Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Walcherse boeren protesteren in Middelburg

Walcherse boeren protesteren in Middelburg

Vandaag ontbeten? Graag gedaan!” Geen wildwesttaferelen op en rondom de Abdij vanmiddag, gelukkig, maar imposant is het boerenprotest in Middelburg vandaag wel. Zo’n 100 trekkers kwamen dik een uur geleden vanaf de Korte Burg naar het Abdijplein, waar alle voertuigen werden geparkeerd. Alleen een paar hele grote moesten op de Balans blijven staan, omdat ze te groot zijn voor de poorten van de Abdij. 

De Walcherse boeren hadden zich rond 12.00 uur op de Zandvoortseweg in Grijpskerke verzameld.De sfeer was bijna gemoedelijk te noemen. De boeren werden door Provincie Zeeland ontvangen met koffie en een bolus, en te woord gestaan door de gedeputeerden onder aanvoering van Anita Pijpelink, die uitlegde dat er veel begrip is bij Proviciale Staten, voor de standpunten van de boeren. Je zou Zeeland een uitzondering kunnen noemen (zie https://www.zeeland.nl/natuur-en.../aanpak-stikstof-zeeland). Op het plein werden ook toespraken gehouden door commissaris van de koning Han Polman en Peter Marinissen, namens de Zuidelijke Land-en Tuinbouworganisatie (ZLTO).

De actie was georganiseerd door de Walcherse afdeling van de Zuidelijke Land-en Tuinbouworganisatie (ZLTO) en is rond 13.45 uur beëindigd. Nu wordt er in Statencommissie Strategische Opgaven vergaderd worden over de stikstofproblematiek.

Meer uit Middelburg

Vier auto's beschadigd vanwege autobrand in Middelburg

MIDDELBURG - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in Middelburg vier personenauto's beschadigd geraakt door brand. De brandweer heeft de voertuigen geblust.

8 uur geleden
Hardleerse Middelburger zonder rijbewijs voor derde keer betrapt achter het stuur

ZIERIKZEE - Een 39-jarige Middelburger is afgelopen nacht op de N256 voor de derde keer betrapt op het rijden in een auto zonder geldig rijbewijs. Vanwege de recidive krijgt hij niet alleen een proces-verbaal, maar is ook de auto waarin hij reed in beslag genomen.

11 uur geleden
Volume veel te hoog: TV wordt ingenomen door politie in Middelburg

MIDDELBURG - De politie heeft vannacht in Middelburg een televisie in beslag genomen. Dit naar aanleiding van geluidsoverlast. Het was namelijk niet de eerste keer dat de politie naar het adres moest.

12 uur geleden
Koningin Máxima op bezoek bij Middelburgse inspiratiesessie

MIDDELBURG - Koningin Máxima was gisteren, woensdagmiddag 21 februari in Poppodium De Spot in Middelburg aanwezig tijdens de inspiratiesessie 'Méér Kunst en Cultuur in School en Omgeving'. Tijdens deze bijeenkomst bespraken educatie- en cultuurorganisaties uit de provincie Zeeland hoe zij leerlingen gelijke kansen kunnen bieden met behulp van de verlengde schooldag en het integreren van kunst en cultuur in het onderwijs. Koningin Máxima is erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas.

2 dagen geleden
Marcel Fränzel waarnemend burgemeester in Middelburg

MIDDELBURG - De commissaris van de Koning in de provincie Zeeland, de heer drs. J.M.M. (Han) Polman, heeft de heer M.A. (Marcel) Fränzel MSc. (1960) benoemd als waarnemend burgemeester van Middelburg. Zijn benoeming gaat in op 13 maart 2024. Dit besluit volgt op de benoeming van de heer mr. H.M. (Harald) Bergmann als burgemeester van de gemeente Schiedam per diezelfde datum.

3 dagen geleden
Oekraïense klanken vanaf de stadhuiscarillon in Veere

VEERE - Het is deze week twee jaar geleden dat het Russische leger Oekraïne binnenviel. Om de Oekraïense vluchtelingen te laten weten dat Nederland meeleeft, laat stadsbeiaardier David van der Vlies op donderdag 22 februari van 12.00 tot 13.00 uur. Oekraïense muziek horen van het carillon in Veere.

3 dagen geleden
Traumahelikopter ingezet voor reanimatie in Middelburg

MIDDELBURG - De Rotterdamse traumahelikopter is woensdagmorgen ingezet voor een reanimatie in Middelburg. De patiënt is per traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.

3 dagen geleden