Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Waarom gooien mensen afval in de natuur?’

‘Waarom gooien mensen afval in de natuur?’

‘s-HEER ABTSKERKE - Paulien van ‘t Westeinde van Bucketlistafstrepen is een actieve en enthousiaste vrouw. De inwoonster van ‘s-Heer Abtskerke ergert zich verschrikkelijk aan mensen die afval neergooien in de natuur. “Zo belandt het ook in de zee en wordt de plastic soep vergroot.”Van ‘t Westeinde volgt al heel lang de ocean clean up en raapt ook zelf al zo’n dertig jaar troep op die mensen in de natuur weggooien. “Ik heb last van mijn rug, daarom reageerde ik direct toen ik las dat ik een grijper en handschoenen kon lenen bij het Milieu Educatie Centrum De Bevelanden. Bijna iedere dag loop ik hetzelfde rondje en regelmatig ruim ik afval op. Dan verbaas ik me er de volgende dag weer over dat er alweer zoveel ligt. Ik woon vlakbij een schoolfietsroute en vind veel Red Bull-blikjes en McDonalds-zakken met alle verpakkingsresten er nog in. Ook zie ik veel sigarettenverpakkingen en bierblikjes liggen.”Opvoeding

Waarom mensen afval in de natuur gooien, heeft Van ‘t Westeinde nooit begrepen. “Mijn kinderen zitten op de middelbare school. Ik heb gezegd dat ze voor mijn part elke dag naar de Mac gaan, dat ik er nooit iets van zal zeggen, als ze hun afval maar in de kliko gooien. Onlangs fietste mijn oudste zoon achter iemand die iets in de berm gooide. Daar was hij echt verontwaardigd over, dat iemand zoiets doet. Dus ik blij. Yes! Mijn opvoeding is gelukt!”

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Beveland

Eerste mast voor nieuwe stroomsnelweg staat

BORSSELE - In het Sloebos bij Borssele is donderdag de eerste mast voor de nieuwe hoogspanningsverbinding van Borssele naar Rilland in elkaar gezet. Het laatste element van de pyloon van de eerste mast is met een enorme kraan op zijn plek gehesen.

2 uur geleden
College Goes stelt voor azc voor 15 jaar te openen

GOES - Het Goese college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor een asielzoekerscentrum voor 150 tot 300 mensen te realiseren. Dit zou in 2024 kunnen openen. “Een duurzame opvanglocatie, voor 15 jaar, past bij onze gemeente”, zegt burgemeester Margo Mulder.

3 uur geleden
Stoomtrein Goes-Borsele lijft ‘Donderbus’ in

HOEDEKENSKERKE - Stoomtrein Goes-Borsele (SGB) werkt volop aan vernieuwing. Donderdag is er een treinwagon geplaatst bij eindpuntvoorziening ‘De Buffer’ in Hoedekenskerke. Die gaat de SGB gebruiken als horecaruimte. 

7 uur geleden
Maarten Sas nieuwe voorzitter Grote Kerk Goes

GOES - De Stichting Grote of Maria Magdalenakerk in Goes heeft Maarten Sas als nieuwe voorzitter benoemd. 

1 dag geleden
Emergis waarschuwt voor gevaarlijke pillen

GOES - De Zeeuwse zorgorganisatie Emergis waarschuwt voor gevaarlijke donkerroze, driehoekige pillen met een Tesla-logo die in omloop zijn. ‘Deze pillen blijken geen 2C-B, maar het langwerkende tripmiddel DOC te bevatten’, laat Emergis weten.Sinds begin april zijn er op verschillende plaatsen in Nederland verdachte pillen ingeleverd bij de testcentra van het Drugs Informatie en Monitoring Systeem (DIMS). ‘Ze zouden 2C-B bevatten, maar er blijkt een hoge dosis DOC in te zitten. Inname van deze pillen veroorzaakt dermate heftige tripeffecten en lichamelijke effecten, zoals epileptische aanvallen, dat ziekenhuisopname nodig was.’

1 dag geleden
Ook Op Stoom en Oeljebroelje gaan niet door

HEINKENSZAND - De festivals Oeljebroelje en Op Stoom in de gemeente Borsele zijn wegens corona verzet naar volgend jaar.

2 dagen geleden
Brandweer Heinkenszand wellicht nog voor zomer naar tijdelijke post

HEINKENSZAND - De brandweer van Heinkenszand verhuist mogelijk nog voor deze zomer naar haar tijdelijke post. De gemeente Borsele heeft hiervoor het terrein van de gemeentewerkplaats aan de Dorpsstraat op het oog.

2 dagen geleden