
VS en VK stellen probleemloos vliegverkeer na brexit veilig
LONDEN (ANP) - Het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten hebben een overeenkomst getekend waarmee luchtvaartpassagiers ook na de jaarwisseling probleemloos tussen de twee landen kunnen reizen. Een nieuw verdrag was nodig, omdat het bestaande verdrag met de Europese Unie na 31 december niet meer van toepassing is op de Britten. Na 2020 eindigt namelijk de overgangsfase na de brexit waarin het Verenigd Koninkrijk nog grotendeels aan Europese regels en verdragen is gebonden.
De overeenkomst werd dinsdag ondertekend door de Britse transportminister Grant Shapps. Zijn Amerikaanse evenknie Elaine Chao en buitenlandminister Mike Pompeo zetten vorige week al hun handtekening onder de overeenkomst. Daarin is onder meer afgesproken dat er geen beperkingen tussen de landen zullen gelden voor de frequentie en de capaciteit waarmee luchtvaartmaatschappijen over en weer vliegen.
Volgens Shapps reizen jaarlijks tientallen miljoenen mensen per vliegtuig tussen de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, hoewel de luchtvaart door de coronapandemie op dit moment is ingestort. Daarmee draagt het verdrag bij aan de Amerikaans-Britse handelsrelatie, die volgens het ministerie van Transport goed is voor 230 miljard pond (257 miljard euro) per jaar.
Meer uit Financieel
TILBURG (ANP) - Huurders en vooral particuliere verhuurders hebben sinds begin vorig jaar steeds meer juridische conflicten over het beëindigen van de huurovereenkomst, stelt Stichting Achmea Rechtsbijstand (SAR) vast. Volgens de grote rechtshulpverlener kwamen er in de eerste helft van vorig jaar en van dit jaar ongeveer 2700 meldingen binnen over geschillen, een toename van bijna 30 procent ten opzichte van eerdere jaren.
1 uur geledenTILBURG (ANP) - Huurders en vooral particuliere verhuurders hebben sinds begin vorig jaar steeds meer juridische conflicten over het beëindigen van de huurovereenkomst, stelt Stichting Achmea Rechtsbijstand (SAR) vast. Volgens de grote rechtshulpverlener kwamen er in de eerste helft van vorig jaar en van dit jaar ongeveer 2700 meldingen binnen over geschillen, een toename van bijna 30 procent ten opzichte van eerdere jaren.
3 uur geledenNEW YORK (ANP) - De aandelenkoers van de grote Amerikaanse bank Citigroup is dinsdag gestegen naar het hoogste niveau sinds de financiële crisis van 2008. Beleggers op Wall Street reageerden enthousiast op de aankondiging dat de bank komende maanden voor minstens 4 miljard dollar aan aandelen gaat inkopen. Het aandeel won bijna 4 procent en was voor het eerst in jaren weer meer dan 90 dollar waard.
5 uur geledenPARIJS (ANP/BLOOMBERG) - Renault heeft zijn winstverwachting voor dit jaar naar beneden bijgesteld en financieel directeur Duncan Minto benoemd tot interim-topman. Het Franse autoconcern kampt met een matige vraag in Europa, toenemende handelsspanningen en stevige concurrentie van Chinese fabrikanten als BYD. Onlangs vertrok ook nog onverwacht de topman.
5 uur geledenBRUSSEL (ANP/RTR) - Negen maatschappelijke organisaties hebben klachten ingediend bij Europese en Franse toezichthouders over het socialemediaplatform X van Elon Musk. Ze stellen dat X gebruikersgegevens inzet voor gerichte advertenties, wat mogelijk in strijd is met de Europese technologieregels.
5 uur geledenVEGHEL (ANP) - De staking van uitzendkrachten bij distributiecentra breidt zich uit. Inmiddels wordt er niet meer alleen gestaakt bij distributiecentra van Albert Heijn, maar ook bij locaties van Jumbo. Die laatste keten zegt dat de bevoorradingen van winkels en voor onlinebestellingen wel gewoon doorgaan.
6 uur geledenWASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Verenigde Staten gaan een importtarief van 19 procent heffen op goederen uit Indonesië, terwijl Amerikaanse export naar het Zuidoost-Aziatische land onbelast blijft. Volgens de Amerikaanse president Donald Trump staat dat in een nieuwe handelsdeal met Indonesië.
7 uur geleden