Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

VVD stelt vragen over doorstroming en serviceverlening milieustraat Sint-Maartensdijk

VVD stelt vragen over doorstroming en serviceverlening milieustraat Sint-Maartensdijk

SINT-MAARTENSDIJK - De VVD-fractie in de Thoolse gemeenteraad heeft het college van burgemeester en wethouders schriftelijke vragen gesteld over de doorstroming en de serviceverlening op de milieustraat in Sint-Maartensdijk.

Bij de VVD is door diverse bewoners van de gemeente aangegeven dat de wachttijd op de milieustraat te ver oploopt en dat de (corona)regels niet voor iedereen duidelijk zijn.

De VVD constateert dat de milieustraat regelmatig later dan op het aangegeven tijdstip open gaat. "Daardoor vinden er grote opstoppingen plaats met wachtrijen met auto’s van meer dan 500 meter. De auto’s zouden al tien minuten eerder het terrein op mogen rijden zodat de doorstroming al op gang komt."

Ook zouden er nog werkzaamheden worden uitgevoerd tijdens de openingstijden zodat niet alle verzamelcontainers beschikbaar zijn. Verder zou er geen verschil gemaakt worden met het toelaten van het aantal auto’s van vijf, terwijl er wel meer auto’s op het terrein kunnen om op 1,5 meter van elkaar te blijven. Tussen het verhoogde plateau en overige delen van het milieupark.

Meer uit Tholen

Zeeland bereikt bijna driekwart van doelstelling voor duurzame energie

ZEELAND - In Zeeland gaat het goed met de overstap naar duurzame energie. Dat blijkt uit een nieuwe update van het Nationaal Programma Regionale Energiestrategie (NP RES). Zeeland heeft al 73 procent van hun doel bereikt voor het opwekken van wind- en zonne-energie op daken en op het land.

2 uur geleden
Hulpdiensten rukken massaal uit voor medisch incident aan de Touwslagersdreef

THOLEN-  De hulpdiensten zijn zondagmiddag massaal uitgerukt voor een medisch incident in een woning aan de Touwslagersdreef. Ook een traumahelikopter kwam ter plaatse. Het slachtoffer is uiteindelijk met spoed met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Over de toestand van de patiënt is nog niks bekend. 

5 uur geleden
Aan de keukentafel met Jan Elenbaas: 'Stilzitten is geen optie' [AAN DE KEUKENTAFEL]

Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij 's nachts van wakker? In 'Aan de keukentafel met...' gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Jan Elenbaas.

6 uur geleden
Tholen mag woonwagenkamp langer handhaven met camera's, oordeelt de rechter

THOLEN - De gemeente Tholen mag langer cameratoezicht handhaven op het woonwagenkamp aan de Oudelandsedijk. Dat is besloten door de rechtbank Zeeland-West-Brabant. Twee huurders op het kamp vermoeden dat de camera's worden ingezet voor politieonderzoek en willen dat ze worden weggehaald.

1 dag geleden
Aangepaste tekst artikel 1 van de grondwet nu ook in het stadhuis

THOLEN - Burgemeester Marleen Sijbers en wethouder Corniel van Leeuwen hebben op donderdagavond een nieuwe plaquette onthuld in het stadhuis. Op de plaquette staat de aangepaste tekst van artikel 1 van de Grondwet. Vanaf dit jaar zijn handicap en seksuele gerichtheid toegevoegd aan de discriminatiegronden. 

1 dag geleden
Kleine brand op woonboot bij Bergse Diepsluis in Tholen

THOLEN - De brandweer van Tholen is vrijdagmiddag uitgerukt vanwege een kleine brand op een woonboot bij de Bergse Diepsluis. Het brandje was begonnen tijdens de betimmering van een uitlaatpijp.

1 dag geleden
Na 2365 bierflessen staat het Thoolse huis van Rien (65) nog steeds niet vol [FOTOALBUM]

THOLEN -  Achter de deuren van een knus Zeeuws huisje in Tholen schuilt een unieke verzameling van 2365 bierflessen. Al sinds 1981 houdt Rien de Waal (65) zich bezig met het uitbreiden van deze collectie. In augustus van dit jaar werd zijn wereld gemarkeerd door het verlies van zijn vrouw Corry. Nu ook zijn drie kinderen het huis uit zijn, wil Rien zijn speciale verzameling en de verhalen erachter delen met de rest van de wereld.

2 dagen geleden