Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vrouw zakt in sinkhole in Middelburg, bevrijd na twee uur

Vrouw zakt in sinkhole in Middelburg, bevrijd na twee uur

MIDDELBURG - Een bewoonster van een woning aan de Nieuwstraat is zondagavond 28 november in de achtertuin van haar woning in een put (een zogenoemde sinkhole) gevallen. De hulpdiensten hebben de vrouw na bijna twee uur uit haar benarde positie gered.

Rond 19.15 uur kregen de hulpdiensten een melding dat een vrouw in vast zat in een put in de achtertuin, die waarschijnlijk is ontstaan door de grote hoeveelheid neerslag van zondag. Veel hulpdiensten, waaronder de politie, brandweer, ambulancedienst, traumahelikopter en het rope rescue team rukten met spoed uit naar naar de Nieuwstraat. De traumahelikopter landde op de voormalige bouwput op de hoek van de Zuidsingel en de Lange Noordstraat, en wachtte daar lang om het slachtoffer eventueel af te voeren. In de Nieuwstraat bleek dat spontaan een flink gat was ontstaan in de achtertuin van de woning aan de Nieuwstraat. Door de hulpdiensten werd een reddingsactie opgezet. Rond 21.10 uur lukte het de hulpverleners om de vrouw te bevrijden. Na de actie stond zij alweer op haar eigen benen. Ze is voor nader onderzoek door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Middelburg

Resto VanHarte Middelburg zoekt vrijwilligers

MIDDELBURG - Resto VanHarte Middelburg zoekt vrijwilligers om meer verbinding te creëren in de buurt. Leuke vacatures in onder andere keuken en bediening bij sociaal buurtrestaurant in Middelburg.

1 dag geleden
KNRM Zeeland rapporteert in 2021 in totaal 279 reddingsacties

De 6 Zeeuwse reddingstations van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) kijken wederom terug op een jaar met in totaal 279 reddingacties. Vergeleken met 2020, toen werden er 293 acties uitgevoerd, verliep het afgelopen jaar iets rustiger. Vermoedelijk zorgden het slechte zomerweer en de opheffing van reisrestricties voor minder recreatie en drukte op en bij het water. 

1 dag geleden
Kees werd 90 en speelt al 75 jaar bij OKK

WESTKAPELLE – Kees Pouwelse werd gisteren negentig jaar en speelt nog elke week trouw bij Brassband OKK. Rond 17.00 uur gistermiddag is hij thuis verrast met een serenade. Volgende maand is hij vijfenzeventig jaar lid van OKK.

1 dag geleden
Sluiting dreigt voor Voedselbank Walcheren

MIDDELBURG – Voedselbank Walcheren moet mogelijk stoppen. Het huidige pand op het Siloplein aan de Kleverskerkseweg in Middelburg is in een zeer slechte staat en voor een nieuwe, duurdere ruimte is geen geld. De nijpende situatie staat binnenkort op de agenda van de drie gemeenteraden op Walcheren, maar voorzitter Emmy de Kraker heeft er een hard hoofd in.

2 dagen geleden
Burgemeester Rob van der Zwaag kondigt vertrek uit Veere aan

DOMBURG - Burgemeester Rob van der Zwaag heeft aan de gemeenteraad van Veere te kennen gegeven het ambt van burgemeester neer te gaan leggen. De organisatie, het college en de gemeenteraad zijn via een persoonlijke brief op de hoogte gebracht. 

2 dagen geleden
Veel hulpverleners bij ongeluk A58 ‘s-Heer Arendskerke

‘S-HEER ARENDSKERKE - Op de A58 is vanavond tussen Lewedorp en Arnemuiden een ongeluk gebeurd. Diverse hulpdiensten zijn opgeroepen.

3 dagen geleden
Paul Moens kandidaat wethouder voor SGP Middelburg

MIDDELBURG - Paul Moens, eerder door de SGP-leden gekozen als lijsttrekker, is kandidaat wethouder voor de SGP in Middelburg. De zittende wethouder Chris Dekker stopt na deze periode. Paul Moens heeft inmiddels 12 jaar ervaring als raadslid en wil zich graag inzetten voor het welzijn van alle Middelburgers.

3 dagen geleden