Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

VS vieren Onafhankelijkheidsdag tijdens coronacrisis

VS vieren Onafhankelijkheidsdag tijdens coronacrisis

CORONAVIRUSWASHINGTON (ANP) - In de Verenigde Staten wordt zaterdag Onafhankelijkheidsdag gevierd. Die nationale feestdag op 4 juli gaat traditioneel gepaard met grootschalige festiviteiten, maar die worden dit keer vanwege de coronacrisis op veel plaatsen afgeblazen.

Op 'Independence Day' wordt stilgestaan bij het aannemen van de Onafhankelijkheidsverklaring in 1776. Dit jaar zijn op veel plaatsen horecazaken en zelfs stranden gesloten om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Festiviteiten als parades en vuurwerkshows gaan vaak niet door of worden in aangepaste vorm gehouden.

In de hoofdstad Washington wordt wel een groot evenement gehouden. Die 'Salute to America' wordt bijgewoond door president Donald Trump en bestaat volgens het Witte Huis onder meer uit een grote vuurwerkshow, muziek en overvliegende legertoestellen. Er zijn 300.000 mondkapjes beschikbaar voor bezoekers.

Het jaarlijkse Capitol Fourth-concert in de hoofdstad wordt dit jaar niet live gehouden. De optredens zijn vanwege de coronacrisis eerder al opgenomen zonder dat publiek aanwezig was. Ze kunnen onder meer via internet worden bekeken.

De VS zijn wereldwijd het zwaarst getroffen door de pandemie. Bij miljoenen mensen is vastgesteld dat ze het besmettelijke virus hebben opgelopen en de crisis lijkt nog niet onder controle te zijn. De afgelopen tijd zijn herhaaldelijk recordaantallen nieuwe coronabesmettingen gemeld.

Meer uit Buitenland

Nog tientallen gewonden in ziekenhuis na turbulentie-incident

BANGKOK (ANP/RTR) - Tientallen mensen die afgelopen week gewond raakten door zware turbulentie tijdens een vlucht naar Singapore, liggen nog steeds in het ziekenhuis. Het gaat volgens het Samitivej Srinakarin-ziekenhuis in Bangkok om 43 patiënten uit Australië, Maleisië, het Verenigd Koninkrijk, Nieuw-Zeeland en de Filipijnen.

1 uur geleden
Aanklagers willen spreekverbod Trump over 'complot' FBI-agenten

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse speciaal aanklager Jack Smith vraagt de rechter om nieuwe maatregelen tegen oud-president Donald Trump. Die zou ten onrechte de suggestie wekken dat FBI-agenten "medeplichtig zijn aan een complot om hem te vermoorden". Smith vraagt de rechter om Trump te verbieden nog langer uitspraken te doen die agenten in gevaar kunnen brengen, schrijven Amerikaanse media.

1 uur geleden
Italië trekt miljoenen uit voor UNRWA

ROME (ANP/AFP) - Italië maakt weer geld vrij voor de VN-organisatie voor Palestijnse vluchtelingen, de UNRWA. Dat heeft minister Antonio Tajani (Buitenlandse Zaken) bekendgemaakt na een ontmoeting met de Palestijnse premier Mohammad Mustafa.

3 uur geleden
Israël bombardeert Rafah na uitspraak hoogste VN-hof

TEL AVIV (ANP/AFP/DPA) - Israël heeft zaterdag luchtaanvallen uitgevoerd op doelen in Rafah in de Gazastrook. De bombardementen volgen op een uitspraak van het Internationaal Gerechtshof (ICJ) in Den Haag, dat juist had opgedragen het offensief in die zuidelijke stad te stoppen.

3 uur geleden
China beëindigt grote militaire oefening bij Taiwan

BEIJING (ANP/AFP/BLOOMBERG) - China heeft de uitgebreide militaire oefeningen bij Taiwan afgesloten. Die waren afgelopen week gestart na de beëdiging van de nieuwe Taiwanese president Lai Ching-te.

4 uur geleden
Oppositieleider India stemt in megaverkiezing

NEW DELHI (ANP/AFP/RTR) - Het Indiase oppositiekopstuk Rahul Gandhi heeft zijn stem uitgebracht bij de hervatting van de parlementsverkiezingen in zijn land. Daar kan in een periode van anderhalve maand op verschillende dagen worden gestemd vanwege de enorme omvang van de verkiezingen.

5 uur geleden
Eerste Franse toeristen geëvacueerd uit Nieuw-Caledonië

NOUMÉA (ANP/AFP) - De eerste evacuatievluchten met Franse toeristen hebben eilandengroep Nieuw-Caledonië verlaten. De vakantiegangers worden met militaire vliegtuigen naar Australië en Nieuw-Zeeland gebracht en kunnen daarna met een lijnvlucht doorreizen naar Frankrijk.

5 uur geleden