Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

VS verwachten veel gevaccineerde internationale reizigers

VS verwachten veel gevaccineerde internationale reizigers

WASHINGTON (ANP/AFP/RTR) - De Verenigde Staten verwachten maandag een forse toestroom van internationale bezoekers die hun grenzen oversteken, zowel door de lucht als over land. Maandag komt namelijk een einde aan de reisbeperkingen die de VS in maart 2020 een groot deel van de wereldbevolking oplegden om de verspreiding van Covid-19 te minimaliseren.

Zo verwacht luchtvaartmaatschappij United Airlines maandag ongeveer 50 procent meer inkomende passagiers uit het buitenland vergeleken met afgelopen maandag, toen dit er ongeveer 20.000 waren. En Delta Air Lines meldde dat het aantal internationale boekingen met 450 procent is gestegen ten opzichte van zes weken terug, toen het einde van de reisbeperkingen werd aangekondigd. De luchtvaartmaatschappij voorspelt lange rijen voor reizigers naar de VS.

Veel internationale vluchten zullen naar verwachting maandag bijna vol of helemaal vol vliegen, met een hoog passagiersvolume in de komende weken.

Langere wachttijden

De regering van Joe Biden heeft meerdere gesprekken gevoerd met Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen om zich voor te bereiden op de toestroom van extra reizigers die op Amerikaanse luchthavens zullen aankomen. Reizigers die vanuit Canada en Mexico over land of per veerboot oversteken zijn gewaarschuwd om vanaf maandag op langere wachttijden voorbereid te zijn.

Luchtvaartmaatschappijen zullen de vaccinatiedocumentatie voor internationale reizigers controleren, zoals ze momenteel al doen met Covid-19-testresultaten. Bij landgrensovergangen zal de Amerikaanse douane vragen of reizigers zijn ingeënt en ter plekke documentatie controleren.

Contacten

Kinderen onder de 18 jaar zijn vrijgesteld van de nieuwe vaccinatievereisten.

Ook worden maandag nieuwe regels voor het traceren van contacten van kracht. Zo zijn luchtvaartmaatschappijen voortaan verplicht om indien nodig informatie te verzamelen van internationale vliegtuigpassagiers "om contact op te nemen met reizigers die zijn blootgesteld aan Covid-19-varianten".

Meer uit Buitenland

Ryan Gosling gaat I'm just Ken live zingen bij de Oscars

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse acteur Ryan Gosling gaat het nummer I'm just Ken uit de film Barbie live zingen bij de Oscars. Dat meldt Variety maandag. Er werd al weken gespeculeerd of de acteur het nummer, dat hij in de film zingt als het personage Ken, tijdens de ceremonie zou gaan uitvoeren.

2 uur geleden
Op zijn kant liggende Odysseus stuurt eerste beelden van de maan

HOUSTON (ANP/AFP) - Maanlander Odysseus heeft zijn eerste beelden van de maan gestuurd, meldt het Amerikaanse bedrijf Intuitive Machines. De beelden zijn van het zuidelijkste punt op de maan dat een voertuig ooit heeft bereikt.

4 uur geleden
Israël informeert internationaal hof over voorkomen genocide Gaza

JERUZALEM (ANP/RTR) - Israël heeft het Internationaal Gerechtshof in Den Haag laten weten hoe de strijdkrachten genocide onder Palestijnen in de Gazastrook voorkomen. De Israëlische regering reageert hiermee op een tussentijdse uitspraak van het hof, nadat Zuid-Afrika de kwestie had aangekaart en Israël van volkerenmoord had beschuldigd.

5 uur geleden
Rusland meldt drie burgerdoden door droneaanval op Belgorod

BELGOROD (ANP/RTR) - Door een Oekraïense droneaanval op Belgorod zijn drie burgers omgekomen en drie anderen gewond geraakt, meldt de gouverneur van de Russische regio, Vjatsjeslav Gladkov. De drone raakte een auto.

5 uur geleden
Israël: burgers pas terug naar Noord-Gaza als gijzelaars vrij zijn

TEL AVIV (ANP) - De honderdduizenden Palestijnen die Israël uit het noorden van Gaza heeft verdreven, kunnen er pas terugkeren "als alle gijzelaars zijn vrijgelaten". Dat heeft de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant gezegd tegen familieleden van de Israëlische gijzelaars die Hamas sinds 7 oktober vasthoudt, zo bericht de Israëlische krant Yedioth Ahronoth.

6 uur geleden
NAVO-topman: lidmaatschap Zweden maakt ons sterker

BRUSSEL (ANP) - Het NAVO-lidmaatschap van Zweden zal "ons allemaal" sterker en veiliger maken, reageert de topman van het bondgenootschap, Jens Stoltenberg, op het Hongaarse akkoord voor toetreding.

6 uur geleden
Trump in beroep tegen boete van 454 miljoen dollar

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Voormalig president Donald Trump gaat in beroep tegen het vonnis van de staat New York in een fraudezaak tegen hem. De rechtbank veroordeelde hem tot een boete van in totaal 454 miljoen dollar (419 miljoen euro). Trump had al aangekondigd het vonnis van 16 februari aan te vechten. De zaak kan zich nog maanden, tot mogelijk een jaar, voortslepen.

6 uur geleden