Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Walmart en Home Depot in belangstelling op Wall Street na cijfers

Walmart en Home Depot in belangstelling op Wall Street na cijfers

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met kleine uitslagen geopend. Beleggers op Wall Street verwerken cijfers van onder meer de grote winkelbedrijven Walmart en Macy's en doe-het-zelfketen Home Depot.

Supermarktconcern Walmart verhoogde zijn verwachtingen voor heel het jaar. Door de steunchecks van de Amerikaanse overheid geven Amerikanen meer geld uit aan kleding en elektronica. Het aandeel steeg 3,5 procent. Warenhuisbedrijf Macy's werd ook positiever over het hele jaar en werd 2,2 procent hoger gezet.

Home Depot overtrof eveneens de verwachtingen, maar daalde wel 0,6 procent. Nu steeds grotere delen van de Amerikaanse economie weer opengaan, was de verwachting dat mensen weer minder zouden gaan klussen, maar dat bleek niet waar te zijn. Ook de hoge prijs voor bouwmaterialen zoals hout hielp de omzet omhoog.

Dow-Jonesindex

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening een fractie lager op 34.303 punten. De breed samengestelde S&P 500 ging licht omlaag tot 4160 punten en technologiebeurs Nasdaq werd 0,2 procent hoger gezet op 13.339 punten.

Het Chinese techbedrijf Baidu (plus 1,4 procent) zag zijn omzet en winst afgelopen kwartaal stijgen. De onderneming die is genoteerd in New York leunt steeds minder op reclameverkoop voor haar omzet.

Elektrische voertuigen

President Joe Biden komt met meer details over zijn plannen voor elektrische voertuigen. De maker van oplaadapparatuur Blink Charging steeg 1,4 procent. De producent van elektrische auto's Tesla daalde 0,6 procent. Dat bedrijf had te lijden onder berichten dat een grote investeerder een shortpositie heeft opgebouwd en dus gokt op een dalende beurskoers van Tesla.

Amazon kan op aandacht rekenen omdat het webwinkelbedrijf filmstudio MGM zou willen overnemen voor 9 miljard dollar. Die studio is onder meer de eigenaar van de rechten op de James Bond-films. Amazon won 0,6 procent.

Meer uit Financieel

Wall Street kampt met grootste verkoopgolf in anderhalf jaar

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenmarkten kampten woensdag met de grootste verkoopgolf in zo'n anderhalf jaar tijd. Dat kwam vooral door tegenvallende kwartaalberichten van de grote concerns Tesla en Alphabet, het moederbedrijf van Google.

6 uur geleden
UMG verdient meer aan muziek van onder anderen Taylor Swift

HILVERSUM (ANP) - Muziekconcern Universal Music Group (UMG) heeft het afgelopen half jaar meer verdiend aan de muziek van populaire artiesten. De omzet is in januari tot en met juni gestegen, vooral dankzij flink hogere inkomsten uit de verkoop van merchandise. Onder anderen Taylor Swift, Billie Eilish, Noah Kahan en Ariana Grande behoorden tot de bestverkopende artiesten van UMG.

9 uur geleden
Modebedrijf Esprit Europe krijgt uitstel van betaling

AMSTERDAM (ANP) - Modebedrijf Esprit Europe, gevestigd in Amsterdam, heeft uitstel van betaling gekregen van de rechter, staat in het Centraal Insolventieregister. Op 2 oktober volgt een vergadering van schuldeisers.

10 uur geleden
Chipbedrijven duwen AEX diep in het rood

AMSTERDAM (ANP) - De chipbedrijven op het Damrak gingen woensdag hard onderuit. ASMI, dat systemen voor de bewerking van wafers levert, de dunne schijfjes waaruit halfgeleiders worden gemaakt, verloor 9,4 procent en eindigde daarmee onderaan de AEX. Het concern maakte dinsdag na het slot van de beurs meevallende kwartaalcijfers bekend, dankzij een sterke vraag naar AI-gerelateerde producten.

11 uur geleden
Tesla onderuit op Wall Street na tegenvallende resultaten

NEW YORK (ANP) - Tesla ging woensdag onderuit op de aandelenbeurzen in New York. De fabrikant van elektrische auto's zag de winst in het tweede kwartaal fors dalen door prijsverlagingen van zijn modellen en flinke investeringen in kunstmatige intelligentie (AI). De resultaten van Tesla voldeden voor het vierde kwartaal op rij niet aan de verwachtingen van kenners. Het aandeel werd daarop 10 procent lager gezet.

13 uur geleden
Zeer sterke stijging winkeldiefstallen in Engeland en Wales

LONDEN (ANP/RTR) - De winkeldiefstallen in Engeland en Wales zijn enorm gestegen, met grote verliezen voor winkeliers tot gevolg. Volgens het Britse nationale statistiekbureau ONS steeg het aantal door de politie geregistreerde diefstallen in het verslagjaar, dat eind maart afliep, met 30 procent tot bijna 444.000.

14 uur geleden
Europese betaaloptie Ferrari: sportauto afrekenen met crypto's

MARANELLO (ANP) - De Europese dealers van Ferrari accepteren voortaan ook cryptogeld zoals bitcoins om de Italiaanse sportwagens af te rekenen. In de Verenigde Staten was dit al mogelijk.

14 uur geleden