Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street wacht op ondertekening handelsdeal

Wall Street wacht op ondertekening handelsdeal

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met kleine winsten aan de handel begonnen. Beleggers wachten op de ondertekening van de fase 1-handelsovereenkomst tussen China en de Verenigde Staten later op de dag. Verder wordt weer een keur aan bedrijfsresultaten verwerkt.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na de openingsbel 0,1 procent hoger op 28.958 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg ook 0,1 procent, tot 3286 punten, en technologiebeurs Nasdaq won 0,2 procent tot 9268 punten. Wall Street sloot dinsdag nog overwegend lager. Eerdere koerswinsten verdampten na berichten dat de VS eerder opgelegde heffingen op Chinese producten voorlopig niet zullen terugdraaien.

De ondertekening van de voorlopige handelsdeal brengt de financiële markten naar verwachting in rustiger vaarwater. De VS en China sloegen elkaar de voorbije maanden om de oren met hogere handelstarieven en andere ingrepen. Dit zette de relatie tussen de economische grootmachten onder druk en werkte ook door op de financiële markten wereldwijd. Beleggers zijn ook nog erg geïnteresseerd in de details uit het 86-pagina's tellende document, dat wordt ondertekend.

Twee grote banken openden de boeken. Goldman Sachs zag de winst afgelopen kwartaal met ruim een kwart dalen, vooral door hogere juridische kosten. Voor Bank of America was eveneens een lagere winst te zien, onder druk van de lagere rente in de VS. Hun aandelen zakten respectievelijk 2,4 en 2,7 procent. Verder waren er cijfers van zorgverzekeraar UnitedHealth (plus 1,4 procent) en vermogensbeheerder BlackRock (plus 1,7 procent). Winkelketen Target zakte daarnaast bijna 4 procent, vanwege tegenvallende verkopen in de feestdagenperiode.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Zeer zware verliezen beurzen Europa door viruszorgen

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen zijn maandag met zeer zware verliezen gesloten door zorgen over de verdere verspreiding van het nieuwe coronavirus buiten China. Met name in Italië, waar inmiddels zes mensen zijn overleden aan het virus, ging de beurs hard onderuit. De Europese luchtvaartmaatschappijen gingen in de uitverkoop door de vrees dat mensen steeds minder gaan reizen door de virusuitbraak.

1 uur geleden
FNV begint rechtszaak tegen DuPont om blootstelling aan gifstof

UTRECHT (ANP) - Vakbond FNV begint een rechtszaak tegen chemieconcern DuPont. Dat doet FNV namens vijftien oud-werknemers die tijdens hun werk jarenlang zijn blootgesteld aan het giftige oplosmiddel dimethylacetamide (DMAc). Die stof kan onvruchtbaarheid veroorzaken en ervoor zorgen dat een kind dood wordt geboren.

2 uur geleden
Nog geen lege schappen bij winkelketens door coronavirus

AMSTERDAM (ANP) - Winkelketens Blokker, Action en HEMA hebben nog geen lege schappen door de uitbraak van het nieuwe coronavirus. Blokker verwacht vlak voor de zomer wel problemen voor sommige producten. HEMA en Action deden nog geen uitspraken over de situatie in de komende maanden.

2 uur geleden
Door virus geraakt Noord-Italië belangrijk voor handel Nederland

DEN HAAG (ANP) - Het door het nieuwe coronavirus getroffen noorden van Italië is economisch gezien belangrijk voor Nederland. De regio is goed voor circa driekwart van de handel met Italië. Dat meldt het Nederlandse consulaat in Milaan op basis van cijfers van het Italiaanse statistiekbureau Istat.

3 uur geleden
Bierfamilie en smoothiepartij stappen in bij Tony's Chocolonely

AMSTERDAM (ANP) - De Belgische bierfamilie De Spoelberch en de oprichters van smoothiemerk Innocent worden voor een derde eigenaar van chocoladebedrijf Tony's Chocolonely. Tony's-topman Henk Jan Beltman bevestigt dat na berichtgeving door de Belgische zakenkrant De Tijd.

3 uur geleden
Wall Street keldert door zorgen opmars coronavirus

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag fors lager geopend, in navolging van de zware koersverliezen in Europa en Azië. De verdere verspreiding van het nieuwe coronavirus in Italië en landen als Iran en Zuid-Korea voedde de zorgen van beleggers op Wall Street dat de economische impact van de epidemie groter zal zijn dan eerder gedacht.

4 uur geleden
Coronavirus raakt containerscheepvaart

NEW YORK (ANP) - De containerscheepvaart staat onder druk als gevolg van het nieuwe coronavirus. Volgens kredietbeoordelaar Moody's komen er de laatste tijd beduidend minder schepen binnen in grote Chinese havens zoals Shanghai.

5 uur geleden