Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wahine Wisse uit Yerseke is finaliste in missverkiezing

Wahine Wisse uit Yerseke is finaliste in missverkiezing

YERSEKE - Wahine Wisse (19) uit Yerseke staat op 27 maart in de finale van de Zeeuwse missverkiezing Miss Beauty of Zeeland. 

Wahine noemt zichzelf een Zeeuws meisje met een missie. En dat is belangrijk, want voor deelname aan de missverkiezing gaat het niet alleen om uiterlijk. ‘Ik wil voornamelijk een inspiratiebron zijn voor de jonge Zeeuwen onder ons’, lacht de blondine. ‘Ik vind persoonlijke groei heel belangrijk. Ik heb een eigen bedrijf en merkte al snel dat er veel medestudenten zijn die zoiets ook wel zien zitten. Maar veel van hen laten zich tegenhouden door hun onzekerheid.’ Haar tip is dan ook: kom je comfortzone uit. ‘Dat probeer ik ook altijd te doen, hoe ongemakkelijk soms ook. Geen droom is te gek om achteraan te jagen.’ 

Hoewel ze met haar deelname aan de verkiezing voornamelijk leeftijdsgenoten hoopt te inspireren en motiveren om hun ambities waar te maken, is er nog een belangrijk doel waarvoor ze zich inzet. ‘Het behoud van Zeeland. Ik heb een enorme liefde voor de provincie en het ondernemersklimaat hier. De vergrijzing gaat me echt aan het hart, zeker omdat ik me niet kan voorstellen dat ik ergens anders zou wonen.’

Goed doel

Tijdens Miss Beauty of Zeeland krijgen Wahine en haar 12 medefinalisten onder andere catwalktrainingen, fotoshoots en bootcamps en leren ze zich presenteren als miss. ‘Tijdens de fotoshoot van vorig weekend heb ik voor het eerst alle meiden ontmoet. Eerder kon dat niet in verband met de coronamaatregelen. Nu was iedereen negatief getest. Iedereen heeft z’n eigen kwaliteiten en dat maakt de groep lekker divers. Het is ook nog eens gezellig; onderling is er echt geen gevoel van concurrentie. We helpen elkaar juist met van alles!’

Tijdens de finale op 27 maart wordt de winnares bekend gemaakt. Naast de titel Miss Beauty of Zeeland 2022 worden er onder andere een Miss Social Media, de dame die zich het best heeft weten te positioneren in de media, en Miss Charity gekozen. Die laatste titel is bestemd voor de kandidate die zich het best ingezet heeft voor de LINDA.Foundation. De finalisten zetten zich elk op hun eigen manier in om geld op te halen voor dit goede doel dat gezinnen die het financieel zwaar hebben ondersteunt. ‘Ik heb bijvoorbeeld een walnotenkarameltaart gebakken en die verloot’, zegt Wahine. ‘Ook heb ik een inzamelingsactie gedaan. We hebben met z’n allen al ruim 3800 euro opgehaald. We hopen samen ons streefbedrag van 6500 euro te halen, met onder andere een bingo die we samen organiseren.’

Kijk voor meer informatie over de verkiezing en stemmen op https://missbeautynetherlands.com/finalisten-zeeland-2022/

Meer uit Reimerswaal

Sophyn Greens opent pand in Wemeldinge: 'Met onze pasta's sla je twee vliegen in één klap'

WEMELDINGE – In coronatijd startte Linsie Meijer vanuit haar woning haar eigen onderneming: Sophyn Greens. Als productontwikkelaar wilde Linsie een formule vinden waarbij mensen enerzijds gezonder gaan eten en er anderzijds minder voedsel weggegooid wordt. Al gauw kwam haar voedsellijn Sophini op de markt. Verschillende soorten groenten die niet geschikt zijn voor verkoop in supermarkten worden, samen met meel, tot pasta gemaakt.

11 uur geleden
Wielrenner gewond bij aanrijding met auto in Rilland

RILLAND- Bij een ongeluk op de kruising van de Bathseweg met de Hoofdweg is zondagmorgen een wielrenner gewond geraakt toen hij in botsing kwam met een auto. De wielrenner is met een vacuümmatras naar de ambulance gebracht en vervolgens met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De oorzaak van het ongeluk is nog onbekend. 

1 dag geleden
Beweegroute geopend bij De Bloesem

KAPELLE - Wethouder Jon Herselman van de gemeente Kapelle heeft de nieuwe beweegroute rond sportcentrum De Bloesem in Kapelle geopend. Hier kan iedereen, jong en oud, gratis en op eigen gelegenheid bewegen en oefeningen doen.

3 dagen geleden
Deelcafé De Buurvrouw in Kapelle gaat weer open

KAPELLE - Alweer 5 jaar geleden zag Deelcafé De Buurvrouw het levenslicht in Kapelle. Sinds 12 september 2018 werd er volop ‘gedronken, gedeeld en gedaan’, en hebben de vrijwilligers van De Buurvrouw al gigantisch veel werk verricht om de missie om ‘een goede buur voor de ander’ te zijn te laten uitkomen.

4 dagen geleden
Openhuisweken bij Anne-Lique Mode in Yerseke

YERSEKE - Kom tijdens de openhuisweken van woensdag 27 september tot en met zaterdag 14 oktober de najaars- en wintercollectie ontdekken en passen bij Anne-Lique Mode in Yerseke.

4 dagen geleden
Tweederde deelnemers valt af, maar Daan Visser uit Schore finisht wel in Dragon's Back Race

SCHORE - In zes dagen 380 kilometer over de bergen van Wales klauteren. Daan Visser (38) uit Schore speelde dit klaar en heeft zo als eerste Nederlander de finish van de Dragon’s Back Race gehaald. De organisatie noemt het de zwaarste bergrace ter wereld. Tweederde van de atleten valt voor de eindstreep af. “Ik hou van een uitdaging”, lacht de militair.

4 dagen geleden
Wemeldings paar De Bourgraaf-Van den Bos viert diamanten huwelijksfeest

WEMELDINGE - Burgemeester Constantijn Jansen op de Haar van de gemeente Kapelle is maandag op bezoek geweest bij echtpaar De Bourgraaf-van den Bos ter ere van hun 60-jarig huwelijksjubileum.

6 dagen geleden