Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

VS trekken miljoenen uit om mensen aan vaccin te krijgen

VS trekken miljoenen uit om mensen aan vaccin te krijgen

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse regering heeft 250 miljoen dollar, zo'n 205 miljoen euro, uitgetrokken voor een informatiecampagne om mensen te overtuigen zich te laten inenten tegen het coronavirus. Een plan om ook beroemdheden in te schakelen om die boodschap te verspreiden is na politieke onenigheid geschrapt, bericht The New York Times.

Veel Amerikanen staan wantrouwig tegenover een vaccin. Uit een recente peiling blijkt dat 21 procent van de volwassenen zich niet willen laten inenten. Ze zijn er "vrij zeker" van dat ze niet van gedachten veranderen als ze meer informatie krijgen. Zo'n 60 procent van de Amerikanen zal zich "zeker" of "waarschijnlijk" laten vaccineren.

Twijfelaars moeten nu over de streep worden getroffen via berichten op sociale media, de radio en in gedrukte media. Later volgen ook televisiespotjes. De overheid had volgens de krant eigenlijk ook sterren willen inschakelen die positief waren over president Donald Trump. Dat leidde tot kritiek van de Democraten en het voorstel is geschrapt.

In de VS worden deze week de eerste mensen ingeënt met het coronavaccin van de bedrijven Pfizer en BioNTech. Toezichthouder FDA gaf daar vorige week groen licht voor. Daarna kwam een enorme distributieoperatie op gang om het middel naar ziekenhuizen te brengen.

Meer uit Buitenland

Israël: 30 Palestijnse gevangenen vrijgelaten

TEL AVIV (ANP/AFP) - De Israëlische gevangenisautoriteit zegt dertig Palestijnse gevangenen te hebben vrijgelaten. De vrijlating is een tegenprestatie voor de twaalf gijzelaars die Hamas en Islamitische Jihad dinsdagavond op hun beurt vrijlieten.

2 uur geleden
Paus zegt bezoek aan COP28 in Dubai af om gezondheid

VATICAANSTAD (ANP/RTR) - Paus Franciscus heeft zijn reis naar Dubai voor de COP28 afgezegd. Het hoofd van de Rooms-Katholieke Kerk heeft griepklachten, aldus een verklaring van het Vaticaan.

3 uur geleden
Hamas nodigt Elon Musk uit een bezoek te brengen aan Gazastrook

BEIROET (ANP/RTR) - Een Hamaswoordvoerder heeft X-baas Elon Musk uitgenodigd om een bezoek te brengen aan de Gazastrook. Dan zou Musk met eigen ogen "de omvang van de slachting en verwoesting waar de inwoners van Gaza onder gebukt gaan" kunnen zien, aldus de woordvoerder.

3 uur geleden
Israëlische gijzelaars aan Rode Kruis overgedragen in Gaza

TEL AVIV/DOHA/GAZA (ANP/AFP/RTR) - Israëlische gijzelaars zijn door Hamas in de Gazastrook overgedragen aan het Internationale Rode Kruis, aldus Palestijnse functionarissen. Het Israëlische leger zegt dat het van het Internationale Rode Kruis heeft gehoord dat er dinsdagavond twaalf gijzelaars onderweg naar Israël zijn. Het zouden tien Israëli's en twee buitenlanders zijn.

4 uur geleden
Tickets voor liveshows Eurovisie Songfestival uitverkocht

MALMÖ (ANP) - De kaarten voor de halve finales en de finale van het Eurovisie Songfestival in het Zweedse Malmö zijn uitverkocht. Dat heeft de organisatie dinsdag laten weten op X.

4 uur geleden
Wereldexpo 2030 wordt in de Saudische hoofdstad Riyad gehouden

PARIJS (ANP/RTR) - De Wereldexpo van 2030 wordt gehouden in de Saudische hoofdstad Riyad. Van de 182 leden van de organisatie Bureau International des Expositions stemden 119 op Saudi-Arabië. De Zuid-Koreaanse stad Busan en de Italiaanse hoofdstad Rome moesten het afleggen.

5 uur geleden
Alle bouwvakkers gered uit ingestorte tunnel in India

UTTARKASHI (ANP/RTR) - Reddingswerkers zijn erin geslaagd de 41 bouwvakkers te redden uit een deels ingestorte tunnel in de Indiase staat Uttarakhand. De groep kwam daar op 12 november vast te zitten.

6 uur geleden