Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

VVD, CDA en ChristenUnie blijven stil na stap D66

VVD, CDA en ChristenUnie blijven stil na stap D66

DEN HAAG (ANP) - VVD, D66 en ChristenUnie willen nog weinig kwijt over het besluit van D66 om niet langer de ChristenUnie van de formatietafel te weren. Daarbij is vooral interessant dat D66 de deur op een kier zet voor voortzetting van de huidige coalitie.

"Wij hopen op een constructief gesprek bij de informateur morgen", laat een woordvoerder van de VVD weten. Ook vanuit het CDA is te horen dat ze eerst maandag het gesprek met informateur Johan Remkes willen afwachten. Die spreekt dan met de leiders van VVD, CDA en D66.

ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers vindt het belangrijkste dat er zo snel mogelijk werk wordt gemaakt van een kabinet. "Of dit daartoe nieuw perspectief biedt, weet ik niet; het is aan de informateur om alle opties te wegen en met een advies te komen. Ik begrijp dat die morgen verder aan het werk gaat, ik neem aan dat mevrouw Kaag de optie ook bij hem zal noemen."

Andere coalitie

Partijleider Sigrid Kaag van D66 verklaarde zondag op een partijbijeenkomst in Amsterdam de ChristenUnie niet langer te blokkeren. Ze wil wel dat er eerst onderhandelingen komen met de zes partijen in het brede midden: VVD, CDA, D66, PvdA, GroenLinks en ChristenUnie.

Dat had ze al eerder voorgesteld, maar als deze besprekingen met de zes niet goed uitpakken, staat de partij ook open voor andere coalitie met de ChristenUnie. Dat was tot dusver niet zo. Dan moet het regeerakkoord dat daaruit voortkomt "zo goed zijn dat het voor alle partijen die meedoen leverbaar is, uitlegbaar is en een goed verhaal voor het land", aldus Kaag.

D66 heeft steeds gepleit voor een progressief kabinet met PvdA en GroenLinks. Nieuwe samenwerking met de ChristenUnie zag Kaag niet zitten. VVD en CDA willen niet met een links blok onderhandelen. PvdA en GroenLinks willen echter alleen samen in een nieuw kabinet. De ChristenUnie is weer de favoriete partner van VVD en CDA.

3 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Braspenning 3 weken geleden
Het is te hopen dat Segers en zijn cornuiten niet in die smerige leugens van die trut en haar zooitje trappen, dit is gewoon bedrog
bung 87 3 weken geleden
eerst worden uitgekotst en nu zoete broodjes bakken? laat die heks maar kletsen en weiger medewerking, hou je rug recht zoals mona keijzer.
Grimbergen 3 weken geleden
of te wel , we zijn er niets mee opgeschoten. Maar wel leuke en spannende momenten gehad. Ik weet het al, mijn stem zal blanco worden of te wel zoek het lekker uit en vul je zakken , het zal mij vanaf nu een worst zijn wat jullie denken te gaan doen. Ik kijk wel naar g t s t dan mis ik niets.

Meer uit Binnenland

Bruls wil levenslang stadionverbod voor relschoppers

NIJMEGEN (ANP) - Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen wil dat relschoppers die na de wedstrijd NEC - Vitesse de politie aanvielen een levenslang stadion- en omgevingsverbod krijgen. Hij denkt ook aan het weigeren van een bepaalde groep NEC-aanhangers in het stadion. Dat zei de Nijmeegse burgemeester woensdag aan het begin van een raadsvergadering in een terugblik op de gebeurtenissen van zondag.

17 minuten geleden
Broekers-Knol: deze week 500 plaatsen voor asielzoekers erbij

DEN HAAG (ANP) - De komende dagen komen er in totaal 500 opvangplekken voor asielzoekers bij, zegt demissionair staatssecretaris Ankie Broekers-Knol na een bezoek aan een opvangcentrum in Ter Apel. Woensdag en donderdag komen er 200 plaatsen bij in Almere, en vrijdag 300 in Gorinchem.

1 uur geleden
BuZa tegen reizigers uit en naar Marokko: zoek snel andere route

DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Buitenlandse Zaken raadt reizigers vanuit en naar Marokko aan om snel te zoeken naar een alternatieve route. Vanaf middernacht gaat er een vliegverbod in tussen Marokko en Nederland. Volgens een woordvoerder van het ministerie zijn er "alternatieven om te reizen via andere nabij Nederland gelegen landen". Het verbod geldt ook voor Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

2 uur geleden
Slachtoffer aanrijding tram in Den Haag is Poolse man

DEN HAAG (ANP) - De man die maandagavond in Den Haag overleed nadat hij door een tram was aangereden, is een 39-jarige man met de Poolse nationaliteit. De politie meldde eerder al dat het slachtoffer geen vaste woon- of verblijfplaats had.

5 uur geleden
Ook OM in hoger beroep in moordzaak advocaat Wiersum

AMSTERDAM (ANP) - Ook het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep in de strafzaak van de moord op advocaat Derk Wiersum. De rechtbank Amsterdam veroordeelde de twee verdachten vorige week tot dertig jaar cel. Het OM had levenslang geëist. De advocaten van Giërmo B. en Moreno B. hadden al laten weten beroep aan te tekenen tegen de uitspraak.

6 uur geleden
Snelrecht voor relschoppers na voetbalwedstrijd in Nijmegen

ARNHEM (ANP) - Het Openbaar Ministerie past snelrecht toe op zeven mannen uit Arnhem en Nijmegen die afgelopen zondag werden opgepakt bij de rellen die uitbraken in het Goffertpark in Nijmegen, na de wedstrijd NEC - Vitesse. De zeven verdachten worden woensdag en donderdag op verdenking van openlijk geweld voorgeleid bij de rechter-commissaris. Het OM wil dat ze vast blijven zitten tot aan de rechtszitting.

7 uur geleden
Marokko verbiedt vliegverkeer van en naar Nederland

AMSTERDAM (ANP) - De Marokkaanse overheid legt vanaf middernacht een vliegverbod op voor vluchten van en naar Nederland. Dat bevestigt luchtvaartmaatschappij Transavia na berichtgeving hierover in Marokkaanse media. Het vliegverbod geldt behalve voor Nederland ook voor Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

7 uur geleden