Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Waarnemend burgemeester naar Reimerswaal voor zieke José van Egmond

Waarnemend burgemeester naar Reimerswaal voor zieke José van Egmond

KRUININGEN - Petra van Wingerden-Boers (67) is per 25 oktober benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Reimerswaal tot José van Egmond beter is. Zij herstelt van een dubbele longembolie en het duurt naar verwachting nog maanden voordat zij alle burgemeesterstaken weer kan uitvoeren. Dat maakt de provincie Zeeland dinsdagavond bekend.

De commissaris van de koning in Zeeland, Han Polman, heeft Petra van Wingerden-Boers benoemd tot waarnemer. Dinsdagavond heeft zij kennismakingsgesprekken gevoerd met de fractievoorzitters en de wethouders in de gemeente Reimerswaal. ‘Die konden op positieve wijze worden afgerond met de ondertekening van het benoemingsbesluit’, laat de provincie weten. 

Eerder sprak de commissaris van de koning al met burgemeester Van Egmond, de fractievoorzitters en wethouders van Reimerswaal. ‘Omdat het naar verwachting nog meerdere maanden zal duren voordat de burgemeester volledig is hersteld, kwam uit deze gesprekken naar voren dat het wenselijk is een waarnemer aan te stellen om de burgemeester tijdelijk te vervangen.’

De in Dordrecht geboren Van Wingerden is lid van de VVD. Na 21 jaar als docente Engels te hebben gewerkt, werd ze in 1994 wethouder in de gemeente Borsele. Ze heeft ruime bestuurlijke ervaring als burgemeester. Van 1998 tot 2004 was zij eerste burger in Groenlo en van 2004 tot eind 2017 bekleedde ze deze functie in Rheden. In 2019 nam ze het burgemeestersambt waar in Apeldoorn. Van Wingerden is ook gemeenteraadslid geweest in Borsele.

De datum voor haar beëdiging wordt zo spoedig mogelijk bepaald, aldus de provincie.

Meer uit Reimerswaal

Kapelse band Grote Geelstaart wint Spectra

OVEZANDE - De Kapelse muziekformatie de Grote Geelstaart heeft op festival Klomppop in Ovezande de bandcompetitie Spectra gewonnen.

1 uur geleden
Dronken man steelt auto en rijdt zich vast

KRUININGEN - Een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats wordt ervan verdacht in een dronken bui een auto te hebben gestolen vanaf een camping in Yerseke. De politie hield hem niet veel later aan.

3 dagen geleden
Politie deelt 135 boetes uit tijdens verkeerscontrole

KRUININGEN - De politie heeft donderdag een verkeerscontrole gehouden met inzet van onder meer een touringcar op de snelweg A58 in Zeeland. Ze heeft 135 bekeuringen uitgeschreven voor verschillende overtredingen, maar vooral het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het besturen van de auto.

4 dagen geleden
Yersekenaar zwaait met 'vuurwapen' bij verkeersruzie in Kruiningen

KRUININGEN - De politie heeft vrijdag een 23-jarige man uit Yerseke aangehouden, omdat hij een vuurwapen tevoorschijn zou hebben gehaald bij een verkeersconflict in Kruiningen. Na onderzoek blijkt het te gaan om een nepwapen dat op het oog niet van een echt vuurwapen te onderscheiden is, aldus de politie.

4 dagen geleden
Genieten van langsvarende reus

HANSWEERT - Donderdagavond is het containerschip MSC Loreto over de Westerschelde gevaren. Dat trok op diverse plaatsen langs het water publiek. 

4 dagen geleden
Geen overtredingen geconstateerd bij grote controle buitengebied Reimerswaal

KRUININGEN - De politie heeft donderdag samen met andere partijen een grote controle gehouden in het buitengebied van de gemeente Reimerswaal. ‘Er zijn geen strafbare feiten geconstateerd’, laat de gemeente Reimerswaal weten. 

4 dagen geleden
Brandweer Kruiningen zet deuren open voor publiek

KRUININGEN - De brandweerpost in Kruiningen houdt dinsdag een open avond voor het publiek.

5 dagen geleden