Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Waarschuwing voor slik op de weg

Waarschuwing voor slik op de weg

Omdat het oogstseizoen is aangebroken, worden weggebruikers weer gewaarschuwd voor modder op de weg. 

‘Landbouwers zijn volop bezig met het oogsten van hun producten’, laat het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ) namens de samenwerkende partijen weten. Dit zijn verder onder meer waterschap Scheldestromen, Rijkswaterstaat en de provincie Zeeland, in samenspraak met belangenorganisaties, zoals ZLTO en Cumela. ‘Tijdens het oogsten kan er slik op de weg komen. Met name in de combinatie met regen kan dat voor gevaarlijke situaties zorgen. Het is belangrijk dat agrariërs ervoor zorgen dat de weg wordt schoongemaakt, maar ook dat weggebruikers hun snelheid aanpassen aan de situatie.’

Tijdens het oogstseizoen is het belangrijk om als weggebruiker in het buitengebied rekening te houden met modder op de weg. ‘Regen en mist kunnen verraderlijke verkeerssituaties opleveren en met slik op de weg wordt het nog belangrijker om je snelheid aan te passen aan de omstandigheden. In het buitengebied hebben we te maken met veel landbouwverkeer en slik op de weg is nooit 100 procent te voorkomen. Daarom is het belangrijk om altijd voorzichtig te rijden. Kom je slik op de weg tegen, laat dan je gas los en rij langzaam over het vervuilde stuk weg.’

Om te voorkomen dat ongelukken plaatsvinden, hebben wegbeheerders, waaronder afspraken gemaakt. ‘Hoewel agrariërs en loonbedrijven hun best doen om de weg schoon te houden, kunnen wegen toch vervuild raken. Daarom hebben de wegbeheerders met hen afgesproken dat zij waarschuwingsborden plaatsen als dit wel gebeurt. Zodra er toch onveilige situaties worden ontdekt, nemen de wegbeheerders maatregelen.’

Hendrik Jan ten Cate van de ZLTO laat weten dat agrariërs tijdens oogstwerkzaamheden in het najaar overlast kunnen veroorzaken voor andere weggebruikers. ‘Als we rekening met elkaar houden kunnen we er voor zorgen dat we samen de weg veilig houden.’ Tobias Barth van Cumela vraagt om begrip voor de werkzaamheden die verricht moeten worden. ‘Met elkaar dragen we de verantwoordelijkheid om de wegen veilig te houden.’

Meer uit Beveland

Kleindochter Leala opent keramiekatelier Ine Haring in Ambachtscentrum Goes

GOES - Leala heeft het keramiekatelier van haar oma Ine Haring geopend in het ambachtscentrum in Goes.

16 uur geleden
Burgernet stopt in september met sms en spraakbericht

DEN HAAG - Burgernet zal binnenkort alleen nog via de app berichten versturen over zoekacties rond inbraken, berovingen, vermiste personen en andere zaken waarvoor de hulp van het publiek wordt gevraagd. De meldingen via sms en spraakberichten komen daarmee te vervallen.

19 uur geleden
Adrz haalt geld op voor Spoedeisende Geneeskunde Onderzoeksfonds

GOES - Zaterdag 27 mei werd op ‘International Emergency Medicine day’ door een team van ziekenhuis Adrz voor de 7e keer de SGO-run gelopen. 

1 dag geleden
Geslaagde Moederdagactie: Honderden gratis taartjes over de toonbank

GOES - Honderden moeders zijn afgelopen Moederdag verrast met een gratis taartje van hun lokale bakker, dankzij de Moederdagactie van de Bode. Alle Vrienden van de Bode mochten kosteloos een taartje ophalen!

1 dag geleden
Man (34) vernielt ruit en steelt bestelbus in Goes

GOES - Een 34-jarige man uit Bergen op Zoom is gisteren na een achtervolging aangehouden in Steenbergen. De man zou in Goes een ruit hebben vernield en een bestelbus hebben gestolen. 

1 dag geleden
Grote brand Oudelande aangestoken; bewoner (51) aangehouden

OUDELANDE - Voor de brand die donderdagmorgen vroeg een schuur met tientallen caravans verwoestte in Oudelande gaat de politie uit van brandstichting. De 51-jarige bewoner van het naastgelegen huis, dat ook beschadigde raakte, is aagehouden. Hij zit vast voor verhoor.

1 dag geleden
Traumahelikopter naar ongeluk op boerderij bij 's-Heer Arendskerke

‘s-HEER ARENDSKERKE - Aan de Wissekerkseweg in ‘s-Heer Arendskerke is op donderdagochtend een traumahelikopter geland voor een arbeidsongeval bij een nabijgelegen boerderij. Het slachtoffer werd moet spoed overgebracht naar het ziekenhuis. 

1 dag geleden