Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Waar zijn de chauffeurs van de TCR Group gebleven?

Waar zijn de chauffeurs van de TCR Group gebleven?

VLISSINGEN - Het kwam als een schok binnen de Zeeuwse taxiwereld, het faillissement van de TCR Group in februari 2020. Bedrijfsonderdelen als schoolvervoer, ziekenvervoer en busvervoer werden al gauw overgenomen door andere vervoersbedrijven. Maar waar zijn de ‘losse’ medewerkers van het failliete TCR gebleven? 

Danny de Vos van Taxi Livo weet het antwoord wel op die vraag. “Steeds meer chauffeurs die bij TCR hebben gewerkt komen bij ons terecht,” vertelt De Vos. “We hebben er nu al zo’n vijftien in dienst. Niet alleen in één keer maar ze horen van elkaar dat het hier leuk werken is.” In een tijd waarin het moeilijk is om aan goed personeel te komen is het een opsteker voor Taxi Livo dat de oud-medewerkers van TCR zich aandienen. Het faillissement van TCR aan het begin van de corona crisis heeft voor de nodige verschuivingen gezorgd in de vervoerssector, zo ook in de taxibranche.

Groei
Terwijl TCR tijdens de coronacrisis failliet ging heeft Taxi Livo zich achter de schermen juist opgemaakt voor een groei van het bedrijf. “Ook wij hadden natuurlijk veel minder werk tijdens de lockdown. We hebben ons toen erop voorbereid dat we na de lockdown juist meer werk zouden krijgen, mede door het verdwijnen van TCR,” legt Danny de Vos uit. Zijn broer Jordy vult aan: “We zijn de laatste tijd harder gegroeid dan ooit en hebben nu 35 auto’s. Als taxibedrijf hebben we ook een maatschappelijk belang.”

Ziekenvervoer
Zo’n beetje de helft van de ritten die het taxibedrijf maakt is zogenaamd zittend ziekenvervoer. “Mensen die bijvoorbeeld voor dialyse naar het ziekenhuis moeten, of voor bestraling naar het ZRTI of Rotterdam. Dat wordt dan vergoed door de zorgverzekeraar,” legt De Vos uit.

Overname
Broers Danny en Jordy de Vos willen volgend jaar het bedrijf overnemen. “Onze vader is het bedrijf 25 jaar geleden begonnen, met één auto gewoon vanuit ons huis, toen nog in Dauwendaele in Middelburg. Toen dat meer auto’s werden was de buurt niet zo gelukkig meer en in 2003 zijn we verhuisd naar bedrijventerrein Vrijburg in Vlissingen. Mijn broer en ik werken al een tijd in het bedrijf. Mijn vader wordt inmiddels 70 en verleend nog wel hand en spandiensten maar het wordt tijd dat hij echt met pensioen kan. We laten hem niet meer meerijden, dat is niet veilig voor de omgeving,” grapt Danny.


Stage
Broer Jordy studeert nu nog International business aan de HZ in Vlissingen. “Ik mag straks stage in ons eigen bedrijf gaan doen,” zegt hij. “De HZ denkt erg goed mee en het is natuurlijk best een unieke situatie als je je eindstage in je eigen bedrijf kunt doen.”

Meer uit Vlissingen

Verzakkingen op het spoor: Extra reistijd tussen Roosendaal en Vlissingen

VLISSINGEN - Als je per trein reist tussen Roosendaal en Vlissingen, moet je voorlopig rekening houden met een extra uur reistijd. Het spoor in verschillende delen van Zeeland is verzakt, wat resulteert in verminderde treinfrequenties. Bovendien is de toegestane snelheid voor de treinen die wel rijden beperkt tot veertig kilometer per uur. Deze verzakkingen zijn het gevolg van aanhoudende regenval in de afgelopen dagen.

18 uur geleden
Schrijfster Miriam Toews bezoekt Film by the Sea

VLISSINGEN - Film by the Sea presenteert de FbtS+ voorstelling: All my Puny Sorrows in aanwezigheid van schrijfster Miriam Toews, de schrijfster van het boek waar de film op is gebaseerd, op donderdag 30 november om 19.30 uur.

18 uur geleden
Sloop bunkers Prins Hendrikweg in volle gang

VLISSINGEN - De sloop van de bunkers aan de Prins Hendrikweg is in volle gang en wordt nog voor het einde van het jaar afgerond. De bunkers die deel uitmaakten van een hospitaalcomplex uit de Tweede Wereldoorlog werden eerder dit jaar gevonden en bleken al voor een deel gesloopt. 

18 uur geleden
Gemeente gaat Basaltkade opknappen

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen heeft geld uitgetrokken om de Basaltkade op te knappen. De werkzaamheden beginnen volgend jaar. “Maar het zal nog wel tot 2025 duren voordat de eerste schepen er kunnen afmeren," vertelt wethouder Sal Cracau.

20 uur geleden
Lezing over de Zeeuwse Lijn in Museum Scheldewerf

VLISSINGEN - De spoorlijn tussen Roosendaal en Vlissingen bestaat dit jaar honderdvijftig jaar. In 1873 werd het samen met het gereedkomen van de haven- en kanaalwerken in Vlissingen groots gevierd. Jan van Malen geeft op vrijdag 1 december om 20 uur een lezing over de Zeeuwse Lijn in de bovenzaal van Museum Scheldewerf.

1 dag geleden
Graf oorlogsveteraan Visbeen in ere hersteld

MIDDELBURG - Precies 79 jaar nadat hij nabij West-Souburg is gesneuveld werd afgelopen donderdag op de begraafplaats van Middelburg een kleine herdenking gehouden voor Jacob (Jaap) Visbeen. Sergeant Visbeen zat bij de Prinses Irenebrigade en kwam in 1944 op Walcheren terecht. Hij kwam om het leven bij het ruimen van mijnen langs het Kanaal door Walcheren ter hoogte van West-Souburg.

1 dag geleden
Ideeën gezocht voor het Nollebos-Westduinpark

VLISSINGEN - De gemeente heeft afgelopen donderdagavond, 23 november, een 'werkbijeenkomst' gehouden over invulling van het Nollebos-Westduinpark. De opkomst was niet overdreven groot. Na een voorstelrondje bleek zo'n beetje de helft van de circa dertig aanwezigen ofwel bij de gemeente Vlissingen te werken of een leverancier van speeltoestellen te vertegenwoordigen.

2 dagen geleden