Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street zet opmars voort, Walt Disney in de min

Wall Street zet opmars voort, Walt Disney in de min

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met winsten de handel uitgegaan. Daarmee werd voortgeborduurd op de plussen van een dag eerder, dankzij een wegebbende vrees voor een snelle renteverhoging van de Amerikaanse centrale bank. Het aandeel Walt Disney ging omlaag na een tegenvallende handelsupdate.

Uit het kwartaalrapport van het entertainmentconcern bleek dat het aantal abonnees voor streamingdienst Disney+ weliswaar toenam, maar minder sterk dan waar door kenners rekening mee werd gehouden. Het aantal abonnees kwam uit op bijna 104 miljoen, maar analisten hadden gerekend op een stijging tot boven de 110 miljoen. Het aandeel Disney verloor 2,6 procent.

De Dow-Jonesindex sloot met een winst van 1,1 procent op 34.382,13 punten. De brede S&P 500 steeg 1,5 procent tot 4173,85 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq ging 2,3 procent vooruit tot 13.429,98 punten.

Techfondsen

Onder meer de technologiefondsen waren in trek door de afgezwakte angst voor een snellere renteverhoging door de Federal Reserve. Een hogere rente is met name negatief voor techbedrijven. Grote namen als Apple, Amazon, Facebook, Tesla, Microsoft en Google-moeder Alphabet werden tot 3,2 procent hoger gezet.

Verder ging de aandacht uit naar de toerismesector vanwege de steeds soepelere coronarichtlijnen. United Airlines en American Airlines wonnen rond de 5,5 procent. Cruisebedrijven als Carnival, Norwegian Cruise Line en Royal Caribbean wonnen tot dik 8 procent aan beurswaarde.

Airbnb

Airbnb profiteerde afgelopen kwartaal van het opheffen van coronabeperkingen in verschillende landen, waaronder de VS. Het bedrijf noteerde voor 10,3 miljard dollar aan boekingen, ruim de helft meer dan een jaar eerder toen de coronacrisis begon en de reiswereld vrijwel tot stilstand kwam. Het aandeel ging 4 procent omhoog.

Coinbase, het grootste handelsplatform voor digitale munten in de VS, raakte een eerdere winst kwijt en verloor 2,5 procent. De omzet ging in het afgelopen kwartaal sterk omhoog door de toegenomen handel in cryptomunten als bitcoins. Ook maaltijdbezorger DoorDash opende de boeken en steeg bijna een kwart. Ook omdat het zijn verwachtingen voor het hele jaar opschroefde.

De euro stond op 1,2143 dollar, tegen 1,2131 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie werd 2,5 procent duurder op 65,40 dollar. Brentolie klom ook 2,5 procent in prijs tot 68,71 dollar per vat.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Uitstoot vorig kwartaal omhoog ondanks economische krimp

DEN HAAG (ANP) - Nederland heeft in het eerste kwartaal van dit jaar meer broeikasgassen uitgestoten, hoewel de economie vanwege de coronacrisis kromp. Door het koude weer werd er meer gestookt. Bovendien draaiden elektriciteitscentrales een flinke productie. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

46 minuten geleden
Beurzen New York lager in afwachting Fed-besluit, olie wint

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag in afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve licht lager geëindigd. Beleggers zijn gespitst op de toelichting die de centralebankpreses Jerome Powell zal geven na de tweedaagse beleidsvergadering. Olieprijzen liepen op tot de hoogste niveaus sinds 2018, wat olieconcerns als Chevron en ExxonMobil ook een zet omhoog gaf.

2 uur geleden
Fox Corporation stopt miljoenen in fonds voor digitale kunst

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Fox Corporation, het moederbedrijf van nieuwszender Fox News, stopt 100 miljoen dollar in een fonds gericht op zogeheten non-fungible tokens (NFT's). Dat zijn niet-inwisselbare digitale bestanden, die als uniek bewijs gelden voor bijvoorbeeld digitale kunst, muziek of video's. Fox speelt hiermee in op een trend van digitale marktplaatsen. De markt voor NFT's is dit jaar plotseling geëxplodeerd.

3 uur geleden
Game Cyberpunk 2077 na debacle toch weer in PlayStation-winkel

TOKIO (ANP/BLOOMBERG) - Sony biedt het computerspel Cyberpunk 2077 binnenkort weer aan in de onlineshop voor zijn spelcomputer PlayStation. Het Japanse elektronicaconcern haalde het spel van de Poolse gamestudio CD Projekt in december nog van de markt. Die zeer uitzonderlijke maatregel volgde op massale klachten van gamers over het spel.

3 uur geleden
'Eerste Duitse kwantumcomputer mijlpaal en sleutelrol'

EHNINGEN (ANP/AFP) - De eerste Duitse kwantumcomputer is volgens de bondskanselier Angela Merkel een mijlpaal in een tijd waarin er "intense concurrentie" is met buitenlandse rivalen vanwege de revolutionaire technologie. De supercomputer is gemaakt door de Amerikaanse computerfabrikant IBM. Volgens Merkel is de computer een "technologisch wonder" die een "sleutelrol kan spelen" in de Duitse technologische en digitale onafhankelijkheid, maar ook goed is voor economische groei.

4 uur geleden
Horeca start campagne voor meer personeel

AMSTERDAM (ANP) - Horecaondernemers zijn na maanden van gedwongen sluitingen weer hard op zoek naar personeel. Dat is door de coronacrisis massaal uitgestroomd. Nu de heropende terrassen weer vollopen en er meer versoepelingen in het verschiet liggen, werken belangenorganisaties uit de branche daarom samen aan een wervingscampagne.

5 uur geleden
Brussel haalt eerste 20 miljard euro op voor coronaherstelfonds

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie heeft de eerste 20 miljard euro op de kapitaalmarkt opgehaald voor het herstelfonds waarmee de EU-landen miljarden in hun economieën kunnen investeren om te herstellen van de coronacrisis. Het gaat om obligaties met een looptijd van tien jaar. De lidstaten staan garant voor de leningen.

6 uur geleden