Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vrouw opgepakt in onderzoek geweldsincidenten regio Alblasserdam

Vrouw opgepakt in onderzoek geweldsincidenten regio Alblasserdam

ZWIJNDRECHT (ANP) - De politie heeft een 43-jarige vrouw opgepakt die wordt verdacht van betrokkenheid bij een reeks geweldsincidenten in de Zuid-Hollandse plaatsen Zwijndrecht, Alblasserdam en Hendrik-Ido-Ambacht. Ze wordt verhoord over haar rol in de zaak. De recente geweldsincidenten hebben te maken met een partij cocaïne die op 28 juli is onderschept in de haven van Antwerpen. De politie verdenkt de vrouw ervan dat ze betrokken was bij het versturen van dreigbrieven.

Na een uitzending van het televisieprogramma Opsporing Verzocht waarin aandacht was voor de zaak heeft de politie drie tips binnengekregen. De politie zei dinsdag dat het geweld moet stoppen. "Het is volstrekt onacceptabel. Er worden ook onschuldige mensen in gevaar gebracht", aldus het sectorhoofd van de politie Rotterdam.

Een aantal woningen is gesloten op last van de burgemeesters, onder meer in Hendrik-Ido-Ambacht, waar zaterdag een woning aan de Tromplaan werd beschoten. De politie vond in de omgeving een vuurwapen en constateerde dat een ruit was ingeslagen.

Vergisontvoering

Afgelopen weekend was er een explosie bij een woning aan De Boezem in Alblasserdam en werd bij een woning in de Merelstraat een explosief gevonden. Beide woningen zijn eerder deze maand gesloten in verband met de 'vergisontvoering' van een 56-jarige man uit Hoofddorp.

Bij een bedrijfspand aan de Edisonweg in Alblasserdam werd 28 augustus brand gesticht. Op 14 augustus reed een auto tegen de gevel aan van een bedrijfspand in Zwijndrecht, waarna een brand een groot deel van het gebouw aan de Kreekweg in de as legde.

De gemeenten hebben zichtbare en niet zichtbare veiligheidsmaatregelen genomen. Zo zijn op verschillende locaties mobiele beveiligingscamera's geplaatst. Bij sommige panden, waaronder het pand aan de Edisonweg, zijn roadblocks geplaatst.

Meer uit Binnenland

Brandweer roept op om bermen met spoed te maaien

ARNHEM (ANP) - Brandweer Nederland roept alle gemeenten, Rijkswaterstaat en de provincies op om wegbermen in de buurt van natuurgebieden met spoed te maaien en het maaisel op te ruimen. Dat is nodig omdat het risico op natuurbranden op dit moment fors verhoogd is door de aanhoudende droogte. Bermbeheerders moeten ook losliggende takken en dor hout in de wegbermen opruimen.

56 minuten geleden
Politie krijgt vier tips over zedendelict 7-jarig meisje Heerenveen

HEERENVEEN (ANP) - De politie heeft vier tips ontvangen over een zedendelict waarbij een 7-jarig meisje begin augustus slachtoffer werd. Het delict vond plaats in het recreatiegebied De Heide in Heerenveen. De tips hebben nog niet geleid tot het aanhouden van een verdachte, meldt de politie vrijdag.

4 uur geleden
Meer dan 1500 mensen willen in geboortehuis Johan Cruijff wonen

AMSTERDAM (ANP) - Meer dan 1500 mensen hebben interesse in de woning in Amsterdam-Oost waar Johan Cruijff is opgegroeid. Volgens een woordvoerder van Ymere zijn er in totaal 1543 reacties binnengekomen op de sociale huurwoning van 62 vierkante meter in Betondorp. "Dat is ruim zeven keer meer dan gebruikelijk voor een huis als dit."

5 uur geleden
Onherstelbare natuurschade dreigt in Twente en Salland

ALMELO (ANP) - In Twente en een deel van Salland in Overijssel dreigt onherstelbare natuurschade te ontstaan door de droogte. Daarom heeft waterschap Vechtstromen vrijdag een sproeiverbod ingesteld voor de kwetsbare natuurgebieden en voor een zone van 200 meter rondom deze gebieden. Het schap kan op de hoge zandgronden geen water aanvoeren vanuit het IJsselmeer, zodat de natuur afhankelijk is van grondwater en regenval.

5 uur geleden
Eerste regionale hittegolf van het jaar een feit

HUPSEL (ANP) - De eerste regionale hittegolf van 2022 is een feit, meldt Weeronline. Om 11.30 uur werd het in Hupsel in de Achterhoek 30,1 graden en daarmee is aan de definitie van een hittegolf voldaan. De laatste regionale hittegolf dateert van half juni 2021, dat was in Limburg en delen van Brabant.

5 uur geleden
Steeds meer noodpompen om water in Nederland te verdelen

TIEL (ANP) - Waterbeheerders plaatsen steeds meer noodpompen langs rivieren en kanalen om te zorgen voor voldoende, liefst stromend water in het achterland. Door de droogte, de lage rivierwaterstanden en de hoge temperaturen vallen steeds meer beken, plassen en sloten droog. De natuur en landbouwers hebben daar ernstig onder te lijden.

6 uur geleden
NS gaat inchecken met betaalpassen testen

UTRECHT (ANP) - Om het reizen voor passagiers makkelijker te maken, gaat NS testen met het contactloos inchecken met een betaalpas. Vanaf vrijdag werft de spoorwegmaatschappij reizigers die het nieuwe systeem willen proberen tijdens de proefperiode, die op 29 augustus begint. Het is de bedoeling dat iedereen op termijn kan inchecken met een pinpas of creditcard, maar ook met een digitale betaalpas op een mobiele telefoon of smartwatch.

8 uur geleden