Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wahine Wisse uit Yerseke is finaliste in missverkiezing

Wahine Wisse uit Yerseke is finaliste in missverkiezing

YERSEKE - Wahine Wisse (19) uit Yerseke staat op 27 maart in de finale van de Zeeuwse missverkiezing Miss Beauty of Zeeland. 

Wahine noemt zichzelf een Zeeuws meisje met een missie. En dat is belangrijk, want voor deelname aan de missverkiezing gaat het niet alleen om uiterlijk. ‘Ik wil voornamelijk een inspiratiebron zijn voor de jonge Zeeuwen onder ons’, lacht de blondine. ‘Ik vind persoonlijke groei heel belangrijk. Ik heb een eigen bedrijf en merkte al snel dat er veel medestudenten zijn die zoiets ook wel zien zitten. Maar veel van hen laten zich tegenhouden door hun onzekerheid.’ Haar tip is dan ook: kom je comfortzone uit. ‘Dat probeer ik ook altijd te doen, hoe ongemakkelijk soms ook. Geen droom is te gek om achteraan te jagen.’ 

Hoewel ze met haar deelname aan de verkiezing voornamelijk leeftijdsgenoten hoopt te inspireren en motiveren om hun ambities waar te maken, is er nog een belangrijk doel waarvoor ze zich inzet. ‘Het behoud van Zeeland. Ik heb een enorme liefde voor de provincie en het ondernemersklimaat hier. De vergrijzing gaat me echt aan het hart, zeker omdat ik me niet kan voorstellen dat ik ergens anders zou wonen.’

Goed doel

Tijdens Miss Beauty of Zeeland krijgen Wahine en haar 12 medefinalisten onder andere catwalktrainingen, fotoshoots en bootcamps en leren ze zich presenteren als miss. ‘Tijdens de fotoshoot van vorig weekend heb ik voor het eerst alle meiden ontmoet. Eerder kon dat niet in verband met de coronamaatregelen. Nu was iedereen negatief getest. Iedereen heeft z’n eigen kwaliteiten en dat maakt de groep lekker divers. Het is ook nog eens gezellig; onderling is er echt geen gevoel van concurrentie. We helpen elkaar juist met van alles!’

Tijdens de finale op 27 maart wordt de winnares bekend gemaakt. Naast de titel Miss Beauty of Zeeland 2022 worden er onder andere een Miss Social Media, de dame die zich het best heeft weten te positioneren in de media, en Miss Charity gekozen. Die laatste titel is bestemd voor de kandidate die zich het best ingezet heeft voor de LINDA.Foundation. De finalisten zetten zich elk op hun eigen manier in om geld op te halen voor dit goede doel dat gezinnen die het financieel zwaar hebben ondersteunt. ‘Ik heb bijvoorbeeld een walnotenkarameltaart gebakken en die verloot’, zegt Wahine. ‘Ook heb ik een inzamelingsactie gedaan. We hebben met z’n allen al ruim 3800 euro opgehaald. We hopen samen ons streefbedrag van 6500 euro te halen, met onder andere een bingo die we samen organiseren.’

Kijk voor meer informatie over de verkiezing en stemmen op https://missbeautynetherlands.com/finalisten-zeeland-2022/

Meer uit Reimerswaal

Jaarlijkse boompjesuitdeelactie groeit in Zeeland

Dit jaar zullen meer dan 36.000 boompjes hun weg vinden naar particuliere tuinen in Zeeland tijdens de jaarlijkse Gratis Boompjes Uitdeelactie! Vorig jaar werden al 18.000 jonge bomen uitgedeeld, maar dankzij een bijdrage van DELTA Energie kunnen we dat aantal nu verdubbelen.

10 uur geleden
Grote brand bij uienverwerker in Kapelle; bijstand van brandweer uit Brabant

KAPELLE - Bij een uienverwerkend bedrijf aan de Kloosterpoort in Kapelle is maandag rond 17.30 uur brand uitgebroken. Rond 20.00 uur kon de brandweer het sein brand meester geven. Er zijn geen gewonden gevallen.

11 uur geleden
Ilse Eversdijk wint ringrijden bij oogstfeest in Wolphaartsdijk

WEMELDINGE - Ringrijderijvereniging 'Ons Genoegen' uit Wemeldinge voor het eerst een demonstratie ringrijden mogen rijden tijdens het Oogstfeest in Wolphaartsdijk.

1 dag geleden
Grote controle in jachthaven Wemeldinge

WEMELDINGE - De gemeente Kapelle hield donderdag samen met de politie, douane, Regionale Uitvoeringsdienst en brandweer een grote controle in de jachthaven van Wemeldinge. 'De actiedag had als voornaamste doel om de veiligheid, leefbaarheid en aanpak van ondermijnende criminaliteit in en rondom jachthavens te verbeteren', laat de gemeente Kapelle weten in een persbericht. 

1 dag geleden
'Geen overtredingen geconstateerd bij grote controle in jachthaven Yerseke'

YERSEKE - De jachthaven van Yerseke is donderdag onderworpen aan een uitgebreide controle. Daarbij zijn geen strafbare feiten geconstateerd, laat de gemeente Reimerswaal weten. 

5 dagen geleden
Doe- en Dagcentrum Reimerswaal iedere woensdag open in Kruiningen

KRUININGEN - Met de groeiende vergrijzing in onze samenleving en een dalend aantal zorgmedewerkers, wordt het steeds uitdagender om hoogwaardige zorg te bieden aan ouderen. Om deze uitdagingen aan te pakken en ouderen zo lang mogelijk zelfstandig thuis te laten wonen, is in Kruiningen het Doe- en Dagcentrum Reimerwaal geopend. Het is iedere woensdag te bezoeken in het dorpshuis in Kruiningen.

1 week geleden
Krabbendijke krijgt dit najaar pumptrack, Yerseke en Kruiningen volgen later

KRABBENDIJKE - In de Kruisbessestraat in Krabbendijke legt de gemeente Reimerswaal dit najaar een pumptrack aan.

1 week geleden