Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street enthousiast over kwartaalcijfers Snap

Wall Street enthousiast over kwartaalcijfers Snap

NEW YORK (ANP) - Socialemediabedrijf Snap won vrijdag flink aan beurswaarde aan het begin van de handel in New York. Beleggers reageerden enthousiast op sterke kwartaalresultaten van de onderneming. Ook Twitter en chipconcern Intel hebben een kijkje in de boeken gegeven. Twitter was eveneens in trek, maar 's werelds grootste fabrikant van halfgeleiders stelde enigszins teleur en hoorde daarom op Wall Street bij de verliezers.

Het aandeel Twitter steeg ruim 1 procent en Snap werd in eerste handelsminuten zelfs 24 procent hoger gezet. Twitter heeft in het tweede kwartaal bijna driekwart meer omzet behaald dan een jaar eerder. Dat kwam vooral doordat adverteerders de site met miniblogs aantrekkelijker vonden dan voorheen. Daarnaast kwamen er meer vaste gebruikers bij op Twitter. Snap, het bedrijf achter de app Snapchat, zette op zijn beurt ruim twee keer zo veel omzet in de boeken als in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Snap wist ook meer gebruikers voor de app te lokken en verdiende eveneens meer aan adverteerders.

Intel speelde juist ruim 4 procent kwijt. De chipmaker heeft ondanks de wereldwijde schaarste aan chips in het tweede kwartaal een licht lagere omzet geboekt dan een jaar eerder. Het bedrijf verkocht meer chips voor computers en laptops, maar de divisie die onderdelen levert voor datacenters kampte met gedaalde verkopen.

Dow-Jonesindex

De stemming onder Amerikaanse beleggers is goed, ondanks de wereldwijd oplopende besmettingscijfers als gevolg van verschillende varianten van het coronavirus. De vele kwartaalcijfers van bedrijven zorgen ervoor dat beleggers even wat minder bezig zijn met de viruszorgen, en meer kijken naar de economische perspectieven van ondernemingen. De Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel 0,6 procent hoger op 35.028 punten. De brede S&P 500 steeg 0,4 procent tot 4386 punten en de technologiebeurs Nasdaq won 0,1 procent tot 14.704 punten.

Andere grote bedrijven die met cijfers kwamen waren creditcardmaatschappij American Express (plus 4 procent), oliedienstverlener Schlumberger (plus 1,9 procent) en industrieconcern Honeywell (min 1,4 procent). Verder kwam Kimberly-Clark, het bedrijf achter onder meer Kleenex-tissues, met een winstwaarschuwing. Beleggers schrokken hiervan en deden het aandeel meer dan 3 procent dalen.

Daarnaast maakten farmaceuten Pfizer en BioNTech bekend dat ze 200 miljoen extra coronavaccins zullen leveren aan de Verenigde Staten. Pfizer noteerde licht hoger, terwijl de Amerikaanse aandelen van partner BioNTech dik 1 procent wonnen. Moderna steeg juist bijna 5 procent nadat de Europese Geneesmiddelenautoriteit EMA het coronavaccin van dat bedrijf goedkeurde voor jongeren van 12 tot en met 17 jaar.

Meer uit Financieel

Oud-topman Jegen van HEMA naar fietsenfabrikant Accell

HEERENVEEN (ANP) - Oud-topman Tjeerd Jegen van winkelketen HEMA wordt de nieuwe directeur van Accell Group, het bedrijf achter de fietsenmerken Batavus en Sparta. Verder heeft sinds deze maand voormalig topman Kasper Rørsted van het Duitse sportartikelenmerk Adidas de rol van president-commissaris op zich genomen bij Accell.

13 minuten geleden
HDN: hypotheekmarkt lijkt zich voorzichtig te herstellen

DE MEERN (ANP) - Het aantal hypotheekaanvragen is in het derde kwartaal van dit jaar nagenoeg gelijk gebleven ten opzichte van een kwartaal eerder. Er lijkt daarmee volgens Hypotheken Data Netwerk (HDN) sprake van enig herstel op de hypotheekmarkt.

56 minuten geleden
Koperprijs op laagste niveau sinds eind mei

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De prijs van koper is gedaald naar het laagste niveau sinds eind mei en staat nu op ongeveer 8000 dollar per ton. Op de Londense metaalmarkt dook hij er zelfs even iets onder. Door de zorgen over de rente en de afzwakkende economie staat de koperprijs onder druk.

1 uur geleden
Ook ING verhoogt spaarrente naar 1,5 procent

AMSTERDAM (ANP) - ING verhoogt de spaarrente halverwege deze maand naar 1,5 procent. Daarmee kruipt de rente voor een groot deel van de Nederlandse spaarders weer wat verder omhoog. Eerder ging de rente bij Rabobank al naar 1,7 procent en ABN AMRO kondigde een renteverhoging aan tot 1,5 procent.

2 uur geleden
VEH: huiseigenaren onnodig verplicht tot aanschaf warmtepomp

AMERSFOORT (ANP) - Bijna 2,5 miljoen huiseigenaren worden ten onrechte verplicht een warmtepomp aan te schaffen als de plannen van het demissionaire kabinet doorgaan. Dat stelt de Vereniging Eigen Huis (VEH).

2 uur geleden
AEX zakt verder weg, informatieleverancier RELX wel omhoog

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index in Amsterdam is woensdag met verlies geopend, in navolging van de stevige minnen op Wall Street een dag eerder. De rentevrees blijft de markten in een greep houden. Informatieleverancier RELX wist wel de weg omhoog te vinden dankzij een koopadvies van zakenbank Goldman Sachs.

2 uur geleden
PostNL: postzegel wordt duurder in 2024

DEN HAAG (ANP) - Het versturen van post wordt duurder. De prijs van een postzegel stijgt vanaf 1 januari volgend jaar van 1,01 euro naar 1,09 euro, meldt PostNL. Volgens de post- en pakketbezorger is dat nodig omdat er steeds minder post wordt verstuurd, terwijl de kosten voor PostNL wel omhoog gaan.

3 uur geleden