Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Walter is al ruim dertig jaar dirigent bij Concordia Sint Philipsland: ‘Via muziek kun je veel bereiken’

Walter is al ruim dertig jaar dirigent bij Concordia Sint Philipsland: ‘Via muziek kun je veel bereiken’

Walter is al zo’n 40 à 50 jaar met muziek bezig en al ruim 30 jaar dirigent bij Concordia in Sint Philipsland. Volgens hem kun je via muziek veel bereiken. Zo geeft hij als voorbeeld aan dat hij een duidelijk verschil ziet bij kinderen die met muziek bezig zijn.

“Ze zijn socialer en zijn tot helpen bereid. Dat zie je al wanneer je met twee muzikanten samen zit. Ze zullen elkaar altijd aanwijzen om aan te geven waar ze zijn gebleven”, aldus Walter. De interesse voor muziek is al jong ontstaan. Walter was ongeveer 10 jaar toen hij de muziek ontdekte. Hij kreeg al wel privéles op het orgel thuis, maar van de muziek buiten het orgel had hij nog niet veel gezien. Toen een aantal van zijn vrienden, waarmee hij altijd voetbalde op woensdagmiddag, naar de schoenmaker ging voor muziekles, ging hij ook maar mee.

Van de schoenmaker kreeg hij een trombone mee naar huis. Door zijn privélessen op de orgel, was de trombone gemakkelijk om te begrijpen. Maar daar bleef het voor Walter niet bij. Zijn muziekdocent Pierre van Broekhoven gaf op de zaterdagen theorielessen om dirigent te worden. Walter heeft zich daar toen bij aangesloten. Bij de muziekvereniging in Sint Philipsland hadden ze dringend een dirigent nodig. Pierre heeft Walter toen voorgesteld om als dirigent naar Sint Philipsland te komen. Walter deelt zijn zorgen over de fanfare in Sint Philipsland. Hij is bang dat deze fanfare uit elkaar dreigt te vallen vanwege ledentekorten. Daarom zijn zij op zoek naar mensen die graag muziek willen maken in deze gezellige groep.

Meer uit Tholen

Tholen biedt financiële steun voor restauratie en onderhoud van erfgoed

THOLEN - Eigenaren van gemeentelijke monumenten op Tholen kunnen binnenkort een subsidie aanvragen bij de gemeente voor het behoud van hun erfgoed. Deze nieuwe regeling biedt deze mensen de kans om financiële ondersteuning te ontvangen voor noodzakelijke restauratie- en onderhoudswerkzaamheden. 

57 minuten geleden
Explosie veroorzaakt schade bij woning in Tholen aan het Slachtveld

THOLEN - Bij een woning aan het Slachtveld in Tholen is in de nacht van dinsdag op woensdag een brandbom ontploft. Als gevolg van de ontploffing heeft de woning schade opgelopen. De politie doet momenteel onderzoek naar het incident.

6 uur geleden
Plan voor voedselbos in boomgaard bij Molenvliet: 50.000 euro nodig

THOLEN - Jacques Dekkers van PvdA/GroenLinks Tholen pleit voor de aanleg van een voedselbos in de perenboomgaard aan de Luchtenburgseweg. Volgens het raadslid verdient de nieuwbouwlocatie van Molenvliet een groene buffer aan de westkant. De Thoolse fractie van Dekkers vraagt de gemeente om een subsidie van 50.000 euro voor de opstartkosten van het project.

6 uur geleden
Rechter: Burgemeester Sijbers mag woning op Tholen sluiten na drugsvondst

THOLEN - Burgemeester Marleen Sijbers mag een woning en schuur op Tholen voor drie maanden sluiten vanwege de vondst van soft- en harddrugs. Dat heeft de rechtbank in Breda gisteren bekendgemaakt na bezwaar van de bewoner. De politie trof de verdachte thuis aan met een witte supermarkttas vol drugs.

19 uur geleden
'Oud-Vossemeer en Flupland zijn ongeschikt voor aanlegsteiger cruiseboten'

THOLEN - De havens van Oud-Vossemeer en Sint Philipsland zijn geen geschikte plekken om alsnog een aanlegsteiger voor riviercruiseschepen op het eiland te realiseren. Dat zegt wethouder Frank Hommel. Tijdens de evaluatie van het verworpen voorstel om een aanlegsteiger in de haven van Tholen te bouwen, komt dit naar voren. Wat er gebeurt met de twee miljoen euro die gereserveerd was voor het steigerproject, is nog niet bekend.

22 uur geleden
Stichting Westerlicht brengt kankerpatiënten digitaal bij elkaar

THOLEN - Stichting Westerlicht Tholen, een inloopcentrum voor mensen met (ex-)kankerpatiënten en hun naasten en nabestaanden, opent op woensdag 27 september een digitale huiskamer. Dit initiatief is mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de provincie en zal de vier locaties van de stichting in Zeeland digitaal met elkaar verbinden. De feestelijke opening vindt plaats in atelier Art&Co in Tholen.

23 uur geleden
Thover begint met alternatief vervoer voor vergeten dorpen op Tholen

THOLEN - Na enkele uitdagingen met het materiaal is Thover Tholen vandaag begonnen met een nieuwe vervoersdienst voor het eiland. De stichting Thover zet een busje met rolstoellift in om door dorpen te rijden waar de reguliere busdiensten vanaf volgend jaar niet langer zullen stoppen. De route is speciaal voor mensen met beperkte mobiliteit. In de plannen voor nieuwe busroutes op Tholen is volgend jaar weinig tot geen plek voor de dorpen. 

1 dag geleden