Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street maakt deel verliezen goed, Walmart daalt

Wall Street maakt deel verliezen goed, Walmart daalt

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenbeurzen hebben donderdag hun eerdere verliezen deels weer goedgemaakt. Beleggers werden na dagen van stijgingen wat nerveus door hogere rentes, een plotselinge stijging in het aantal aanvragen voor een werkloosheidsuitkering en een aantal mindere bedrijfsresultaten. Onder meer de cijfers van winkelketen Walmart vielen analisten tegen.

Dat grootste winkelconcern ter wereld boekte vorig jaar een recordomzet, maar gaf ook aan meer geld te besteden aan personeel en investeringen. Daardoor blijft er minder geld over voor aandeelhouders en die zetten het aandeel lager. Walmart leverde 6,7 procent in.

De Dow-Jonesindex ging 0,4 procent omlaag tot 31.493,34 punten. De breed samengestelde S&P 500 daalde 0,4 procent tot 3913,97 punten en techbeurs Nasdaq ging 0,7 procent omlaag, naar 13.865,36 punten.

Marriott

Hotelketen Marriott haalde door sluitingen van hotels in verschillende landen en verdere reisbeperkingen een slechter dan verwacht resultaat in het slotkwartaal van 2020. Het aandeel steeg desondanks 0,5 procent.

Bioscoopketen AMC stond enige tijd fors hoger nadat een oud gerucht dat techbedrijf Amazon die onderneming zou willen overnemen de kop weer opstak. Reden was een vertaling van een maanden oud Frans artikel. Uiteindelijk verdampte die winst weer en werd AMC 0,7 procent lager gezet. Verder werd ook opnieuw gepraat in het Amerikaanse Congres over de Reddit-beleggers die eerder dit jaar de koers van AMC en gameswinkelketen GameStop (min 11,4 procent) de hoogte in dreven.

Facebook

Facebook werd 1,5 procent lager gezet nadat het socialemediabedrijf het in Australië onmogelijk had gemaakt om naar nieuwsberichten te linken. Facebook deed dat uit protest tegen een wet die bepaalt dat bedrijven die linken naar nieuws de makers van dat nieuws daarvoor moeten betalen. Ook Google was het eerder niet eens met die wet.

Overigens deden techaandelen het sowieso minder nadat die de afgelopen maanden juist een drijvende kracht waren achter de stijgende beurskoersen. Behalve Facebook daalden ook Apple (min 0,9 procent), Google-moeder Alphabet (min 0,6 procent) en softwaremaker Microsoft (min 0,2 procent).

De euro was 1,2094 dollar waard, tegen 1,2076 dollar bij het slot in Europa. Een vat Amerikaanse olie werd 1,7 procent goedkoper op 60,09 dollar. Brentolie daalde 1,4 procent in prijs, tot 63,43 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Wall Street hoger na speech Powell, Pfizer bij verliezers

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met winst het weekend ingegaan. De aandacht van beleggers op Wall Street ging vooral uit naar een speech van voorzitter Jerome Powell van de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve. Bij de bedrijven stond farmaceut Pfizer bij de verliezers vanwege een tegenvaller met een afslankmiddel.

6 uur geleden
Goudprijs evenaart bijna oude recordniveau uit 2020

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De goudprijs is bijna op het oude recordniveau dat in 2020 werd bereikt. De prijs van een troy ounce goud (31,1 gram) staat nu op ongeveer 2071 dollar. Goud steeg in augustus 2020 naar een recordniveau van ruim 2075 dollar per troy ounce.

7 uur geleden
Franse bankpresident: ECB zal in 2024 renteverlaging overwegen

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - De Europese Centrale Bank (ECB) zal in de loop van volgend jaar een verlaging van de rente overwegen, nu de inflatie sterk aan het afzwakken is. Dat heeft de Franse centralebankpresident François Villeroy de Galhau gezegd. Nu is het nog te vroeg om te praten over een renteverlaging, aldus de Fransman die ook bestuurder is bij de ECB.

8 uur geleden
Bounty-liefhebber treft soms leeg winkelschap door oorlog Oekraïne

DEN HAAG (ANP) - Liefhebbers van Bounty-repen treffen soms lege schappen aan in winkels. Dat komt volgens producent Mars door een gebrek aan productiecapaciteit voor de chocoladerepen met kokosvulling bij de fabriek in Veghel.

9 uur geleden
Fed-voorzitter: te vroeg om te speculeren over renteverlaging

ATLANTA (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Het is nog te vroeg om te speculeren over een renteverlaging door de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve. Dat heeft Fed-voorzitter Jerome Powell gezegd op een conferentie in Atlanta. Ook gaf hij aan dat de Fed de rente verder kan verhogen als dat nodig zou zijn om de inflatie verder te laten dalen.

10 uur geleden
Verlichtingsbedrijf Signify bij winnaars Damrak om reorganisatie

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen zijn vrijdag op de eerste handelsdag van december met winst gesloten. Op het Damrak stond verlichtingsbedrijf Signify in de schijnwerpers na aankondiging van een reorganisatie om de kosten te verlagen. Met die ingreep in het personeelsbestand wil het in de MidKap genoteerde bedrijf 200 miljoen euro per jaar besparen.

10 uur geleden
Veel vluchten luchthaven München geschrapt door zware sneeuwval

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Op de luchthaven van de Zuid-Duitse stad München zijn vrijdag veel vluchten geschrapt vanwege zware sneeuwval. Volgens het vliegveld zijn er ongeveer 130 vluchten geannuleerd en is er ook flinke vertraging bij andere vluchten.

11 uur geleden