Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street opent wederom met plussen

Wall Street opent wederom met plussen

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag wederom met winsten aan de handel begonnen. Daarmee lijken zo tegen het einde van het jaar weer records op Wall Street in de maak, nadat donderdag ook al de hoogste slotstanden ooit werden bereikt.

De Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel 0,2 procent hoger op 28.683 punten. De S&P 500 won ook 0,2 procent, tot 3246 punten. De brede index ligt daarbij op koers om zijn beste jaar te beleven sinds 1997. Technologiebeurs Nasdaq kreeg er eenzelfde percentage bij, op 9042 punten.

Nog altijd zijn de markten in afwachting van de daadwerkelijke ondertekening van de handelsdeal tussen de VS en China. De economische grootmachten bereikten eerder een gedeeltelijk akkoord, maar nog altijd staan er geen krabbels onder de fase 1-overeenkomst. Beter dan verwachte cijfers over de industrie in China geven het sentiment een impuls.

Amazon

Amazon kreeg er in de eerste handelsminuten 1,5 procent bij, nadat de webwinkelreus donderdag al met ruim 4 procent was gestegen. Beleggers werden enthousiast van een bericht over nieuwe verkooprecords in het voor retailers belangrijke feestdagenseizoen. Vrijdag is daarnaast bekend geworden dat de Britse mededingingsautoriteit verder onderzoek gaat doen naar de deal tussen Amazon en maaltijdbezorgingsbedrijf Deliveroo. Kartelwaakhond Competition & Markets Authority (CMA) kondigde een zogeheten fase 2-onderzoek aan om te bezien of de deal mag doorgaan.

Tesla noteerde 0,6 procent hoger. De maker van elektrische auto's gaat na het weekend de eerste in China geproduceerde Tesla Model 3-auto's uitleveren. De eerste vijftien voertuigen zijn voor medewerkers van de onderneming.

Meer uit Financieel

Autobedrijven Tesla en GM bij winnaars op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met kleine winsten gesloten. De autobedrijven Tesla en General Motors (GM) stonden bij de winnaars. Beleggers op Wall Street reageerden positief op de aankondiging dat ook GM, bekend van Chevrolet en Hummer, de door Tesla ontwikkelde stekker voor elektrische auto's gaat gebruiken voor zijn voertuigen. Verder werd vooral gewacht op het rentebesluit van de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve volgende week.

22 minuten geleden
Kyiv: krimp economie in eerste kwartaal minder sterk dan gedacht

KYIV (ANP/RTR/DPA) - De economie van Oekraïne is in het eerste kwartaal van dit jaar met 10,5 procent gekrompen in vergelijking met een jaar eerder vanwege de Russische invasie van het land. Maar daarmee valt de krimp wel minder sterk uit dan eerder werd gevreesd, aldus de Oekraïense minister van Economische Zaken Joelia Sviridenko.

1 uur geleden
Europese gasprijs fors omhoog, mede door warm weer

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - De Europese gasprijs is vrijdag flink gestegen, mede door het warme weer in grote delen van Europa waardoor er meer vraag is naar stroom voor bijvoorbeeld airconditioners en ventilatoren. Maar ook tekenen van toenemende concurrentie vanuit Azië voor vloeibaar gemaakt aardgas (lng) zorgen voor een stijgende prijs.

3 uur geleden
PPG geeft toe en sluit cao-akkoord voor 10 procent meer loon

UTRECHT (ANP) - Medewerkers van verffabrikant PPG krijgen een tiende meer loon. Dat hebben het Amerikaanse bedrijf en vakbond FNV afgesproken na weken van stakingen. Daarbij werd bij vestigingen in Amsterdam, Den Bosch, Tiel en Uithoorn het werk neergelegd.

4 uur geleden
AEX-index licht lager weekend in, IMCD onderuit

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op de aandelenbeurs in Amsterdam is vrijdag met een kleine min het weekend ingegaan. Beleggers namen geen grote risico's voorafgaand aan de rentevergaderingen van de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank (ECB) die volgende week worden gehouden. Verder was op het Damrak chemicaliëndistributeur IMCD een opvallende daler na een winstwaarschuwing van het Britse speciaalchemieconcern Croda International.

4 uur geleden
Man (53) uit Aerdenhout langer vast voor dividendstrippen

AERDENHOUT (ANP) - Een 53-jarige man uit de gemeente Aerdenhout, die dinsdag is aangehouden door de FIOD, blijft veertien dagen langer vastzitten op verdenking van het doen van onjuiste aangiften dividendbelasting en het zogeheten dividendstrippen. De man werd vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank in Amsterdam, die het voorarrest heeft verlengd.

5 uur geleden
Netbeheerders doen oproep aan bedrijven in drie provincies

ARNHEM (ANP) - Netbeheerders TenneT, Liander en Stedin willen dat meer bedrijven in Flevoland, Gelderland en Utrecht flexibeler worden in hun elektriciteitsverbruik. Zo moet er ruimte komen om nieuwe bedrijven aan te sluiten in die provincies. Anders kunnen op den duur zelfs nieuwe aansluitingen voor woningen in gevaar komen. Een eerdere oproep leverde weinig animo op.

5 uur geleden