zelfs honderd euro opleveren.

1 dag geleden
Sportraad Kapelle zoekt nieuwe leden

KAPELLE- De gemeente Kapelle is op zoek naar nieuwe leden voor de Sportraad. Die adviseert de gemeente op het gebied van sport, spel en bewegen, om ervoor te zorgen dat kinderen en volwassenen actief blijven. 

1 dag geleden
Recordaantal bedrijven op banenmarkt 'Werken in Zeeland'

GOES - Donderdag 30 maart van 10.00 tot 15.00 uur wordt de banenmarkt ‘Werken in Zeeland’ gehouden in theater de Mythe in Goes. Het doel van de banenmarkt is om werkgevers en werkzoekenden op een laagdrempelige manier met elkaar in contact brengen om te kijken wat ze voor elkaar kunnen betekenen.

2 dagen geleden
Vermoedelijke inbreker aangehouden in Kapelle

KAPELLE - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een vermoedelijke inbreker aangehouden aan de Postweg. De man zit vast en zal zondag worden verhoord. 

4 dagen geleden