Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Walmart en Home Depot in belangstelling op Wall Street na cijfers

Walmart en Home Depot in belangstelling op Wall Street na cijfers

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met kleine uitslagen geopend. Beleggers op Wall Street verwerken cijfers van onder meer de grote winkelbedrijven Walmart en Macy's en doe-het-zelfketen Home Depot.

Supermarktconcern Walmart verhoogde zijn verwachtingen voor heel het jaar. Door de steunchecks van de Amerikaanse overheid geven Amerikanen meer geld uit aan kleding en elektronica. Het aandeel steeg 3,5 procent. Warenhuisbedrijf Macy's werd ook positiever over het hele jaar en werd 2,2 procent hoger gezet.

Home Depot overtrof eveneens de verwachtingen, maar daalde wel 0,6 procent. Nu steeds grotere delen van de Amerikaanse economie weer opengaan, was de verwachting dat mensen weer minder zouden gaan klussen, maar dat bleek niet waar te zijn. Ook de hoge prijs voor bouwmaterialen zoals hout hielp de omzet omhoog.

Dow-Jonesindex

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening een fractie lager op 34.303 punten. De breed samengestelde S&P 500 ging licht omlaag tot 4160 punten en technologiebeurs Nasdaq werd 0,2 procent hoger gezet op 13.339 punten.

Het Chinese techbedrijf Baidu (plus 1,4 procent) zag zijn omzet en winst afgelopen kwartaal stijgen. De onderneming die is genoteerd in New York leunt steeds minder op reclameverkoop voor haar omzet.

Elektrische voertuigen

President Joe Biden komt met meer details over zijn plannen voor elektrische voertuigen. De maker van oplaadapparatuur Blink Charging steeg 1,4 procent. De producent van elektrische auto's Tesla daalde 0,6 procent. Dat bedrijf had te lijden onder berichten dat een grote investeerder een shortpositie heeft opgebouwd en dus gokt op een dalende beurskoers van Tesla.

Amazon kan op aandacht rekenen omdat het webwinkelbedrijf filmstudio MGM zou willen overnemen voor 9 miljard dollar. Die studio is onder meer de eigenaar van de rechten op de James Bond-films. Amazon won 0,6 procent.

Meer uit Financieel

Techsector stuwt Wall Street met kleinere rentestappen in zicht

NEW YORK (ANP) - Techbedrijven werden donderdag flink hoger gezet op Wall Street. Beleggers sorteren voort op kleinere rentestappen van de Federal Reserve, onder meer omdat het aantal uitkeringsaanvragen de afgelopen week weer wat toenam. De sterke arbeidsmarkt was een van de redenen voor de Fed om de rente deze maand met 0,5 procentpunt te verhogen. Maar bestuurders van de Amerikaanse centrale bank lieten ook weten dat ze een mogelijkheid zien om de volgende keer maar een kwart procentpunt erbij te doen.

2 uur geleden
Inspectie en Heineken steggelen over statiegeldblikjes

DEN HAAG (ANP) - De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) en bierbrouwer Heineken ruziën over het na 1 april nog op de markt brengen van blikjes zonder statiegeldlogo. Heineken wil die namelijk blijven maken totdat het de laatste van zijn merken begin mei aanpast, bevestigt een woordvoerder na berichtgeving in het AD. Maar de inspectie zegt dat vanaf zaterdag alleen nog maar statiegeldblikjes mogen worden verkocht die voor 1 april zijn gemaakt.

3 uur geleden
NCSC waarschuwt voor aanval hackers op softwarepakket 3CX

DEN HAAG (ANP) - Gebruikers van het softwarepakket 3CX dienen dat volledig van hun systemen te verwijderen. Dat adviseert het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) nadat cybersecuritybedrijf CrowdStrike donderdag gemeld had dat er een digitale aanval plaatsvond. Het softwarepakket waarmee via internet gebeld kan worden, wordt onder meer gebruikt in telefooncentrales.

3 uur geleden
Pensioenfonds PME mogelijk getroffen door datalek onderzoeksbureau

DEN HAAG (ANP) - Ook pensioenfonds PME is mogelijk getroffen door een datalek bij een onderzoeksbureau, meldt het fonds donderdag. Van hoeveel mensen mogelijk gegevens zijn buitgemaakt, meldt PME niet. Het pensioenfonds zegt daar nog onderzoek naar te doen en meer te melden zodra dat duidelijk is. PME beheert de pensioenen van bijna 350.000 werknemers en oud-werknemers uit de metaal- en technologische industrie.

4 uur geleden
Uitgeverij WPG wil af van Vrij Nederland en uitgever lesboeken

AMSTERDAM (ANP) - Uitgeverij WPG wil verder zonder tijdschrift Vrij Nederland en lesboekentak Uitgeverij Zwijsen. Die laatste wil het Amsterdamse bedrijf verkopen aan het Duitse Klett Group. Vrij Nederland onderzoekt of het zelfstandig verder kan gaan.

4 uur geleden
TenneT steekt 23 miljard euro in aansluiting windparken op zee

ARNHEM (ANP) - Hoogspanningsnetbeheerder TenneT heeft zo'n 23 miljard euro aan contracten vergeven voor het aansluiten van windparken op zee op het stroomnet. In totaal worden er elf zogeheten converterstations in de Noordzee geplaatst. Acht daarvan zijn bedoeld om windstroom te ontsluiten voor het Nederlandse stroomnet. De andere drie zijn voor het Duitse stroomnet. TenneT heeft ook een deel van het Duitse net in handen.

6 uur geleden
Beleggers enthousiaster over Philips na uitlatingen topman

AMSTERDAM (ANP) - Philips is donderdag flink vooruitgegaan op de beurs in Amsterdam. Beleggers reageerden enthousiast op opmerkingen van topman Roy Jakobs. Hij verklaarde dit jaar waarschijnlijk een akkoord te kunnen sluiten met patiënten die economische schade hebben geleden door de apneu-affaire.

7 uur geleden