Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

VTV-peuters gymmen buiten en krijgen diploma

VTV-peuters gymmen buiten en krijgen diploma

VLISSINGEN - Ook bij de Vlissingse Turn Vereniging mag er in de lock-down niet in de zaal gesport worden, maar zeker nu het weer wat aangenamer wordt zijn er een heleboel groepen die wekelijks buiten gymmen of dansen. 

Dit gebeurt dan vaak op het terrein rond de eigen Vrijenhovenzaal, maar ook op strand, in het Nollenbos of op een schoolplein in Vlissingen zijn VTV-ers te vinden.

Op deze manier probeert de vereniging de coronabeperkingen te overbruggen tot er weer binnen gesport mag worden.

Diploma

Eén van de groepen die graag buiten gymt is de ouder-peutergroep, waar kinderen tot 4 jaar samen met mama of papa een uurtje lekker komen bewegen en kennis komen maken met de basisonderdelen van bewegen.

VTV volgt daarbij de lessen van het nijntje Beweegdiploma van het KNGU, waarin peuters en kleuters naar hartenlust leren balanceren, rollen, huppelen, klauteren, springen, zwaaien, vangen, gooien en schoppen en zo op een verantwoorde manier leren bewegen en sporten.

Als er een aantal lessen gevolgd is zijn er twee diploma’s: het nijntje Beweegdiploma deel 1 en 2. Afgelopen weekend was een heugelijke les voor een deel van de jongste VTV-groep: zij kregen hun hun Beweegdiploma 1 uitgereikt tijdens het Beweegfeest dat dan gehouden wordt.

Wie weet hoe hun verdere sportcarrière verloopt.

Informatie

Meer informatie over de lessen, de contributie en het aanmelden kunt u vinden op de website: www.vtv-vlissingen.nl.

Meer informatie over het Beweegdiploma is te vinden op www.beweegdiploma.nl.

Meer uit Vlissingen

Grote Clubactie succesvol voor Vlissingse verenigingen

VLISSINGEN - De Grote Clubactie is dit jaar met een totaalopbrengst van 16.381.041 euro een groot succes. Er werd maar liefst 3,6 miljoen meer opgehaald dan vorig jaar. Vlissingse verenigingen haalden samen 55.051,20 euro op.

23 uur geleden
Forse uitslaande brand in schuurtje aan de Callenfelstraat

VLISSINGEN- In een schuurtje achter een woning aan de Callenfelstraat heeft zaterdagavond een forse uitslaande brand gewoed. Tijdens de brand waren de bewoners, voor zover bekend, niet aanwezig. Vanwege de omvang van de brand heeft de brandweer ook omliggende gebouwen gecontroleerd. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog onbekend.

1 dag geleden
Leerlingen van De Ravenstein rennen voor Wereld Natuur Fonds

VLISSINGEN - Leerlingen van Archipelschool De Ravenstein hebben deze week geld ingezameld voor het Wereld Natuur Fonds. Met de sponsorloop hebben de kinderen van alle groepen van de basisschool een bedrag van 314 euro ingezameld.

1 dag geleden
Speeltuin Scheldekwartier in kerstsfeer

VLISSINGEN - Na het eerste seizoen maar Speeltuin Scheldekwartier zich op voor de feestdagen. Hoewel de speeltuin in winterslaap is worden er toch nog activiteiten georganiseerd. Zo is er zaterdag 9 december een kraampjesdag in het gebouw van de speeltuin en wordt er zaterdag 16 december een kerstconcert gegeven.

2 dagen geleden
Munt aan Zee voortaan het hele jaar geldig

VLISSINGEN - Voor het derde jaar is de cadeaumunt Munt aan Zee weer te koop. De munt is niet zoals andere jaren beperkt geldig maar kan het hele jaar door worden verzilverd bij een van de deelnemende bedrijven in Vlissingen. “Hiermee is dit dè cadeaubon van Vlissingen geworden," is initiatiefnemer Robert de Ruijter van mening.

3 dagen geleden
Auto uitgebrand bij station Oost-Souburg

OOST-SOUBURG- Nabij het NS-station in Oost-Souburg is donderdag aan het einde van de middag een auto in vlammen opgegaan. Er kwam flink wat rook vrij.

3 dagen geleden
Militaire oefening in Vlissingen

VLISSINGEN - Van donderdag 30 november tot en met zaterdag 2 december wordt de militaire oefening Wake Up '23 gehouden, een gezamenlijke oefening van defensie, politie en de kerncentrale Borssele.

3 dagen geleden