Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

VROUWENDAG: Tholen is ook de thuishaven van powervrouw Hilde Wielaard

VROUWENDAG: Tholen is ook de thuishaven van powervrouw Hilde Wielaard

THOLEN - Sandra is zeker niet de enige powervrouw die op het eiland te vinden is. Na een hersenbloeding uit het veld geslagen, maar inmiddels weer energiek en actief als onder andere dorpscoördinator bij Zorgcoöperatie Anna Zorgt, laat de zeer betrokken 50-jarige Hilde Wielaard uit Sint-Annaland zien dat zij sterk in haar schoenen staat.

‘’Ik sta eigenlijk niet zo stil bij vrouwendag’’, vertelt Hilde. Zelf heeft ze 15 jaar in Italië gewoond. ‘’Daar wordt er echt aandacht aan besteed. Zo krijgen die dag alle vrouwen extra aandacht, krijgen ze bijvoorbeeld kortingen op aankopen en in restaurants, en krijgen ze overal waar ze komen gele bloemen, de zogenaamde Mimosa.’’ 

Onafhankelijk

Alhoewel mensen haar zien als een sterke, onafhankelijke vrouw, zegt ze zelf dat ze dat niet altijd is. ‘’Soms ben ik ook gewoon niet op mijn sterkst.’’ Wat haar onafhankelijk maakt, is dat ze heel open minded is en dat ze daardoor goed mensen vanuit een ander perspectief kan begrijpen. Ook is zij een echte doener. ‘’Als ik iets weet of ergens aan denk, dan ga ik daar gelijk mee aan de slag.’’ Zeven jaar geleden heeft Hilde een hersenbloeding gekregen. ‘’Dan stort je wereld in. Dan zijn er bepaalde dingen die je dan niet meer kan doen. Dan moet je leren een knop om te zetten en in oplossingen denken.’’ Tegen adviezen van therapeuten en experts op het gebeid van hersenletsel in, daagde Hilde zichzelf uit om haar leven weer op te pakken. Na een paar jaar van verwerken en acceptatie, sloot zij zich aan als vrijwilliger bij Vluchtelingenhulp Tholen. ‘’Die uitdaging vond ik dan ook daar.’’ 

Terugvallen

Sinds januari 2019 werkt Hilde als dorpscoördinator bij Zorgcoöperatie Anna Zorgt. Daar helpen ze inwoners met onder andere het zorgloket, het postcafé, Digipunt en allerlei diensten om de zelfredzaamheid te vergroten. ‘’Ik wil laten zien dat ik er voor de inwoners ben, vooral voor diegenen die hier geen anderen hebben om op terug op te vallen.’’ 

Meer uit Tholen

Weg richting Tholen afgesloten door ernstig ongeval met klassieke Chevrolet Corvette

THOLEN - Bij een ongeval met tussen een werkbus en een klassieke Chevrolet Corvette zijn vanmiddag twee personen gewond geraakt. Een traumahelikopter kwam ter plaatse.

16 minuten geleden
Beweging en plezier door Jij op Tholen: 'We willen jong en oud in beweging krijgen'

THOLEN - Een beweegweek, een vol programma tijdens de vakantie of een scootmobieltocht. Jij op Tholen, van de gemeente Tholen, doet er alles aan om ervoor te zorgen dat kinderen, jongeren en volwassen op het eiland zich geen moment hoeven te vervelen. Ook afgelopen meivakantie werd er weer van alles georganiseerd. 

1 uur geleden
Oudelandsedijk vandaag afgesloten door asfaltreparatie

STAVENISSE - De Oudelandsedijk in Stavenisse is vandaag afgesloten. Op die plek wordt namelijk het asfalt gerepareerd. 

6 uur geleden
Vanaf september krijgt Tholen haar eigen Repair Café

THOLEN - Een kapotte broodrooster, laptop of stofzuiger weggooien? Dat hoeft binnenkort op Tholen niet meer. Het eiland krijgt namelijk haar eigen Repair Café. Vanaf september wordt er gestart met reparaties in de grote zaal ‘de Klipper’ in Zorgcentrum Ten Anker. 

7 uur geleden
Ontmoeting en eerbetoon op Zeeuwse Veteranen Dag

ZEELAND - Op zaterdag 10 juni is er weer een Zeeuwse Veteranen Dag. Sinds vorig jaar is gekozen om de activiteiten van deze dag op het Abdijplein van de Zeeuwse Hoofdstad te organiseren. Dit houdt in dat er geen parade door de stad komt en ook geen defilé op de Markt.

1 dag geleden
Weerbericht Tholen: “Tropische dagen met 'plaknachten' op komst"

THOLEN - Tover je zwemkleding en zonnebrand maar vast uit de kast, want dit weekend wordt het tropisch warm. Dat meldt weeronline. Vanaf vrijdag loopt de temperatuur op naar zo’n dertig graden. En lokaal kan het zelfs nog warmer worden.

1 dag geleden
Provincie stelt opnieuw geld beschikbaar voor aanpak verouderde woningen

THOLEN - Er is weer geld beschikbaar voor de aanpak van verouderde woningen. De provincie Zeeland heeft de subsidieregeling Provinciale Impuls Wonen (PIW) opengesteld tot en met 1 november 2023.

1 dag geleden