Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street lager na dramatische cijfers winkelverkopen

Wall Street lager na dramatische cijfers winkelverkopen

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met verliezen aan de nieuwe handelsdag begonnen. Het sentiment op Wall Street wordt mede bepaald door dramatische cijfers over de Amerikaanse winkelverkopen als gevolg van de coronacrisis. Ook de industrie rond New York heeft zwaar te lijden onder de virusuitbraak. Verder is de blik gericht op grote financiële concerns als Bank of America, Goldman Sachs en Citigroup, die de boeken openden.

De leidende Dow-Jonesindex noteerde kort na de openingsbel 2,1 procent lager op 23.440 punten. De brede S&P 500 verloor 2,2 procent tot 2783 punten en techgraadmeter Nasdaq speelde 1,8 procent kwijt tot 8362 punten.

De Amerikaanse winkelverkopen kelderden in maart op maandbasis met 8,7 procent. Dat was de sterkste daling ooit gemeten. Door de maatregelen om de pandemie tegen te gaan zijn veel winkels gesloten en worden vooral minder auto's verkocht. Amerikanen houden de hand op de knip door de onzekerheid over het virus en de sterk stijgende werkloosheid in de VS.

Industriële bedrijvigheid

De industriële bedrijvigheid in en rond New York laat een ongekende krimp zien door de uitbraak van het coronavirus en de maatregelen om de pandemie tegen te gaan. De miljoenenstad behoort tot de zwaarst getroffen gebieden in de VS door het virus.

Bank of America verloor 5,4 procent. De financiële instelling zet miljarden opzij om eventuele verliezen op leningen op te vangen vanwege de crisis. Branchegenoten Goldman Sachs (min 4 procent) en Citigroup (min 4,4 procent) zetten ook extra geld opzij. JPMorgan Chase en Wells Fargo kondigden eerder deze week al vergelijkbare stappen aan. Zij verloren woensdag evengoed tussen de 4 en 5 procent aan beurswaarde.

Meer uit Financieel

China begint onderzoek naar dumping van varkensvlees uit EU

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - China begint een onderzoek naar dumping van varkensvlees vanuit de Europese Unie. Dat meldt het Chinese ministerie van Handel maandag. Het onderzoek van China komt kort na de aankondiging van de Europese Commissie dat fors hogere importheffingen op Chinese elektrische auto's vanaf 4 juli ingaan.

1 uur geleden
ING in kopgroep licht hogere AEX na strategie-update

AMSTERDAM (ANP) - ING behoorde maandag tot de sterkste stijgers in de AEX-index op het Damrak. Beleggers reageerden positief op de strategie-update die de bank voorafgaand aan zijn investeerdersdag in Londen gaf. Volgens topman Steven van Rijswijk wil ING de winstgevendheid in de periode 2024-2027 structureel verbeteren, het klantenbestand vergroten en de groei versnellen. ING verhoogde daarbij de doelstelling voor het rendement op eigen vermogen, de maatstaf die aangeeft hoeveel winst er wordt gemaakt met het vermogen van de bank, naar 14 procent. Het aandeel steeg 2,9 procent.

2 uur geleden
Britse pubs sluiten in rap tempo, 80 per maand in eerste kwartaal

LONDEN (ANP) - Het gaat steeds slechter met de pubs in Engeland en Wales. In de eerste drie maanden van dit jaar sloten maandelijks tachtig pubs de deuren, meldt persbureau Belga op basis van vastgoedadviseur Altus Group. In totaal verdwenen er in die periode 239 pubs.

2 uur geleden
DNB: vertrouwen huishoudens in financiële instellingen stabiel

AMSTERDAM (ANP) - Het vertrouwen van Nederlandse huishoudens in financiële instellingen zoals banken, verzekeraars en pensioenfondsen is het afgelopen jaar stabiel gebleven. Dat meldt De Nederlandsche Bank (DNB) op basis van onderzoek dat elk voorjaar wordt uitgevoerd.

3 uur geleden
Fors meer hypotheken met NHG-garantie afgesloten

UTRECHT (ANP) - In 2023 kozen 46 procent meer woningeigenaren ervoor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) af te sluiten bij de aankoop van een nieuwe woning. Dat meldt NHG in het jaarverslag. De stijging ten opzichte van een jaar eerder komt volgens de organisatie doordat meer woningen onder de NHG-grens vielen en omdat beleggers door strengere overheidsregels, waaronder de verhoogde overdrachtsbelasting, nauwelijks meer huizen kochten.

3 uur geleden
Pensioenfonds ABP steekt 420 miljoen in 1500 huurwoningen

DEN HAAG (ANP) - Ambtenarenpensioenfonds ABP gaat samen met het grote vastgoedconcern Greystar zo'n 1500 huurwoningen bouwen in de Randstad en andere grote steden. De partijen steken daar 420 miljoen euro in. Het grootste pensioenfonds van Nederland wil in totaal 5 miljard euro beleggen in woningen in Nederland.

3 uur geleden
Aandacht voor ING op Damrak na update strategie

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht maandag onder meer uit naar ING. De bank gaf voorafgaand aan zijn beleggersdag in Londen een update van de strategie. Volgens topman Steven van Rijswijk wil de bank de winstgevendheid in de periode 2024-2027 structureel verbeteren, het klantenbestand vergroten en de groei versnellen. ING verhoogde daarbij de doelstelling voor het rendement op eigen vermogen, de maatstaf die aangeeft hoeveel winst er wordt gemaakt met het vermogen van de bank, naar 14 procent.

3 uur geleden