Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

VVD Middelburg kiest Wilfried Boonman als lijsttrekker

VVD Middelburg kiest Wilfried Boonman als lijsttrekker

MIDDELBURG - Wilfried Boonman wordt de lijsttrekker voor de Middelburgse VVD bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. Dat hebben de leden van de VVD Middelburg tijdens de ledenvergadering besloten.

Sinds 2014 zit Wilfried Boonman in de gemeenteraad. Vanaf 2018 is hij tevens fractievoorzitter. De partij kiest zo voor een ervaren boegbeeld tijdens de verkiezingscampagne en daarna. “Ik ben zeer dankbaar dat de leden het vertrouwen in mij hebben uitgesproken en ben zeer gemotiveerd om me in te zetten voor onze mooie gemeente en te verbeteren wat beter kan”, aldus de kersverse lijsttrekker.

Boonman volgt Chris Simons op als lijsttrekker die op de 46e plek staat op de kandidatenlijst voor de VVD tijdens de Tweede Kamerverkiezingen van maart jl.; als de bovenste namen op de lijst, zoals Mark Rutte, doorschuiven naar het kabinet en enkele namen boven Simons toch hun zetel niet innemen, zal hij zijn opwachting maken in Den Haag.Tot die tijd zet hij zich in als en is hij beschikbaar als wethouder in de gemeente Middelburg. “We bereiken zo dat we de bestuurlijke ervaring en continuïteit kunnen waarborgen”, aldus Mineke Bierens, de voorzitter van de VVD-Walcheren.    

In de komende periode wordt het verkiezingsprogramma afgerond. Ook wordt begin december de hele kandidatenlijst vastgesteld.

Meer uit Middelburg

Werkzaamheden aan hellingbaan ZB in Middelburg

MIDDELBURG - Vanaf 8 tot ca. 23 december 2022 worden er werkzaamheden uitgevoerd aan de hellingbaan naar de ingang van de ZB, aan de Kousteensedijk in Middelburg. De helling is dan afgesloten voor voetgangers en rolstoel- en scootmobielgebruikers. 

1 dag geleden
Nationaal wetenschapsfestival Expeditie NEXT komt naar Middelburg

MIDDELBURG - De derde editie van Expeditie NEXT, hét Nationale Wetenschapsfestival voor kinderen dat wordt georganiseerd door de Nationale Wetenschapsagenda (NWA), komt naar Middelburg. Midden in de meivakantie op woensdag 3 mei kunnen kinderen en hun begeleiders in de historische binnenstad op expeditie. Onderzoekers, musea en kennisinstellingen vanuit heel Nederland staan klaar om hen te enthousiasmeren voor de wetenschap, met workshops, interactieve installaties en mini-colleges.

1 dag geleden
Auto belandt op kop in sloot Aagtekerke

AAGTEKERKE - Bij de Roosjesweg tussen Aagtekerke en Domburg is vanochtend een auto op zijn kop in een sloot terecht gekomen. De bestuurder van het voertuig raakte gewond.

1 dag geleden
Long stories, short films bij en rondom Ruimte Caesuur

MIDDELBURG - Jarenlang vertoonde ruimteCAESUUR in de Lange Noordstraat in Middelburg videoprojecties ‘dichters op het raam’ in de donkere maanden tijdens de overgang van het jaar. Samengesteld door de dichter F. van Dixhoorn toonde Caesuur onder meer werk van Tonnus Oosterhof, Astrid Lampe, Tsead Bruinja, Rosali Hirsch en Mustafa Stitu.

1 dag geleden
Bounce Valley geopend op ZEP Middelburg

MIDDELBURG - De indoorattractie Bounce Valley, een luchtkussenpark voor zowel kinderen als volwassenen, heeft gisteren de deuren geopend in Middelburg. Vanaf 10.00 uur in de ochtend waren de eerste bezoekers welkom.

1 dag geleden
Politie neemt tien kilo vuurwerk in beslag in Middelburg

MIDDELBURG - De politie heeft in Middelburg naar aanleiding van een tip tien kilo vuurwerk in beslag genomen.

1 dag geleden
Middelburg weer in winterse sferen

MIDDELBURG - De eerste winterterrassen werden half oktober al opgebouwd, maar vorige week is Middelburg Winterstad 2022-2023 pas écht van start gegaan, toen op woensdag 30 november ook de ijsbaan op de Markt in gebruik werd genomen, onder toeziend oog van stadsomroeper Rinie Vaane.

1 dag geleden