Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

VVD Middelburg kiest Wilfried Boonman als lijsttrekker

VVD Middelburg kiest Wilfried Boonman als lijsttrekker

MIDDELBURG - Wilfried Boonman wordt de lijsttrekker voor de Middelburgse VVD bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. Dat hebben de leden van de VVD Middelburg tijdens de ledenvergadering besloten.

Sinds 2014 zit Wilfried Boonman in de gemeenteraad. Vanaf 2018 is hij tevens fractievoorzitter. De partij kiest zo voor een ervaren boegbeeld tijdens de verkiezingscampagne en daarna. “Ik ben zeer dankbaar dat de leden het vertrouwen in mij hebben uitgesproken en ben zeer gemotiveerd om me in te zetten voor onze mooie gemeente en te verbeteren wat beter kan”, aldus de kersverse lijsttrekker.

Boonman volgt Chris Simons op als lijsttrekker die op de 46e plek staat op de kandidatenlijst voor de VVD tijdens de Tweede Kamerverkiezingen van maart jl.; als de bovenste namen op de lijst, zoals Mark Rutte, doorschuiven naar het kabinet en enkele namen boven Simons toch hun zetel niet innemen, zal hij zijn opwachting maken in Den Haag.Tot die tijd zet hij zich in als en is hij beschikbaar als wethouder in de gemeente Middelburg. “We bereiken zo dat we de bestuurlijke ervaring en continuïteit kunnen waarborgen”, aldus Mineke Bierens, de voorzitter van de VVD-Walcheren.    

In de komende periode wordt het verkiezingsprogramma afgerond. Ook wordt begin december de hele kandidatenlijst vastgesteld.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Middelburg

Politie rukt uit voor vechtpartij in Middelburg

MIDDELBURG - Politieagenten en ambulancemedewerkers zijn maandagmiddag ingezet na een melding van een vechtpartij in de Baljuwlaan in Middelburg.

1 dag geleden
Fietser gewond bij botsing in Middelburg

MIDDELBURG - Een fietser is maandag aan het begin van de avond gewond geraakt bij een aanrijding in Middelburg. Vervoer naar het ziekenhuis bleek niet nodig.

1 dag geleden
Een woning en een B&B in voormalige hervormde kerk in Middelburg

MIDDELBURG - “Een echte functie heeft dat hoge stuk daar niet, maar het is misschien wel het vetste plekje in het pand. Ik ga daar straks nog vaak zitten in ieder geval, al is het maar om gewoon een beetje ‘te zijn’ Daar overzie je toch alles?”

1 dag geleden
Meisje verdacht van het stelen van 18.000 euro

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - In een groot politieonderzoek naar cybercriminaliteit is een derde verdachte in beeld. Een 17-jarig meisje uit Almere zou in totaal 18.000 euro hebben gestolen van twee inwoners van Nieuw- en Sint Joosland en een vrouw uit Hengstdijk. Dat maakt de politie maandag bekend.

1 dag geleden
Eerste exemplaar ‘Wat is Nehalennia zonder schip’ uitgereikt

MIDDELBURG - Het eerste exemplaar van het boek ‘Wat is Nehalennia zonder schip?’ is maandag in de Abdij in Middelburg door auteur Dimp Nelemans overhandigd aan gedeputeerde Harry van der Maas. Het boek is een uitgave in eigen beheer van Stichting MAD.

1 dag geleden
PvdA Middelburg kiest voor team met diversiteit

MIDDELBURG - De leden van PvdA Middelburg hebben op zaterdag 4 december 2021 tijdens een Algemene Ledenvergadering het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst voor de gemeenteraads-verkiezingen van 16 maart 2022 vastgesteld. In de lijst combineert de PvdA de mensen met (ruime) ervaring in politiek met enthousiaste nieuwkomers, is er een gelijke verdeling van man en vrouw, jong en oud, inwoners met een migratieachtergrond en werkzaam in een breed aantal sectoren.

1 dag geleden
Ledenvergadering ChristenUnie Veere stelt lijst en programma vast

DOMBURG - Op 30 november heeft de ChristenUnie Veere in de ledenvergadering het programma en de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 vastgesteld. In het programma ‘Samen Recht Doen’ wordt gekozen voor drie hoofdthema’s: bestuurscultuur, betaalbaar wonen en rentmeesterschap. Lijsttrekker is René Molenaar uit Zoutelande. Peter Kemp staat als nummer twee op de lijst.

1 dag geleden