Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Walky Schoenmode sluit de deuren nu het nog leuk is

Walky Schoenmode sluit de deuren nu het nog leuk is

ARNEMUIDEN – Walky Schoenmode in Arnemuiden sluit eind deze maand definitief de deuren. Na 23 jaar is het voor Neel, Wilma en Christel genoeg geweest. “We hebben een leuke tijd gehad en willen onze klanten bedanken voor alle schoenen die ze bij ons kochten.”

Voor 1997 was er geen schoenenwinkel in Arnemuiden, dus besloten de schoonzusjes Neel van Belzen en Wilma van Belzen samen een zaak te openen. “Ik had in een bloemenzaak gewerkt,” zegt Wilma, “en Neel had ervaring in de financiële sector. We zijn totaal verschillend en daarmee een goed koppel om samen te werken.”

Gunfactor

Als Arnemuidse dames kregen zij na het openen van de winkel veel support van dorpsgenoten. De gunfactor zorgde ervoor dat zij de eerste jaren doorkwamen en konden uitgroeien tot een niet weg te denken kwaliteitszaak. “Goed advies is belangrijk. Iedere voet is anders en daar hoort een passende schoen bij.” De klantenkring groeide buiten de grenzen van het dorp naar Nieuw- en Sint Joosland, Nieuwdorp, Lewedorp, Middelburg en Vlissingen.

Plezier

Ze begonnen in een pandje naast de bloemenzaak. Het was klein en sfeervol ingericht met scheepjes op de wand geschilderd, waar de kinderschoentjes gepresenteerd konden worden. In 2006 kwam Wilmas dochter Christel het team versterken. “Met Christel kwamen ook de nieuwe ideeën. Ze maakte een website voor ons en zorgde ervoor dat we ook op sociale media te vinden waren.” Twee jaar later, in 2008, verhuisde Walky Schoenmode naar het huidige pand aan de Langstraat 7. Ook hier werd de nautische sfeer in de winkel gebracht, met onder andere paalhoofden, en konden ze ook accessoires, tassen, sjaals en riemen verkopen. “De afgelopen jaren merkten we dat steeds meer klanten bij andere winkels schoenen gingen kopen. Dat begrijpen we wel, maar het doet wel een beetje pijn als je mensen ziet lopen met schoenen die wij ook in de winkel hebben.” In deze tijd waarin veel online gekocht wordt, is het voor Walky Schoenmode extra moeilijk om voort te bestaan. Daarbij is Arnemuiden geen toeristisch dorp, waardoor de schoenenzaak weinig toevallige voorbijgangers trekt. “We hebben in november 2019 besloten om te stoppen. We hebben veel plezier in de winkel en zijn blij met onze klantenkring. We hebben overwogen om de 25 jaar vol te maken, maar dan moeten we nog twee jaar door en wie weet krijgen we dan lood in onze schoenen. We willen stoppen, zolang het nog leuk is.”

Waarderingsprijs

Walky Schoenmode is al die jaren een actieve zaak geweest. De dames organiseerden modeshows, high tea-avonden en bierproeverijen. Ook deden ze mee aan de winterfairs en Arnemuidse Visserijdagen. Het hoogtepunt was in 2016 toen Walky Schoenmode werd uitgeroepen tot de meest klantvriendelijke en servicegerichte zaak van Zeeland. “Die waarderingsprijs werkte zeer motiverend, want de Zeeuwen – onze klanten – hadden op ons gestemd.” Dagelijks lopen mensen de schoenenzaak binnen om een kaartje of een bloemetje af te geven. Ze bedanken Wilma, Neel en Christel en hopen dat de dames na september met veel plezier op hun tijd met Walky Schoenmode blijven terugkijken.

BIJDRAGE MARIELJA TEN BRUGGENCATE

Meer uit Middelburg

Eén persoon licht gewond na ongeval op N57 bij Middelburg

MIDDELBURG - Een eenzijdig ongeluk op de N57 ter hoogte van Middelburg zorgt zaterdagmiddag voor aanzienlijke verkeersoverlast. Bij het ongeluk raakte één inzittende licht gewond.

2 uur geleden
Terra Maris begint de zomer met leuke activiteiten

OOSTKAPELLE - Het natuur- en landschapsmuseum Terra Maris komt in juni een gevarieerd programma voor jong en oud. Bezoekers kunnen een kijkje nemen in de verborgen schatten van het ‘Open depot’, meer leren over de fascinerende wereld van bijen en een exclusieve blik werpen achter de schermen van het zeeaquarium.

