Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Walmart stijgt, Cisco daalt op Wall Street na resultaten

Walmart stijgt, Cisco daalt op Wall Street na resultaten

NEW YORK (ANP) - Walmart behoorde donderdag tot de winnaars op de aandelenbeurzen in New York. De grootste supermarktketen van de Verenigde Staten verhoogde zijn verwachtingen voor het gehele boekjaar na sterke kwartaalresultaten. Walmart zag de omzet afgelopen kwartaal met 8 procent stijgen ondanks zwakkere verkopen van kleding en elektronica. Voor het gehele jaar rekent het concern nu op een omzetgroei van 3,5 procent. Ook de winstverwachting werd opgeschroefd. Het aandeel steeg zo'n 3 procent.

Cisco Systems verloor daarentegen bijna 3 procent. De Amerikaanse fabrikant van netwerkapparatuur zag de orders in het afgelopen kwartaal met 23 procent dalen, maar boekte desondanks wel meer omzet en winst dan analisten en beleggers hadden verwacht. Het bedrijf werd echter minder positief over de rest van het jaar en verlaagde zijn omzetverwachting.

De algehele stemming op Wall Street was gematigd positief, na de stevige koerswinsten van een dag eerder. Die volgden op de hoop dat er binnenkort een akkoord zal worden bereikt over de verhoging van het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid. Beleggers verwerken ook nieuwe gegevens over de Amerikaanse arbeidsmarkt. De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang van de handel 0,2 procent lager op 33.344 punten. De brede S&P 500 zakte een fractie tot 4159 punten en techgraadmeter Nasdaq won 0,3 procent tot 12.541 punten.

Grand Theft Auto

Er waren meer bedrijven die de aandacht trokken. Take-Two Interactive Software dikte meer dan 11 procent aan. Het Amerikaanse gamesbedrijf, bekend van het populaire computerspel Grand Theft Auto, boekte afgelopen kwartaal meer omzet dan verwacht. Bath & Body Works werd op zijn beurt rond de 8 procent meer waard. De verkoper van verzorgingsproducten verhoogde zijn winstverwachting voor het hele jaar. Ford noteerde vlak. De autofabrikant roept in de VS 422.000 SUV's terug naar de garage vanwege een defecte achteruitkijkcamera.

Verder klom Micron Technologies ruim 2 procent. Het Amerikaanse chipbedrijf gaat met steun van de Japanse overheid in de komende jaren miljarden investeren in de ontwikkeling van nieuwe chips in Japan. Alibaba verloor daarnaast bijna 4 procent na publicatie van de kwartaalcijfers. Het Chinese tech- en webwinkelconcern, dat ook een notering heeft op Wall Street, boekte afgelopen kwartaal minder omzet dan verwacht.

Meer uit Financieel

Dalende iPhone-verkopen bezorgen Apple krimpende omzet

CUPERTINO (ANP) - Apple heeft in de eerste drie maanden van 2024 een lagere omzet geboekt, wat vooral te wijten was aan dalende verkopen van de iPhone. De smartphone van het Amerikaanse concern kreeg onder andere op de Chinese markt concurrentie van Huawei.

3 uur geleden
Moederbedrijf van Booking.com blijft groeien en voert winst op

NORWALK (ANP) - Booking Holdings is in de eerste maanden van het jaar harder gegroeid dan het internetbedrijf voor reizen zelf had verwacht. Het moederbedrijf van het in Amsterdam gevestigde Booking.com profiteerde van een toename van het aantal via het platform geboekte hotelovernachtingen. Daarbij steeg ook de winst hard.

4 uur geleden
Techbedrijven leiden beurzen in New York naar winst

NEW YORK (ANP) - Techbedrijven hebben de belangrijkste graadmeters op de aandelenbeurzen in New York hoger gezet. In de aanloop naar de publicatie van de kwartaalcijfers van Apple nam de hoop op extra winstuitkeringen door de iPhone-maker toe, na vergelijkbare stappen van Google-moederbedrijf Alphabet.

4 uur geleden
Gazprom lijdt eerste jaarverlies sinds 1999

MOSKOU (ANP/DPA/BLOOMBERG) - Gazprom heeft vorig jaar voor het eerst sinds 1999 een verlies geleden. Na de grootschalige inval van Rusland in Oekraïne verkocht het Russische staatsgasbedrijf steeds minder gas aan Europa, waarmee een lucratieve exportmarkt is weggevallen.

5 uur geleden
Media: filmdivisie Sony heeft interesse in Paramount

NEW YORK (ANP) - De filmtak van Sony is geïnteresseerd in een overname van branchegenoot Paramount Global, bekend van de filmstudio en televisiezenders als CBS, MTV en Nickelodeon. Volgens Amerikaanse media heeft Sony Pictures Entertainment samen met investeringsmaatschappij Apollo Global Management een bod van zo'n 26 miljard dollar (24 miljard euro) uitgebracht.

5 uur geleden
Shell-topman nu niet bezig met beursnotering in New York

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Olie- en gasconcern Shell heeft vooralsnog geen plannen om de beurs van Londen te verlaten voor New York. "Daar voeren wij op dit moment geen discussie over", zegt topman Wael Sawan in een toelichting op zijn resultaten.

8 uur geleden
Grande en Swift helpen muziekconcern UMG aan betere resultaten

HILVERSUM (ANP) - Muziekconcern Universal Music Group (UMG), dat tal van platenlabels beheert, heeft in de eerste drie maanden meer verdiend aan de muziek van bekende artiesten. De omzet steeg onder andere dankzij succesvolle releases van Taylor Swift, Ariana Grande en Noah Kahan. Zij behoorden in het eerste kwartaal tot de best verkopende artiesten die UMG vertegenwoordigt.

8 uur geleden