Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

VVD, CDA en ChristenUnie blijven stil na stap D66

VVD, CDA en ChristenUnie blijven stil na stap D66

DEN HAAG (ANP) - VVD, D66 en ChristenUnie willen nog weinig kwijt over het besluit van D66 om niet langer de ChristenUnie van de formatietafel te weren. Daarbij is vooral interessant dat D66 de deur op een kier zet voor voortzetting van de huidige coalitie.

"Wij hopen op een constructief gesprek bij de informateur morgen", laat een woordvoerder van de VVD weten. Ook vanuit het CDA is te horen dat ze eerst maandag het gesprek met informateur Johan Remkes willen afwachten. Die spreekt dan met de leiders van VVD, CDA en D66.

ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers vindt het belangrijkste dat er zo snel mogelijk werk wordt gemaakt van een kabinet. "Of dit daartoe nieuw perspectief biedt, weet ik niet; het is aan de informateur om alle opties te wegen en met een advies te komen. Ik begrijp dat die morgen verder aan het werk gaat, ik neem aan dat mevrouw Kaag de optie ook bij hem zal noemen."

Andere coalitie

Partijleider Sigrid Kaag van D66 verklaarde zondag op een partijbijeenkomst in Amsterdam de ChristenUnie niet langer te blokkeren. Ze wil wel dat er eerst onderhandelingen komen met de zes partijen in het brede midden: VVD, CDA, D66, PvdA, GroenLinks en ChristenUnie.

Dat had ze al eerder voorgesteld, maar als deze besprekingen met de zes niet goed uitpakken, staat de partij ook open voor andere coalitie met de ChristenUnie. Dat was tot dusver niet zo. Dan moet het regeerakkoord dat daaruit voortkomt "zo goed zijn dat het voor alle partijen die meedoen leverbaar is, uitlegbaar is en een goed verhaal voor het land", aldus Kaag.

D66 heeft steeds gepleit voor een progressief kabinet met PvdA en GroenLinks. Nieuwe samenwerking met de ChristenUnie zag Kaag niet zitten. VVD en CDA willen niet met een links blok onderhandelen. PvdA en GroenLinks willen echter alleen samen in een nieuw kabinet. De ChristenUnie is weer de favoriete partner van VVD en CDA.

Meer uit Binnenland

Meerdere onruststokers aangehouden in Amsterdam na winst Marokko

AMSTERDAM (ANP) - De politie heeft in Amsterdam tien mensen aangehouden bij ongeregeldheden nadat Marokko-supporters de straat op gingen om de overwinning op Spanje op het WK voetbal in Qatar te vieren. De politie sluit niet uit dat er op een later moment nog meer aanhoudingen worden gemeld.

1 uur geleden
Prinses Amalia viert negentiende verjaardag

DEN HAAG (ANP) - Prinses Amalia is woensdag jarig. De Prinses van Oranje viert haar negentiende verjaardag, maar doet dat niet in de schijnwerpers. De verjaardag van de troonopvolgster is een privéaangelegenheid.

1 uur geleden
35 aanhoudingen in Rotterdam bij onrust na winst Marokko

ROTTERDAM (ANP) - De politie heeft in Rotterdam 35 mensen aangehouden bij ongeregeldheden die uitbraken in de stad nadat Marokko-supporters de straat op gingen om de overwinning op Spanje op het WK voetbal in Qatar te vieren. De aanhoudingen zijn gedaan in verband met vuurwerk, voor het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs en belediging, zo meldt de politie.

3 uur geleden
Zes onruststokers aangehouden in Amsterdam na winst Marokko

AMSTERDAM (ANP) - De politie heeft in Amsterdam zes mensen aangehouden bij ongeregeldheden nadat Marokko-supporters de straat op gingen om de overwinning op Spanje op het WK voetbal in Qatar te vieren. Een aanhouding werd gedaan vanwege het gooien van vuurwerk naar hulpverleners, zo meldt de politie op Twitter.

3 uur geleden
Grootste overlast voorbij in steden na winst Marokko

DEN HAAG (ANP) - In de steden waar ongeregeldheden uitbraken na de winst van Marokko op het WK voetbal in Qatar is de grootste overlast voorbij. Op verschillende plekken in het land heeft de ME moeten ingrijpen omdat relschoppers geen gehoor gaven aan oproepen om weg te gaan.

4 uur geleden
Onderzoek: informeel contact fiscus en Uber, geen bevoordeling

DEN HAAG (ANP) - Het Amerikaanse techbedrijf Uber is niet bevoordeeld door de Nederlandse Belastingdienst, zou blijken uit vertrouwelijk onderzoek van de fiscus zelf. Deskundigen zeggen in een externe check dat dit onderzoek "juist en gedegen" is gedaan, en twijfelen niet aan de conclusie.

5 uur geleden
Politie ontruimt locaties Amsterdam en Rotterdam na winst Marokko

AMSTERDAM/ROTTERDAM (ANP) - De politie heeft dinsdag ingegrepen op het Amsterdamse Mercatorplein en het Kruisplein in Rotterdam. In die steden werd in eerste instantie feest gevierd na de winst van Marokko op Spanje tijdens het WK in Qatar, maar de feestelijkheden zijn uitgelopen op ongeregeldheden. Er wordt veel zwaar vuurwerk afgestoken.

5 uur geleden