Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wandelchallenge in Oud-Vossemeer en Sint-Maartensdijk!

Wandelchallenge in Oud-Vossemeer en Sint-Maartensdijk!

OUD-VOSSEMEER - De buurtsportcoaches van de gemeente Tholen (team Jij op Tholen) organiseren meerdere activiteiten om zoveel mogelijk inwoners in beweging te krijgen en te houden. In de week van 16 mei 2022 start de ‘Wandelchallenge’ in Oud-Vossemeer. Speciaal voor 55-plussers en mensen met een (chronische) beperking start vanaf 19 mei 2022 een wandelproject ‘Elke stap telt’ in Sint-Maartensdijk. Deelnemers wordt ingedeeld in een groep op basis van hun conditie. Voor beide wandeltrajecten geldt dat ze vervolgens 10 tot 12 weken aan de slag gaan met het verbeteren van hun conditie en gezondheid. Deelname is gratis, vooraf aanmelden is gewenst.

De wandelchallenge, op initiatief van de Diabetesvereniging Tholen, is voor iedereen die wil wandelen. In de week van 16 mei 2022 wordt er gestart in twee groepen: groep die 2 kilometer wandelt en een groep die 5 tot 7 kilometer wandelt. De startdatum wordt bepaald aan de hand van het aantal aanmeldingen. De groep start vervolgens 10 weken lang steeds om 10.00 uur vanuit Huys van Roosevelt. Iedere week wordt de groep begeleid door de buurtsportcoaches, leden van de diabetesvereniging of ervaren wandelaars. Na deze 10 weken wordt gekeken of de groep door vrijwilligers zelfstandig door kan wandelen.

Inschrijven kan via www.jijoptholen.nl/wandelgroep-oud-vossemeer. Ook als een van de momenten niet uitkomt, is inschrijving mogelijk. Er wordt dan gekeken of er op andere momenten wandelmaatjes kunnen worden gekoppeld.

Een greep uit de positieve reacties uit de vorige wandelchallenge: “Door gezellig onderweg te kletsen heb je niet eens door dat je zo ver hebt gewandeld” en “De wandelgroep is een leuke manier om samen mensen te leren kennen”.

Wandelproject Elke stapt telt Sint-Maartensdijk

Op donderdag 19 mei 2022 om 9.30 uur start in het Maartenshof in Sint-Maartensdijk het wandelproject Elke stap telt met een basisconditietest. Elke stapt telt richt zich op 55-plussers. Met de juiste begeleiding is het project ook toepasbaar voor specifieke doelgroepen, waaronder mensen met een (chronische) beperking. Op basis van de testresultaten worden de deelnemers ingedeeld in een groep op eigen niveau. Ze ontvangen een individueel opbouwplan waar wordt gewerkt naar een persoonlijk doel voor de komende 12 tot 12 weken. Naast het opbouwen van de conditie en gezondheid zijn de sociale contacten ook een onderdeel van het project. De uitvoering en begeleiding van de deelnemers is mede in handen van ‘buddy’s’ (actieve senioren). Extra vrijwilligers zijn altijd welkom.

Na 19 mei is er iedere donderdag om 9.30 uur een groepssessie in het Maartenshof voor de deelnemers. Er wordt tijdens de groepssessie informatie verstrekt over onder andere gezonde voeding, actieve leefstijl en omgaan met chronische aandoeningen. Inschrijven kan via www.jijoptholen.nl/sint-maartensdijk-wandelen of neem contact op met de gemeente door te bellen naar 14 0166.

Het project Elke stap telt is tot stand gekomen door samenwerking tussen SportZeeland, de Zeeuwse gemeenten en de Zeeuwse vereniging welzijn ouderen. Elke stap telt is ontstaan in België wat succesvol is uitgevoerd door OKRA-sport in samenwerking met de Katholieke Universiteit Leuven.

Wandelgroepen in de buurt

Kijk op https://www.jijoptholen.nl/wandelgroepen welke wandelgroepen er in de gemeente Tholen actief zijn.

Meer uit Tholen

Thoolse Lieke (16) stunt met goud op Europees kampioenschap in Italië

THOLEN - De 16-jarige Lieke Spaans uit Tholen is onlangs Europees kampioen geworden op het onderdeel cattle sorting, beter bekend als runderwerk. Bij deze wedstrijd moet de ruiter zo snel mogelijk één koe uit een kudde van tien koeien halen. Lieke wist de snelste tijd neer te zetten en versloeg daarmee de Italiaanse en Franse topfavorieten tijdens het Europees kampioenschap in Italië.

9 uur geleden
Boer Bart uit Sint Philipsland schittert op sexyboerenkalender

SINT PHILIPSLAND - Boer Bart uit Sint Philipsland is een van de gelukkige boeren die is geselecteerd voor de 6e editie van De Boeren Kalender. Deze bijzondere kalender staat bekend om zijn ondeugende foto’s van boeren en boerinnen. Bart is een van de dertig gelukkigen.

14 uur geleden
Historische wandeltochten door Tholen trekken meer dan 200 deelnemers

THOLEN - Hoe zijn de vestingmuren van Tholen-stad ontstaan? Wat weten we over de verdronken stad Reymerswael? En waarom was de langste en oudste waterlinie van Nederland zo belangrijk? Deze vragen werden afgelopen zondag beantwoord tijdens de laatste etappe van Expeditie Zuidwaterlinie in Tholen. Meer dan tweehonderd mensen reisden terug in de tijd om achter deze antwoorden te komen.

17 uur geleden
Aan de keukentafel met Jurgen: 'Dit vak leer je niet op de middelbare school' [AAN DE KEUKENTAFEL]

Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij ‘s nachts van wakker? In ‘Aan de keukentafel met...’ gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Jurgen van Keulen.

1 dag geleden
Motorrijder ernstig gewond na ongeluk op Marconiweg in Tholen

THOLEN - Een motorrijder is zaterdagmiddag ernstig gewond geraakt bij een eenzijdig ongeluk in Tholen. Een traumahelikopter van het MMT (Mobiel Medisch Team) is ter plaatse geland.

2 dagen geleden
Tholenaar gewond bij eenzijdig ongeval met opgevoerde Fatbike

THOLEN - Bij een eenzijdig ongeval in Tholen is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 42-jarige Tholenaar gewond geraakt. De man is volgens de politie hoogstwaarschijnlijk met een opgevoerde Fatbike tegen een geparkeerde auto gereden.

2 dagen geleden
Bestuurder raakt gewond bij eenzijdig ongeluk op de N658 bij Sint-Annaland

SINT ANNALAND – Bij een eenzijdig ongeval op de N658 bij Sint Annaland is vrijdagavond een persoon gewond geraakt. Door een onbekende reden was de auto waarin de persoon zat van de weg geraakt en in een sloot terechtgekomen.

2 dagen geleden