Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wandelen langs pareltjes op Noord-Beveland

Wandelen langs pareltjes op Noord-Beveland

COLIJNSPLAAT - Wie wil wandelen op Noord-Beveland, kan alle kanten op. Op het eiland zijn bijvoorbeeld de wandeling bij Neeltje Jans in het thema duurzaamheid te volgen, maar ook de routes ‘Kostbaar Kamperland’ en ‘Uniek Colijnsplaat’. Tijdens deze parelroutes kunnen wandelaars onderweg met vragen en opdrachten aan de slag. 

De ongeveer vijf kilometer lange ronde over werkeiland Neeltje Jans biedt veel afwisseling. Hier komen waterkering, windenergie en natuur samen en zo is er veel te leren over onder andere het klimaat en duurzame energie. Bij het belevenisstrandje en de getijdenpoelen van de Oosterschelde zijn er twee grote en twee kleinere vijvers die allemaal op een ander moment overstromen, omdat de dijkjes eromheen niet even hoog zijn. Hier kunnen kinderen ontdekken wat er allemaal leeft.

De route in en om Colijnsplaat is zo’n vier kilometer lang en voert door het dorp en langs Nationaal Park Oosterschelde. Ontdek het bijzondere verhaal rondom de Watersnoodramp van 1953, de tempel voor een unieke godin en Johannes de Rijke, beroemd in Japan.

De Oosterschelde is nooit ver weg op Noord-Beveland, ook niet bij de vier kilometer lange wandeling ‘Kostbaar Kamperland’. Tot in de Middeleeuwen was de Oosterschelde maar een kleine rivier. In de eeuwen daarna wordt hij steeds breder en groeit uit tot een machtige stroom. Door verlegging van stromingen en slecht dijkonderhoud wordt het land keer op keer getroffen door watersnoden. De laatste was in 1953. Men besluit dat het zo niet langer kan en de Deltawerken worden gerealiseerd.

Kijk voor meer informatie over deze wandelroutes op www.zeeland.com.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Beveland

Fietsmaatjes zoekt enthousiaste initiatiefnemers voor Walcheren en Zuid-Beveland

MIDDELBURG/GOES - Fietsmaatjes fietst met mensen die er graag op uit gaan maar dat niet meer zelfstandig kunnen. Op steeds meer plakken in Nederland rijden de duofietsen van de organisatie met vrolijke fietsmaatjes rond. Maar nog niet in Zeeland! Het is tijd om daar verandering in te brengen. Fietsmaatjes.nl wil Fietsmaatjes voor iedereen die op Walcheren of Zuid-Beveland woont bereikbaar te maken. De eerste donatie is zelfs al binnen.

16 uur geleden
Verdachte aangehouden brand appartementencomplex

GOES – De politie heeft zaterdagavond een verdachte aangehouden voor de brand in een appartementencomplex eerder op de dag. Het zou gaan om een man die in het complex woont.

18 uur geleden
Drie mensen gered uit flat aan de Valckeslotlaan na brand

GOES - De brand die woedde in een flat aan de Valckeslotlaan in Goes is inmiddels geblust. De brandweer heeft drie mensen moeten redden uit het gebouw.

1 dag geleden
Grote brand flat Valckeslotlaan Goes

GOES - Er woedt momenteel een brand in een woning aan de Valckeslotlaan in Goes. De brand woedt in de kelder van een flat. De brandweer heeft opgeschaald naar grote brand.

1 dag geleden
Variatie, vakmanschap en improvisatietalent

WOLPHAARTSDIJK - ‘Werkstukken’ noemt constructiebankwerker Dave Noteboom (24) zijn onderhanden werk. Nog niet zo vreemd, want een nadere beschouwing leert dat het in zijn vakgebied echt draait om variatie, vakmanschap en improvisatietalent. “We maken geen producten in serie, alles is maatwerk, afgestemd op de vraag van de klant.”

1 dag geleden
Weekendweerbericht: heerlijke zondag op komst

Het weer voor dit weekeinde ziet er prima uit, belooft weerbureau Weeronline. ‘Zeker zondag wordt een heerlijke dag voor buitenactiviteiten.’ 

2 dagen geleden
Zeeuws Archief maakt 100 meter memories van successie online beschikbaar

MIDDELBURG - Zeeuwse memories van successie zijn vanaf nu digitaal beschikbaar via de website van het Zeeuws Archief. 100 meter archief is gedigitaliseerd en toegankelijk gemaakt. Als er van een persoon een memorie bewaard is gebleven, dan vind je hiervan via de website Zeeuwen Gezocht direct de juiste scan.

2 dagen geleden