Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

V.V. Kruiningen ontvangt Topprestatie Gezonde kantine

V.V. Kruiningen ontvangt Topprestatie Gezonde kantine

KRUININGEN - In de kantine van voetbalvereniging Kruiningen worden bezoekers voortaan gestimuleerd gezonde keuzes te maken.

We willen met z’n allen ongezonde voeding, energiedranken, roken en alcohol aanpakken en een gezondere leefstijl stimuleren om de gevolgen ervan te minimaliseren. Ook is het sportterrein rookvrij. JOGG Teamfit reikte vrijdag de Topprestatie Gezonde Sportkantine uit aan voorzitter Jaap van Langevelde van de voetbalvereniging. ‘Ik ben me soms helemaal niet bewust hoe we onze leden en bezoekers kunnen veranderen wat betreft roken, alcohol en gezonde keuzes. De stappen die onze kantinebeheerders Naomi de Smit en Corine Poleij hierin nemen zijn geweldig en met behulp van de JOGG Teamfitcoach praktisch uitvoerbaar. Ik wil absoluut een goed voorbeeld uitstralen als club’, aldus de voorzitter. 

Zicht

De vereniging vindt het belangrijk dat de mensen die komen sporten zich in een gezonde sportomgeving kunnen bewegen. Een omgeving waar je lekker en gezond kunt eten en drinken, waar bewust wordt omgegaan met alcohol, de vereniging rookvrij is en waar het goede voorbeeld wordt gegeven als het gaat om gezond gedrag. De voetbalvereniging is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen en de volwassenen die hen omringen. Juist dát is de aanpak van JOGG Team Fit, de organisatie die sportverenigingen ondersteunt in de stappen die men kan maken op het gebied van gezondere voeding in de sportkantine, verantwoord alcohol en een rookvrij sportcomplex. 

Steeds meer mensen geven aan een gezonde sportomgeving erg te waarderen. In een veilige sportomgeving kunnen vooral jongeren rookvrij, alcoholvrij en gezond opgroeien. JOGG Teamfitcoach Ruud Mesu: ‘De stappen die V.V. Kruiningen genomen heeft zijn heel goed. Bijvoorbeeld geen energiedranken meer en gezondere varianten in het zicht. De alcoholvrije dranken staan in het zicht. Deze keuze moet echt actief aangeboden worden, zodat het een makkelijke keuze is. Ook de eerste stap om het terrein gedeeltelijk rookvrij te maken geeft een positief signaal. Ook op de gezondere voeding. Zonder door te slaan in alleen maar gezond aanbod, zullen de reacties hierop positief zijn. Het bestuur kiest voorlopig om het sportpark rookvrij in te richten en rokers aan te spreken tijdens jeugdwedstrijden.’

Meer uit Reimerswaal

30 Jarig jubileum Dijkrock Rilland

RILLAND - Dijkrock Rilland wordt dit jaar (eindelijk) voor de 30ste keer georganiseerd en wel op vrijdag 14 april en zaterdag 15 april.

15 uur geleden
Seizoen Oosterscheldekreeft geopend, veilig levert KNRM 32.000 euro op

KORTGENE/YERSEKE - Het nieuwe Oosterscheldekreeftseizoen is donderdag van start gegaan. Traditiegetrouw is daarbij de eerste kreeft geveild voor het goede doel. Dat levert de KNRM (Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij) 32.000 euro op.

18 uur geleden
De Kromme Spaak in Kapelle na flinke uitbreiding heropend: 'We blijven inzetten op groei en innovatie'

KAPELLE – Dankzij een grote verbouwing is De Kromme Spaak in Kapelle weer klaar voor de toekomst. De rijwielhandel is met een oppervlakte van bijna duizend vierkante meter de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de grootste fietsspecialisten in de regio. De Kromme Spaak is een echt familiebedrijf waar vakmanschap, kwaliteit, klantvriendelijkheid en service hoog in het vaandel staan.

1 dag geleden
Bulgaar krijgt 18 jaar cel voor doodslag Kees van Schaik (65) uit Rilland

RILLAND - Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch veroordeelt een 43-jarige man uit Bulgarije tot 18 jaar gevangenisstraf voor doodslag op de 65-jarige Kees van Schaik uit Rilland in 2017. De rechtbank Zeeland-West-Brabant legde eerder 17 jaar cel op. ‘Gelet op zijn leidende rol, zijn houding tijdens het proces en het feit dat hij in het buitenland eerder is veroordeeld, maakt de straf hoger’, laat het gerechtshof woensdag weten.

2 dagen geleden
Gestolen brommobiel gevonden in Yerseke, verdachte opgepakt

YERSEKE - Op de Kijkuit in Yerseke is maandag een man aangehouden op verdenking van het stelen van een 45-kilometerauto. De 24-jarige man, zonder vaste woonplaats in Nederland, is aangehouden op aanwijzing van de eigenaar van het autootje. De verdachte is een bekende van de politie.

3 dagen geleden
E-waste race van start op basisscholen, inwoners kunnen elektronisch afval aanmelden

HANSWEERT/KAPELLE - Leerlingen van de Juliana van Stolbergschool in Kapelle en De Schuttevaer in Hansweert doen sinds maandag mee aan de E-waste Race. Tot en met donderdag 20 april zamelen ze zoveel mogelijk elektronisch afval van buurtbewoners in. 

3 dagen geleden
Kunstenaar Barre Verkerke op basisschool Schuttevaer

HANSWEERT - Van 15 tot en met 26 maart dompelde basisschool Schuttevaer in Hansweert zich onder in ‘Water in de kunst’, het thema van de kinderkunstweek dit jaar met als titel: ‘Van druppel tot tsunami’.

4 dagen geleden