Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

VROUWENDAG: Tholen is ook de thuishaven van powervrouw Hilde Wielaard

VROUWENDAG: Tholen is ook de thuishaven van powervrouw Hilde Wielaard

THOLEN - Sandra is zeker niet de enige powervrouw die op het eiland te vinden is. Na een hersenbloeding uit het veld geslagen, maar inmiddels weer energiek en actief als onder andere dorpscoördinator bij Zorgcoöperatie Anna Zorgt, laat de zeer betrokken 50-jarige Hilde Wielaard uit Sint-Annaland zien dat zij sterk in haar schoenen staat.

‘’Ik sta eigenlijk niet zo stil bij vrouwendag’’, vertelt Hilde. Zelf heeft ze 15 jaar in Italië gewoond. ‘’Daar wordt er echt aandacht aan besteed. Zo krijgen die dag alle vrouwen extra aandacht, krijgen ze bijvoorbeeld kortingen op aankopen en in restaurants, en krijgen ze overal waar ze komen gele bloemen, de zogenaamde Mimosa.’’ 

Onafhankelijk

Alhoewel mensen haar zien als een sterke, onafhankelijke vrouw, zegt ze zelf dat ze dat niet altijd is. ‘’Soms ben ik ook gewoon niet op mijn sterkst.’’ Wat haar onafhankelijk maakt, is dat ze heel open minded is en dat ze daardoor goed mensen vanuit een ander perspectief kan begrijpen. Ook is zij een echte doener. ‘’Als ik iets weet of ergens aan denk, dan ga ik daar gelijk mee aan de slag.’’ Zeven jaar geleden heeft Hilde een hersenbloeding gekregen. ‘’Dan stort je wereld in. Dan zijn er bepaalde dingen die je dan niet meer kan doen. Dan moet je leren een knop om te zetten en in oplossingen denken.’’ Tegen adviezen van therapeuten en experts op het gebeid van hersenletsel in, daagde Hilde zichzelf uit om haar leven weer op te pakken. Na een paar jaar van verwerken en acceptatie, sloot zij zich aan als vrijwilliger bij Vluchtelingenhulp Tholen. ‘’Die uitdaging vond ik dan ook daar.’’ 

Terugvallen

Sinds januari 2019 werkt Hilde als dorpscoördinator bij Zorgcoöperatie Anna Zorgt. Daar helpen ze inwoners met onder andere het zorgloket, het postcafé, Digipunt en allerlei diensten om de zelfredzaamheid te vergroten. ‘’Ik wil laten zien dat ik er voor de inwoners ben, vooral voor diegenen die hier geen anderen hebben om op terug op te vallen.’’ 

Meer uit Tholen

Scooterrijder gewond naar ziekenhuis na botsing met auto in Poortvliet

POORTVLIET - Een scooterrijder is gisteravond gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Het ongeval gebeurde op de kruising van de Paasdijkweg met de Paasdijkstraat in Poortvliet. De scooter werd in de omgeving gestald en het slachtoffer is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.

2 uur geleden
Sporten en geloof: Athletes in Action terug van weggeweest [FOTOALBUM]

THOLEN - Na zes jaar van afwezigheid was het afgelopen week weer tijd voor Athletes in Action (AIA). Georganiseerd door een negen koppige vriendengroep konden kinderen een week lang sporten op de Oesterputten. De organisatie Athletes in Action gebruikt sport als verbintenis om het evangelie van Jezus Christus te verspreiden. "Met elke dag een opkomst van meer dan veertig kinderen tijdens het dagprogramma en twintig tijdens het avondprogramma voor de oudere jeugd kijken we terug op een geslaagde week", aldus Marieke Priem, een van de organisatoren. 

20 uur geleden
Vrouwenvereniging Sint Philipsland viert 90-jarig bestaan met American Party

SINT PHILIPSLAND - In 1930 werd in Den Haag de landelijke Nederlandse Bond voor Plattelandsvrouwen opgericht. Vier jaar later werd de Fluplandse afdeling ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Het doel van de bond was het creëren en onderhouden van lokale, regionale en landelijke netwerken van vrouwen met een gemeenschappelijke interesse om de leefomgeving te verbeteren. De kernwaarden verbinding, zingeving en ontwikkeling staan centraal. Later werd de naam veranderd in Vrouwen van Nu, met modernere inzichten en idealen. 

1 dag geleden
Eerste Nederlandse walviskalfje gespot in de Oosterschelde

THOLEN - Afgelopen weekend is het eerste Nederlandse walviskalfje van deze zomer gespot. Het jonge zeezoogdiertje zwemt in de Oosterschelde en heeft de naam Loretta gekregen, vernoemd naar presentatrice en dierenvriend Loretta Schrijver.

1 dag geleden
Airco en een in hoogte verstelbaar bed voor StaVoord6Huis dankzij Roparungift

SINT-ANNALAND - Negenduizend vijfhonderdzes euro; dat is het bedrag wat het StaVoord6Huis in ontvangst heeft mogen nemen van Stichting Roparun. Het bedrag zal worden ingezet voor een airco-installatie en een in hoogte verstelbaar bed voor de gast. Hoewel de gift afkomstig is van Stichting Roparun, was het de eer aan Rob de Jonge van het Runningteam De Brabantse Wal uit Halsteren om de cheque uit te reiken. 

2 dagen geleden
Aan de keukentafel bij Fancy Roeken: Van militair tot MFC de Biezen

BERGEN OP ZOOM/THOLEN - Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij 's nachts van wakker? In 'Aan de keukentafel met...' gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Fancy Roeken van MFC de Biezen.

2 dagen geleden
Mechanisatiebedrijf Stevinweg vol rook door mistgenerator inbraakalarm

THOLEN- Een mechanisatiebedrijf aan de Steenweg heeft zaterdagavond vol rook gestaan. Dit gebeurde nadat de mistgenerator van het inbraakalarm was afgegaan. De brandweer kwam ter plaatse en zorgde ervoor dat de deuren van het pand geopend werden zodat de rook kon optrekken. Uiteindelijk bleek er verder niks aan de hand te zijn.

3 dagen geleden