Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vrouw in vastgelopen rolstoel gered van aanrijding met trein op spoorwegovergang Middelburg

Vrouw in vastgelopen rolstoel gered van aanrijding met trein op spoorwegovergang Middelburg

MIDDELBURG - Een vrouw in een elektrische rolstoel is afgelopen vrijdag ternauwernood ontsnapt aan een aanrijding met een trein. De accu van de rolstoel was leeg, waardoor de motor midden op de spoorwegovergang van de Schroeweg in Middelburg stilviel, en een van de wieltjes tot overmaat van ramp vast kwam te zitten tussen de rails. Juist op dat moment sloten de spoorbomen voor een naderende trein.

De vrouw kwam uiteindelijk met de schrik vrij dankzij de hulp van passanten. Een van die passanten was Ger van Assendelft uit Middelburg. Toen hij zag dat de vrouw niet meer voor- of achteruit kon, bedacht hij zich geen moment. Hij schoot te hulp door samen met een andere omstander net zo lang aan de rolstoel te duwen en te trekken totdat die weer losschoot. “Het was een soort horrorscenario uit een slechte film”, aldus van Assendelft. “Als je zoiets ziet denk je niet meer na, maar probeer je zo snel mogelijk te handelen. Het probleem was niet alleen dat het wieltje vastzat; zo’n rolstoel met een lege accu is ook erg zwaar en log. We kregen er bijna geen beweging in. Als dat gevreesde belletje van de slagbomen dan ook nog eens begint te rinkelen, dan breekt het zweet je wel uit hoor! We waren enorm opgelucht dat we haar nog net op tijd in veiligheid konden brengen.”

Na het incident ontfermden de hulpdiensten zich over de vrouw en de beschadigde rolstoel.

Meer uit Middelburg

Van den Berg wint Middelburgs standwerkersconcours 2022

MIDDELBURG - Op donderdag 11 augustus werd in de Lange Delft in Middelburg weer het jaarlijkse standwerkersconcours gehouden, als voorronde van het Nederlands kampioenschap. Vijfentwintig standwerkers gingen de strijd aan om te bepalen wie de beste standwerker is. Bloemen- en plantenverkoper Corné van den Berg kwam als winnaar uit de bus. Hij kreeg de eerste prijs overhandigd door wethouder Rutger Schonis.

20 uur geleden
Paskal Jakobsen presenteert Musketierbier in Middelburg

MIDDELBURG - In samenwerking met Brouwerij Kees uit Middelburg heeft Paskal Jakobsen gisteren het nieuwe blonde bier EVA AVE, (Één voor Allen, Allen voor Één) aan het publiek gepresenteerd. Een groep vrienden en bekenden mocht gisteren de eerste glazen proeven, op het terras van café-restaurant De Herberg in Middelburg.

21 uur geleden
Genieten van Kunst aan de Kust

ZOUTELANDE - Genieten van Kunst in combinatie met genieten van de Kust. Het kan allemaal in Zoutelande, Meliskerke en omgeving, want ook dit jaar is er vol enthousiasme een nieuwe kunstroute uitgezet met een zo breed mogelijk en gevarieerd programma. In het dorpen Zoutelande, Meliskerke en Biggekerke geven verschillende kunstenaars verdeeld over een breed scala aan kunst, acte de présence.

1 dag geleden
TheateR TzT speelt in Zeeuwse tuinen

KOUDEKERKE - TheateR TzT werd in 2019 opgericht door acteurs Mels Hoogenboom en Tamara van As. Onder regie van Ali Pankow maakten zij verschillende voorstellingen, die geschikt zijn om op allerlei locaties te spelen. Heeft u een tuin of woonkamer waar u de voorstelling wilt ontvangen? U zorgt voor het publiek en de entourage, TheateR TzT zorgt voor de rest.

2 dagen geleden
Zeeland Nazomerfestival: gratis avondconcerten vanaf de kade in negen verschillende Zeeuwse havens

MIDDELBURG - Waar er vorig jaar een beperkt aantal mensen op het varend podium van het Zeeland Nazomerfestival konden genieten van de bijzondere muzikale gasten, legt het schip de Vrijbuiter dit jaar aan in negen verschillende havens en kan iedereen vanaf de kade genieten van deze bijzondere avondconcerten. De curatoren, Peter Slager (BLØF) en broeder Dieleman, nodigen elke avond een andere muzikale gast(en) uit. Niet een avond zal hetzelfde zijn. Neem je eigen picknickmand en stoel mee om de tofste avondconcerten te zien bij een ondergaande zon. 

2 dagen geleden
Vrouw overlijdt bij aanrijding met trein in Arnemuiden

ARNEMUIDEN - Woensdag rond 11.45 uur is bij een aanrijding tussen een trein en een persoon op de spoorwegovergang aan de Doeleweg in Arnemuiden een vrouw om het leven gekomen.

2 dagen geleden
Werken Góth terug naar Veere

VEERE - Heidi en dr. Johannes Baumann kochten in de jaren tachtig drie werken bij Sarika Góth, die toen op de Markt in Veere woonde. Nu zijn de schilderijen weer terug in Veere dankzij Jochen Baumann.

2 dagen geleden