Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street omlaag bij opening

Wall Street omlaag bij opening

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met kleine minnen aan de handel begonnen. Beleggers reageerden op het feit dat de situatie in het Midden-Oosten niet verder is geƫscaleerd ondanks berichten dat Iran meerdere wraakscenario's voorbereidt voor de Verenigde Staten. Die zouden als vergelding dienen voor de uitschakeling van de hoge Iraanse generaal Qassem Soleimani.

De Dow-Jonesindex daalde in de eerste handelsminuten 0,3 procent tot 28.606 punten. De brede S&P 500 ging eveneens 0,3 procent omlaag tot 3237 punten. Techbeurs Nasdaq kwam wat beter uit de startblokken en daalde een fractie tot 9069 punten.

Het kalmere sentiment was ook voelbaar op de oliemarkt. De olieprijs daalde voor het eerst in vier dagen. De dreiging van bijvoorbeeld Iraanse aanvallen op Saudische olievelden zorgde afgelopen dagen voor onrust. Oliefondsen als ExxonMobil en Chevron daalden tot 1,2 procent. Luchtvaartaandelen deden het juist beter. Delta Air Lines, Southwest Airlines en American Airlines kregen er tot 0,5 procent bij.

Dat laatste bedrijf bereikte ook een schikking met vliegtuigbouwer Boeing (min 0,1 procent) over compensatie voor de problemen bij het geplaagde toestel 737 MAX. Ook begon Boeing zijn overtollig personeel elders in het bedrijf te verplaatsen.

Meer uit Financieel

Directeur schoonmaakbeurs: 'co-bot' wordt collega schoonmaker

AMSTERDAM (ANP) - Schoonmakers in Nederland hoeven de opkomst van robots in de schoonmaak niet als een bedreiging te zien. Maar de rol van schoonmakers gaat wel veranderen. Dat denkt Robert Stelling, directeur van vakbeurs Interclean, die volgende week plaatsvindt in de Amsterdamse RAI.

30 minuten geleden
Chinese export en import tonen weer groei

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - De Chinese export en import zijn in april weer gestegen, na een daling in maart. Vooral de stijging van de uitvoer is een opsteker voor de kwakkelende Chinese economie. In maart zag China de export nog stevig dalen door de zwakke vraag naar Chinese goederen. Dat kwam doordat consumenten wereldwijd voorzichtiger waren met hun uitgaven door de hoge inflatie en hogere rentetarieven.

57 minuten geleden
Airbnb voorziet sterke zomer, maar dit kwartaal is iets minder

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - Verhuurplatform Airbnb denkt dat grote internationale sportevenementen zoals het EK voetbal in Duitsland en de Olympische Spelen in Frankrijk de vraag naar accommodaties in de zomer zullen aanjagen. Maar de omzetprognose voor het tweede kwartaal is niet zo gunstig als veel kenners hadden gehoopt. Dat komt door ongunstige wisselkoerseffecten en doordat Pasen dit jaar relatief vroeg viel.

8 uur geleden
Tesla omlaag op Wall Street na bericht over Autopilot-onderzoek

NEW YORK (ANP) - Autobouwer Tesla hoorde woensdag bij de verliezers op Wall Street. Openbare aanklagers in de Verenigde Staten onderzoeken of Tesla consumenten en aandeelhouders heeft misleid over de mogelijkheden van zijn zelfrijdende auto's, meldden drie ingewijden aan persbureau Reuters. In het land zijn honderden ongelukken gebeurd met het rijhulpsysteem Autopilot, waarbij ook mensen om het leven zijn gekomen.

9 uur geleden
Netflix gaat concurrentie achterna en komt ook met prijsverhoging

NEW YORK (ANP/BELGA) - Netflix verhoogt voor het eerst sinds 2021 de prijzen voor abonnementen in Nederland. Daardoor zijn kijkers van de streamingdienst tot enkele euro's per maand meer kwijt. Eerder gingen de prijzen bij rivalen als Amazon Prime en Disney+ ook al omhoog.

10 uur geleden
LTO ziet niets in beperking instroom arbeidsmigranten

DEN HAAG (ANP) - Land- en tuinbouworganisatie LTO Nederland ziet niets in een beperking van de instroom van arbeidsmigranten, zoals dinsdag werd bepleit door het hoofd van de Arbeidsinspectie. "Arbeidsmigranten zijn in de land- en tuinbouw een gewaardeerde groep onmisbare werknemers", reageert de belangenbehartiger van boeren en tuinders, die veel gebruikmaken van krachten uit het buitenland.

11 uur geleden
Bloomberg: Pfizer schikt dik 10.000 claims over maagzuurremmer

NEW YORK (ANP) - Farmaceut Pfizer heeft ermee ingestemd om meer dan 10.000 Amerikaanse rechtszaken te schikken over maagzuurremmer Zantac, die kankerverwekkend zou zijn. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

12 uur geleden