Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street hoger ondanks zwaar tegenvallend banenrapport

Wall Street hoger ondanks zwaar tegenvallend banenrapport

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn de laatste sessie van de week positief aan de nieuwe handelsdag begonnen. Beleggers verwerkten een zwaar tegenvallend banenrapport van de Amerikaanse overheid. Daaruit kwam naar voren dat er 266.000 banen bijkwamen in april, waar rekening werd gehouden met de aanwas van bijna 1 miljoen banen.

De werkloosheid in de VS steeg in april ligt tot 6,1 procent van de beroepsbevolking. Dat was een maand eerder nog 6 procent. Na publicatie van het rapport zakten de rentes hard in, wat goed nieuws betekende voor onder meer techbedrijven.

Techgraadmeter Nasdaq won in de vroege handel 0,7 procent tot 13.733 punten. De leidende Dow-Jonesindex leek voorafgaand aan het banenrapport op weg om andermaal een nieuwe recordstand in de boeken te zetten. Maar het banencijfer joeg beleggers schrik aan en de graadmeter opende in de min. Die werd snel weggepoetst en na een kwartiertje handel stond er een plus van 0,3 procent op de borden met een stand van 34.654 punten. De brede S&P 500 won 0,1 procent tot 4203 punten.

Pfizer en BioNTech

Farmaceuten Pfizer en BioNTech zijn een procedure begonnen om het coronavaccin in de VS voor mensen vanaf 16 jaar toe te staan. Daarmee zijn de farmaceuten de eerste die een volledige vergunning voor het middel hebben aangevraagd. Het aandeel Pfizer won 1,6 procent. BioNTech koerste 6 procent hoger.

Verder zakte Beyond Meat haast 7 procent. Het verlies van de maker van vleesvervangers viel veel hoger uit dan waar kenners in doorsnee op hadden gerekend. Ook qua omzet wist het bedrijf niet aan de gemiddelde verwachting te voldoen. Volgens Beyond Meat heeft de crisis de vraag naar zijn producten in winkels en in restaurants verminderd.

Square

Financieel dienstverlener Square van Twitter-baas Jack Dorsey, kwam met beter dan verwachte resultaten en won 5,6 procent. De onderneming profiteerde onder andere van een groeiende vraag naar bitcoin-transacties. Ook cloudopslagdienst Dropbox (plus 1,3 procent) wist beleggers te overtuigen met zijn handelsupdate.

Verder stond de maker van fitnessapparatuur Peloton Interactive in de belangstelling met een plus van 9,6 procent. Het bedrijf waarschuwde dat de terugroepactie van loopbanden het bedrijf opzadelt met een kostenpost van 165 miljoen dollar. Eerder kwam een kind om het leven door een ongeluk met een loopband van Peloton. Wel zette het bedrijf goede resultaten neer en ziet het nog meer groeikansen.

De euro stond op 1,2108 dollar, tegen 1,2054 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie daalde 0,7 procent in prijs tot 64,28 dollar. Brentolie werd 0,6 procent goedkoper op 67,70 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Vakbond CNV tevreden met 'heel reëel' loonbod supermarkten

UTRECHT (ANP) - Als het aan supermarktwerkgevers ligt, krijgen supermarktmedewerkers vanaf september 10 procent meer salaris. Dat is het loonbod dat werkgeversorganisaties voor de levensmiddelendetailhandel Vakcentrum en de VGL aan vakbonden hebben gedaan. CNV spreekt van een "heel reëel bod", dat de vakbond nu aan de leden gaat voorleggen.

15 minuten geleden
Shell wil af van energieleverancier voor Nederlandse huishoudens

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Shell zoekt een koper voor een onderdeel dat huishoudens in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland van gas en licht voorziet. Nog geen twee jaar geleden kondigde het olie- en gasconcern aan de Nederlandse markt te betreden voor energielevering aan particulieren. Maar nu blijkt het te lastig om voldoende winst te behalen met die activiteiten.

31 minuten geleden
Man (53) uit Aerdenhout aangehouden voor dividendstripping

AERDENHOUT (ANP) - Een 53-jarige man uit de gemeente Aerdenhout is dinsdag aangehouden in een onderzoek van de FIOD. Hij wordt verdacht van het doen van onjuiste aangiften dividendbelasting en het zogeheten dividendstrippen, waardoor de belastingdienst ruim 4 miljoen euro onterecht zou hebben uitbetaald. Zijn woning en kantoor zijn doorzocht. Ook is er gezocht in het kantoor van zijn belastingadviseur, meldt het Openbaar Ministerie.

37 minuten geleden
Sterke afname Duitse export plastic afval in afgelopen 10 jaar

WIESBADEN (ANP/DPA) - De export van plastic afval door Duitsland is in de afgelopen tien jaar sterk gedaald. Dat heeft volgens het Duitse federale statistiekbureau Destatis onder meer te maken met striktere regels in Aziatische landen als het gaat om de import van plastic afval uit andere landen voor verwerking.

39 minuten geleden
Ryanair schrapt 400 vluchten om staking Franse luchtverkeersleiders

PARIJS (ANP/RTR) - Ryanair heeft vierhonderd vluchten geannuleerd vanwege stakingen door luchtverkeersleiders in Frankrijk. De meeste van deze vluchten gingen naar of kwamen uit Ierland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Italië en Spanje. Dat meldt de luchtvaartmaatschappij op Twitter.

1 uur geleden
Expert: materialentekort bedreigt waterstofproductie Europa

KARLSRUHE (ANP/DPA) - Een tekort aan grondstoffen en materialen die nodig zijn voor de productie van waterstof moet op korte termijn worden aangepakt. Anders kan het ertoe leiden dat waterstof in Europa te duur wordt om een belangrijke rol te spelen in de energietransitie, zegt onderzoekscentrum ZSW.

1 uur geleden
Deezer ontwikkelt technologie om AI-nummers te onderscheiden

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse muziekstreamingdienst Deezer werkt aan technologie waarmee liedjes die zijn gemaakt met behulp van kunstmatige intelligentie (AI) geïdentificeerd kunnen worden. Met de technologie hoopt het platform ervoor te zorgen dat het streamen van muziek in de toekomst "transparant en eerlijk" blijft.

2 uur geleden