4 uur geleden
Middelburgse reddingsbrigade stelt een reddingsboot beschikbaar aan Oekraïne

MIDDELBURG - De reddingsbrigade in Middelburg, genaamd de Van Dixhoornbrigade, zal een reddingsboot ter beschikking stellen aan Oekraïne. Deze donatie is een reactie op de verwoestende overstromingen die zijn ontstaan na de doorbraak van de dam bij Cherson. Op donderdag heeft Reddingsbrigade Nederland, de koepelorganisatie, opgeroepen om boten te leveren aan Oekraïne. Verschillende reddingsbrigades, waaronder die in Middelburg, hebben gehoor gegeven aan deze oproep.

5 uur geleden
Performancemiddag in Vleeshal Middelburg met Emma Jääskeläinen, Verneri Pohjola, Joonas Riippa & Even Minn

MIDDELBURG - Op zaterdag 17 juni vinden er in de Vleeshal in Middelburg bijzondere eenmalige performances plaats in de huidige tentoonstelling ‘Slo Mo Mother’ van Emma Jääskeläinen. Voor deze middag zijn musici Verneri Pohjola en Joonas Riippa en schrijver en dramaturg Even Minn uitgenodigd door Jääskeläinen om haar sculpturen tot leven te wekken. De performances zijn een zoektocht naar ritme, geluid, beweging en tekst in het werk van Jääskeläinen. Voor de eerste performance heeft Jääskeläinen de trompettist Pohjola en percussionist Riippa uitgenodigd. Zij zullen tijdens een improvisatiesessie de kettingen van het sculptuur ‘At Her Fingertips’ gebruiken als instrument. De geluiden die Jääskeläinen hoort tijdens haar werkproces, zoals de ritmische slag van het beitelen en de eentonige hoge noot van de schuurmachine, zijn de aanleiding voor het idee om de stenen als instrument te gebruiken.Voor het tweede deel van de middag heeft Jääskeläinen kunstenaar, dramaturg en schrijver Minn uitgenodigd om hun essay ‘Alien Mother’ (2023) voor te dragen. De eerste voordracht ‘Aliens, mothers, gorillas’ was op het evenement ‘Veranda’ van Sorbus Art Space in Helsinki (2017). De tweede versie ‘Äitini on Alien’ is een audio-essay uitgezonden door Yle Radio (2018). Eén van de dingen die aan bod komt in het essay is een manier om met grote veranderingen om te gaan, zoals klimaatverandering en wetenschappelijke ontdekkingen. Gevoelig zijn en het onbekende omarmen is de juiste benadering volgens Minn. Jääskeläinen hoorde dit essay voor het eerst in 2019, toen ze net moeder was geworden en werkte aan een ensemble van sculpturen die te maken hadden met familie. Het opschalen van haar praktijk en het verse moederschap bracht veel gevoelens met zich mee die voor Jääskeläinen weerklinken in het essay, zoals je bewust zijn van het veranderende lichaam.De performance middag vindt plaats te midden van de sculpturen in de tentoonstelling in de Vleeshal op zaterdag 17 juni van 16.00 tot 18.00 uur.

1 dag geleden
Een Tiny Forest voor Koudekerke

KOUDEKERKE - Op donderdag 25 mei 2023 was er tijdens de dorpsraadvergadering in Koudekerke een presentatie te zien van de gemeente Veere in samenwerking met IVN Natuureducatie. Tijdens deze presentatie deelde de gemeente Veere mede waarom zij trots is op de komst van een Tiny Forest in Koudekerke.

1 dag geleden
Roze Limousine rijdt door Zeeland

ZEELAND - Op 9 juni komt de Roze Limo naar Zeeland om aandacht te vragen voor de lhbti+ community. De host van deze dag is auteur/fotograaf Eveline Van de Putte namens Roze 50+ Zeeland. De andere limo gasten zijn vertegenwoordigers van Anti Discriminatie Bureau Zeeland, LFB, Roze 50+ Zeeland, GSA en Gekozen Familie Zeeland.

2 dagen geleden
Een avond vol spanning tijdens het Zeeuws Thriller Festival in Middelburg

MIDDELBURG - Op vrijdag 9 juni 2023 van 19.00 tot 23.30 uur is het zover: in de gotische sferen van de Wandelkerk in Middelburg kun je als thrillerfan je hart sneller laten kloppen. Schrijvers Jeroen Windmeijer, Jet van Vuuren, Mark de Groot en Wim Hendrikse gaan onder leiding van presentator Myrthe Jansen in gesprek over de kunst van een sterke thriller en de kracht van Zeeland als decor. Een avond vol spanning, interviews, signeersessies en een sinistere wandeling.

2 dagen geleden