Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Walcherse gemeenten betalen zorg en vervoer door

Walcherse gemeenten betalen zorg en vervoer door

VLISSINGEN - De gemeenten Middelburg, Vlissingen en Veere betalen hun zorg- en vervoersaanbieders door tot 1 juni. 

Zo willen de drie Walcherse gemeenten voor de komende weken financiële zekerheid bieden aan de partijen waarmee ze een contract hebben. 

Continueren

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport riep gemeenten begin april vanwege de coronacrisis op om aanbieders in het sociaal domein financiële zekerheid te bieden tot in elk geval 1 juni. Het gaat om aanbieders van jeugdhulp, jeugdbescherming, jeugdreclassering en maatschappelijke ondersteuning en vervoerders, waaronder het leerlingenvervoer.

In deze lijn namen de Walcherse gemeenten deze week hun besluit, om bij te dragen aan de instandhouding van de zorginfrastructuur. 'Zorgaanbieders moeten zich inspannen om de ondersteuning zoveel mogelijk te continueren', aldus de gemeenten vrijdag in een gezamenlijk persbericht. 'In de praktijk worden creatieve oplossingen gevonden waardoor in veel gevallen de levering van zorg wordt voortgezet, al is dat soms anders dan mensen gewend zijn. Zorgaanbieders doen er alles aan om de best mogelijke ondersteuning te blijven bieden.' 

Inwoners van Walcheren die vragen hebben over hun persoonlijke situatie kunnen contact opnemen met hun zorgaanbieder. 
 

Meer uit Vlissingen

Vrachtschip komt in de problemen en moet naar haven Vlissingen worden gesleept

VLISSINGEN - Een 90 meter lang vrachtschip is zaterdagmorgen in problemen gekomen bij de monding van de Westerschelde bij Vlissingen.

1 dag geleden
Waarschuwingsschoten gelost in Oost-Souborg: Verdachte aangehouden [UPDATE]

OOST-SOUBURG - De politie heeft zaterdagochtend waarschuwingsschoten gelost in Oost-Souburg. Er is één persoon aangehouden.

1 dag geleden
Mogelijke sinkhole in Irislaan

VLISSINGEN -  Door de weersomstandigheden van storm Louis is er een verzakking ontstaan op de Irislaan in Vlissingen. De brandweer heeft een gedeelte van de straat afgezet.

2 dagen geleden
Lion Storage kondigt bouw van Nederlands grootste batterij aan in Vlissingen

VLISSINGEN - De Haagse batterijfabrikant Lion Storage heeft plannen bekend gemaakt om een grootschalig energieopslagproject te realiseren in Vlissingen. Dit project, genaamd 'Mufasa', zal een vermogen hebben van 364 megawatt en een capaciteit van 1.457 megawattuur, waarmee het de grootste batterij van Nederland zal worden. De bouw van dit project moet worden voltooid in 2026.

2 dagen geleden
Forse schade bij ongeval kruising Oost-Souburg

VLISSINGEN - Bij een botsing op de kruising van de A58 en de Sloeweg in Vlissingen zijn twee auto's beschadigd geraakt. Er raakte niemand gewond.

3 dagen geleden
Kunstwerk Kees Keizer is nog net niet verloren

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen is voornemens om de voormalige Markusschool aan de Falckstraat af te breken. Kunstenaar Ko de Jonge maakt zich zorgen over de toekomst van de 'Gevleugelde Leeuw' die aan de gevel van het schoolgebouw uit 1969 hangt. Het kunstwerk is gemaakt door de West-Brabantse beeldhouwer Kees Keizer.

3 dagen geleden
De Vissershaven is eindelijk uit de steigers

VLISSINGEN - Het was voor veel Vlissingers al lange tijd een doorn in het oog: de steigers bij voormalig restaurant De Vissershaven. Maar de schilderwerkzaamheden zijn nagenoeg afgerond en gisteren en vandaag zijn dan toch eindelijk de steigers verwijderd en tonen de panden zich weer in volle glorie.

4 dagen geleden