Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vrouw zakt in sinkhole in Middelburg, bevrijd na twee uur

Vrouw zakt in sinkhole in Middelburg, bevrijd na twee uur

MIDDELBURG - Een bewoonster van een woning aan de Nieuwstraat is zondagavond 28 november in de achtertuin van haar woning in een put (een zogenoemde sinkhole) gevallen. De hulpdiensten hebben de vrouw na bijna twee uur uit haar benarde positie gered.

Rond 19.15 uur kregen de hulpdiensten een melding dat een vrouw in vast zat in een put in de achtertuin, die waarschijnlijk is ontstaan door de grote hoeveelheid neerslag van zondag. Veel hulpdiensten, waaronder de politie, brandweer, ambulancedienst, traumahelikopter en het rope rescue team rukten met spoed uit naar naar de Nieuwstraat. De traumahelikopter landde op de voormalige bouwput op de hoek van de Zuidsingel en de Lange Noordstraat, en wachtte daar lang om het slachtoffer eventueel af te voeren. In de Nieuwstraat bleek dat spontaan een flink gat was ontstaan in de achtertuin van de woning aan de Nieuwstraat. Door de hulpdiensten werd een reddingsactie opgezet. Rond 21.10 uur lukte het de hulpverleners om de vrouw te bevrijden. Na de actie stond zij alweer op haar eigen benen. Ze is voor nader onderzoek door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Meer uit Middelburg

Vier je identiteit tussen de kunstwerken in de Vleeshal in Middelburg

MIDDELBURG - Op 8 december organiseert Vleeshal 'Queer Cheer', een queer-feest ten midden van de solotentoonstelling 'Freddie' van Freddie Mercado. Speciaal voor Paarse Vrijdag, een actiedag van de GSA (Gender and Sexuality Alliance), kunnen bezoekers dansen tussen de kunstwerken van Mercado. Mercado zoekt binnen zijn werk de grenzen op tussen identiteit en gender en daarmee is dit de perfecte setting voor dit bijzondere feest.

21 uur geleden
Kerstmarkt Grote Kerk Veere

VEERE - Nog één week voordat de Grote Kerk in Veere weer omgetoverd wordt tot een kerstparadijs. Op 9 en 10 december vindt de jaarlijkse kerstmarkt van Veere plaats. 

22 uur geleden
Onwelwordingen bij restaurant Middelburg

MIDDELBURG - Bij een fastfoodrestaurant in Middelburg zijn donderdagmiddag meerdere personen onwel geworden. De brandweer werd opgeroepen om metingen te doen.

22 uur geleden
De lichtjes gaan aan! Inwoners Nieuw-en St.Joosland brengen dorp in Kerstsferen

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Op 6 december gaan de lichtjes aan! Van de kerstboom op het pleintje bij ''t Dorpsuus' in Nieuw- en Sint Joosland. Twee dorpsbewoners opperden het idee tijdens de Dorpstafel.

1 dag geleden
Warmtenet Dauwendaele gaat niet door

MIDDELBURG - Er komt geen warmtenet in de Middelburgse wijk Dauwendaele. Het onderzoek om industriële warmte die over is te gebruiken voor het verwarmen van 900 huizen is afgerond. De conclusie is dat de aanleg van dit warmtenet veel te duur is. Voor aansluiting op het warmtenet kan geen aantrekkelijk aanbod worden gedaan aan de huurders en huiseigenaren.

1 dag geleden
Tractor en auto in botsing bij Vrouwenpolder

VROUWENPOLDER - Bij een aanrijding op de Parallelweg tussen Vrouwenpolder en De Banjaard is donderdagochtend materiële schade ontstaan. Na onderzoek bleek er niemand gewond te zijn geraakt.

1 dag geleden
IJsbaan opent vandaag in Middelburg

MIDDELBURG - Vanmiddag om 14.00 uur is het zover: dan kunnen schaatsliefhebbers weer terecht op de ijsbaan die vanaf vrijdag werd opgebouwd voor het stadhuis aan de Markt in Middelburg.

2 dagen geleden