Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street omlaag in afwachting van resultaten grote bedrijven

Wall Street omlaag in afwachting van resultaten grote bedrijven

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met kleine minnen gesloten. Beleggers op Wall Street wachtten op cijfers van een aantal grote bedrijven zoals softwaremaker Microsoft en koffieketen Starbucks. Ook verwerkten ze resultaten van industrieel concern General Electric (GE) en creditcardbedrijf American Express.

De Dow-Jonesindex sloot 0,1 procent lager op 30.937,04 punten. De breed samengestelde S&P 500 werd 0,2 procent lager gezet op 3849,62 punten. Techbeurs Nasdaq daalde tenslotte 0,1 procent tot 13.626,07 punten.

Behalve Microsoft (plus 1,2 procent) en Starbucks (plus 1,2 procent) keken beleggers ook uit naar updates van chipmakers Texas Instruments en Advanced Micro Devices (AMD). Texas Instruments verloor in de aanloop naar die cijfers 0,8 procent, AMD dikte juist 0,6 procent aan.

American Express

GE voorspelde een flink hogere toestroom van cash vanuit zijn industrietak voor dit jaar. Het nieuws werd verwelkomd met een koersstijging van 2,7 procent. In het voorbije kwartaal had het bedrijf nog te kampen met teruglopende inkomsten bij zijn tak voor luchtvaart, maar stegen de orders voor apparatuur voor gas en hernieuwbare energie.

De coronacrisis laat ook zijn sporen na op financiële resultaten van creditcardmaatschappijen, zoals die van American Express, zo bleek bij de publicatie van de jaarcijfers. De opbrengsten vielen op jaarbasis 18 procent lager uit, terwijl de winst met 15 procent inzakte. Het aandeel American Express sloot ruim 4 procent lager.

3M

Een ander industrieel conglomeraat, 3M, steeg 3,3 procent. Het bedrijf profiteerde door de coronapandemie het afgelopen jaar van de toegenomen vraag naar beschermingsmiddelen en verscheepte 2 miljard mondmaskers en ademhalingsmaskers.

Het Amerikaanse medische bedrijf Johnson & Johnson (J&J) sloot het jaar af met een omzet van bijna 82,6 miljard dollar, wat een stijging met 0,6 procent op jaarbasis betekende. De winst viel met 14,7 miljard dollar bijna 3 procent lager uit dan een jaar eerder. J&J verwacht volgende week de resultaten van tests met zijn coronavaccin te kunnen presenteren. Het aandeel steeg 2,7 procent.

De euro was 1,2166 dollar waard tegen 1,2152 dollar bij de slotbel in Europa. Amerikaanse olie werd 0,5 procent minder waard en verruilde voor 52,51 dollar per vat van eigenaar. Brent-olie werd 0,1 procent goedkoper op 55,82 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Driekwart ondernemers kan hogere kosten niet doorberekenen

AMSTERDAM (ANP) - Driekwart van de ondernemers in Nederland zegt hogere kosten niet of slechts voor een deel te kunnen doorberekenen aan klanten. Dat komt vooral doordat ze vrezen klanten kwijt te raken aan de concurrentie. Ook zijn prijzen vaak vastgelegd in afspraken met klanten, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van onderzoek bij ondernemers.

5 minuten geleden
OPEC+ verlaagt olieproductie om prijs te stutten

WENEN (ANP/DPA) - Het oliekartel OPEC+ wil volgend jaar ongeveer 40 miljoen vaten (van 159 liter per stuk) per dag produceren. Volgens het Russische persbureau Tass betekent dit een verlaging van het totale productievolume van de groep olieproducerende landen en bondgenoten als Rusland met 1,39 miljoen vaten per dag.

6 uur geleden
Focus beleggers op olie en Apple na langverwachte schuldendeal

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers zullen deze week hopen dat het optimisme op de wereldwijde beurzen van voor het weekend nog even doorzet. De afgelopen tijd heerste er veel onzekerheid vanwege het uitblijven van een deal voor het verhogen van het Amerikaanse schuldenplafond. Maar zaterdag zette de president Joe Biden de langverwachte handtekening onder de overeenkomst. Daarmee zijn de betalingsproblemen voor de federale overheid van de Verenigde Staten definitief afgewend.

9 uur geleden
Onenigheid met Afrikaanse leden OPEC+ over olieproductiedoelen

WENEN (ANP/BLOOMBERG/RTR) - De Afrikaanse leden van oliekartel OPEC+ worden steeds meer onder druk gezet om de ruimte binnen hun doelstellingen voor olieproductie op te geven. Die ruimte zou dan toekomen aan de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), die graag meer willen produceren. Met name Angola en Nigeria hebben moeite om hun doelstellingen te halen.

14 uur geleden
Egypte zet sleepboten in voor tanker met pech in Suezkanaal

CAÏRO (ANP/RTR) - Drie Egyptische sleepboten zijn erin geslaagd om een olietanker met motorpech in het Suezkanaal weg te slepen. Dat meldt de Suez Canal Authority (SCA) die toeziet op het scheepvaartverkeer in het kanaal. Die tanker stremde het verkeer in de kortste scheepvaartroute tussen Azië en Europa. Voorzitter van de SCA Osama Rabie meldt nu in een verklaring dat het verkeer in beide richtingen weer is hervat.

15 uur geleden
Topman Qatar Airways: eersteklas verdwijnt in nieuwe vliegtuigen

ISTANBUL (ANP/BLOOMBERG) - Vermogende reizigers die vliegen met Qatar Airways kunnen binnenkort niet langer een dutje doen in een van de luxueuze ligstoelen in de eersteklas. De luchtvaartmaatschappij gaat die namelijk schrappen in de volgende generatie langeafstandsvliegtuigen. Volgens topman Akbar Al Baker is het rendement op de stoelen de investeringen niet meer waard.

15 uur geleden
Belangrijke conferentie Apple staat in teken van VR-bril

CUPERTINO (ANP) - Voor Apple-fans is het lange wachten eindelijk voorbij: maandag lanceert de techreus naar alle waarschijnlijkheid na vele jaren weer een belangrijk nieuw product. Apple komt op zijn jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie WWDC volgens vele geruchten met een eigen virtualrealitybril (VR), een tool waar de Amerikaanse iPhonemaker zich tot nu toe niet aan heeft gewaagd. De bril zou het belangrijkste nieuwe Apple-product worden sinds de Apple Watch in 2014.

16 uur geleden