Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street begint 2020 met plussen

Wall Street begint 2020 met plussen

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag positief begonnen aan de eerste handelsdag van het nieuwe beursjaar 2020. De handel op Wall Street krijgt onder meer steun van de aankondiging van de Amerikaanse president Donald Trump dat de voorlopige handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China op 15 januari zal worden ondertekend in het Witte Huis. Ook reageren de financiële markten positief op nieuwe stappen van de Chinese centrale bank om de economie te stimuleren door de kapitaaleisen voor banken te verlagen.

De Dow-Jonesindex ging in de eerste handelsminuten 0,5 procent omhoog tot 28.688 punten. De breed samengestelde S&P 500 kreeg er 0,6 procent bij tot 3249 punten en techbeurs Nasdaq won 1 procent tot 9058 punten.

Volgens Trump zijn bij de ondertekening "hoge vertegenwoordigers" aanwezig namens de Chinese regering. Op een later moment zal Trump naar Peking afreizen voor de onderhandelingen voor een fase 2-deal. De fase 1-deal tussen de twee economische grootmachten werd vorige maand gesloten. China heeft de afspraak voor de ondertekening evenwel nog niet bevestigd.

Overname Anixter

Bedrijven op Wall Street die gevoelig zijn voor de ontwikkelingen in de Chinees-Amerikaanse handelsvete kunnen in beweging komen. Het gaat bijvoorbeeld om machinebouwer Caterpillar (plus 1,2 procent), technologiegigant Apple (plus 1,3 procent) en chipfondsen als Advanced Micro Devices (AMD), Micron Technology en Nvidia. Die laatste bedrijven dikten tot 2,3 procent aan.

Aan het overnamefront werd gemeld dat de producent van bekabeling en beveiligingsapparatuur Anixter International (plus 2,3 procent) heeft ingestemd met een verhoogd overnamebod van investeerder Clayton, Dubilier & Rice. Met dat bod wordt Anixter gewaardeerd op 4,3 miljard dollar. De investeringsmaatschappij was in een overnameslag verwikkeld rond Anixter met de distributeur van elektronica Wesco (plus 0,3 procent).

Meer uit Financieel

Britse kranten bezorgd over einde Facebook News

LONDEN (ANP) - Britse kranten zijn bezorgd over het einde van Facebook News, een speciale feed waarmee het sociale medium artikelen van nieuwsmedia onder de aandacht brengt. In een brief aan moederbedrijf Meta waarschuwt koepelvereniging News Media Association dat die beslissing een "bedreiging voor de democratie" is.

56 minuten geleden
Tsjechische miljardair verkoopt belang in Le Monde

PARIJS (ANP/AFP) - De Tsjechische miljardair Daniel Křetínský verkoopt zijn belang in de Franse krant Le Monde. Zijn aandelen gaan over naar de Franse zakenman Xavier Niel, die al een grote aandeelhouder was in het nieuwsmedium.

3 uur geleden
Duitse woningbouwsector wil 50 miljard om uit dip te komen

BERLIJN (ANP/DPA) - De Duitse bouwsector heeft 50 miljard euro aan stimuleringsmaatregelen nodig om uit het slop te komen, betoogt vakbond Bauen-Agrar-Umwelt (IGBAU). Hogere rentes en sterk gestegen materiaalkosten drukken zwaar op de Duitse bouw, die volgens vakbondsvoorzitter Robert Feiger in zware problemen dreigt te komen.

5 uur geleden
EU-vicevoorzitter in China: EU moet zichzelf wel beschermen

SHANGHAI (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Europese Unie is "niet van plan zich los te koppelen" van China, maar moet zichzelf wel beschermen wanneer haar openheid wordt misbruikt. Dat heeft vicevoorzitter van de Europese Commissie Valdis Dombrovskis zaterdag gezegd in een toespraak op een bijeenkomst in Shanghai.

1 dag geleden
Bronnen: ook meteen Indiase toestellen bij debuut nieuwe iPhone

NEW DELHI (ANP/DPA) - Apple heeft bij de lancering van de iPhone 15 ook meteen exemplaren uit Indiase fabrieken verkocht. Dat had het Amerikaanse techconcern nog niet eerder gedaan bij het uitkomen van een nieuw model iPhone, meldt het Duitse persbureau dpa op basis van ingewijden.

1 dag geleden
Arriva wil meer dan twintig trajecten van NS overnemen

HEERENVEEN (ANP) - Arriva wil vanaf 2026 op tal van spoortrajecten in het land gaan rijden waar nu nog treinen rijden van de NS. De spoorvervoerder heeft daarvoor verzoeken ingediend bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM), bevestigt een woordvoerster van Arriva na berichtgeving door de Volkskrant.

1 dag geleden
President Biden dinsdag naar stakend personeel autofabrikanten

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Joe Biden gaat dinsdag naar Michigan om zijn steun te betuigen voor de staking bij de grote autofabrikanten in Detroit. Die vakbondsactie houdt de Amerikaanse auto-industrie al meer dan een week in de greep. Biden wil een dag voor voormalig president Donald Trump bij de stakers langsgaan.

1 dag geleden