Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street sluit in mineur, Nike valt positief op

Wall Street sluit in mineur, Nike valt positief op

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met verliezen gesloten. De roep om meer stimuleringsmaatregelen door vertegenwoordigers van de Federal Reserve drukte het sentiment. Vooral in de middaghandel was er sprake van een uitverkoop. Extra aandacht ging uit naar sportartikelenmaker Nike na beter dan verwachte resultaten.

De Dow-Jonesindex verloor uiteindelijk 1,9 procent tot 26.763,13 punten. De S&P 500 sloot 2,4 procent lager op 3236,92 punten en techgraadmeter Nasdaq leverde 3 procent in tot 10.632,99 punten.

Nike won bijna 9 procent. Het bedrijf profiteerde de voorbije maanden van sterk gestegen verkopen via de eigen webshop. De makers van sportkleding Under Armour en Lululemon Athletica gingen in het kielzog van Nike mee omhoog met winsten tot bijna 5 procent.

Tesla

Tesla (min 10 procent) zette de verliesreeks voort. Topman Elon Musk van de maker van elektrische auto's liet weten dat de productie van de nieuwe goedkopere accu's en van de betaalbare auto nog enkele jaren op zich laat wachten. Verder klaagt het bedrijf de regering-Trump aan vanwege de extra kosten die het moest maken door heffingen op Chinese onderdelen.

JPMorgan Chase, die mogelijk een boete wacht van 1 miljard dollar, verloor 1,6 procent. De bank zou op het punt staan een schikking te treffen met de Amerikaanse autoriteiten na een onderzoek naar marktmanipulatie.

Johnson & Johnson

Johnson & Johnson (J&J) steeg 0,3 procent. De farmaceut begint met het testen van zijn experimentele coronavaccin op 60.000 proefpersonen. Het vaccin wordt ontwikkeld door dochterbedrijf Janssen in Leiden. Het is de bedoeling dat eind dit jaar de eerste resultaten naar buiten worden gebracht en dat dan begin volgend jaar een vaccin klaar voor noodgebruik moet zijn.

Verder stond Delta Air Lines (min 2,1 procent) in de schijnwerpers. De luchtvaartmaatschappij zou werken aan een regeling met vliegtuigmaker Airbus over uitstel van leveringen. Ook zou het bedrijf werken aan deal waarbij het vliegtuigen verkoopt en direct weer huurt. Dit alles is bedoeld om door de crisis te komen.

Dienstensector

Beleggers verwerkten verder ook cijfers over de industrie en dienstensector. De bedrijvigheid in de industrie groeide iets harder dan een maand eerder. De dienstensector groeide juist in een iets lagere versnelling.

De euro stond op 1,1661 dollar, tegenover 1,1672 dollar bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,6 procent minder op 39,57 dollar. Brentolie zakte 0,6 procent in prijs tot 41,49 dollar per vat.

Meer uit Financieel

AEX in het rood, TomTom onderuit na omzetalarm

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op de aandelenbeurs in Amsterdam is maandag met verlies de handel uitgegaan, nadat de hoofdgraadmeter vrijdag nog een nieuw slotrecord op de borden had gezet. Bij de bedrijven op het Damrak was navigatiespecialist TomTom een opvallende daler na een omzetwaarschuwing.

2 uur geleden
Duitsland investeert miljarden in waterstofprojecten

BERLIJN (ANP/DPA/BLOOMBERG) - Duitsland gaat samen met het bedrijfsleven miljarden investeren in een reeks waterstofprojecten om zo de energietransitie te helpen versnellen. Daarbij geeft de overheid 4,6 miljard euro aan subsidies en dragen bedrijven als RWE, Air Liquide en EWE nog eens 3,3 miljard euro bij.

3 uur geleden
Ondernemers mogen BMW's van Fremantle Highway niet verkopen

DEN HAAG (ANP) - Twee Nederlandse autohandelaren mogen de 260 BMW's van het vorig jaar uitgebrande vrachtschip Fremantle Highway niet verder verhandelen. De rechtbank in Den Haag stelt de ondernemers in het ongelijk in een kort geding dat ze tegen de Duitse autofabrikant hadden aangespannen. BMW hield volgens de rechter terecht de verkoop van de voertuigen tegen op basis van merkrechten, omdat de kwaliteit van de BMW's door de brand niet meer kon worden gegarandeerd.

3 uur geleden
Europese Commissie akkoord met 1,3 miljard subsidie aan Nederland

BRUSSEL (ANP) - Als het aan de Europese Commissie ligt, krijgt Nederland binnenkort 1,3 miljard euro subsidie uit het coronaherstelfonds. Dat is een speciaal fonds dat was ingesteld om de Europese economieën te ondersteunen na de Covid- en energiecrisis.

3 uur geleden
Koerssprong socialemediabedrijf Trump op Wall Street na aanslag

NEW YORK (ANP) - Het socialemediabedrijf van oud-president Donald Trump ging maandag hard omhoog op de aandelenbeurzen in New York. Trump Media & Technology Group, dat grotendeels in handen is van Trump en waar het sociale netwerk Truth Social onder valt, werd 30 procent meer waard. Beleggers lijken alvast voor te sorteren op een overwinning van Trump bij de aanstaande Amerikaanse presidentsverkiezingen, die in november worden gehouden.

4 uur geleden
Techbedrijf Yandex verbreekt banden met Rusland

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - Techbedrijf Yandex heeft de verkoop van zijn Russische activiteiten afgerond. Dat heeft het formeel in Nederland gevestigde moederconcern van het bedrijf maandag bekendgemaakt. Yandex wil verder onder de naam Nebius Group en zich richten op eigen projecten, zoals de ontwikkeling van technologie voor zelfrijdende auto's en cloudopslag.

6 uur geleden
Loonstijging in cao's neemt voor het eerst in maanden iets toe

DEN HAAG (ANP) - De gemiddelde loonstijging in nieuwe cao-afspraken is in juni voor het eerst in maanden weer wat toegenomen. AWVN, de belangrijkste arbeidsvoorwaarden­adviseur van Nederlandse werkgevers, denkt wel dat het om een "incidentele fluctuatie" gaat. De onderliggende trend blijft dalend, is de indruk.

6 uur geleden