Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vrouw in vastgelopen rolstoel gered van aanrijding met trein op spoorwegovergang Middelburg

Vrouw in vastgelopen rolstoel gered van aanrijding met trein op spoorwegovergang Middelburg

MIDDELBURG - Een vrouw in een elektrische rolstoel is afgelopen vrijdag ternauwernood ontsnapt aan een aanrijding met een trein. De accu van de rolstoel was leeg, waardoor de motor midden op de spoorwegovergang van de Schroeweg in Middelburg stilviel, en een van de wieltjes tot overmaat van ramp vast kwam te zitten tussen de rails. Juist op dat moment sloten de spoorbomen voor een naderende trein.

De vrouw kwam uiteindelijk met de schrik vrij dankzij de hulp van passanten. Een van die passanten was Ger van Assendelft uit Middelburg. Toen hij zag dat de vrouw niet meer voor- of achteruit kon, bedacht hij zich geen moment. Hij schoot te hulp door samen met een andere omstander net zo lang aan de rolstoel te duwen en te trekken totdat die weer losschoot. “Het was een soort horrorscenario uit een slechte film”, aldus van Assendelft. “Als je zoiets ziet denk je niet meer na, maar probeer je zo snel mogelijk te handelen. Het probleem was niet alleen dat het wieltje vastzat; zo’n rolstoel met een lege accu is ook erg zwaar en log. We kregen er bijna geen beweging in. Als dat gevreesde belletje van de slagbomen dan ook nog eens begint te rinkelen, dan breekt het zweet je wel uit hoor! We waren enorm opgelucht dat we haar nog net op tijd in veiligheid konden brengen.”

Na het incident ontfermden de hulpdiensten zich over de vrouw en de beschadigde rolstoel.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Middelburg

Feestelijk in gebruikneming duo-fiets Nieuw en St. Joosland

NIEUW EN ST. JOOSLAND - De medewerkers van de Binnehaven hadden een droom: een duo-fiets voor de bewoners en inwoners van Nieuwe en St Joosland. De duofiets is afgelopen week feestelijk in gebruik genomen door de Lonneboot en de inwoners van Nieuw en St. Joosland.

20 uur geleden
Karter Youri Bonte als een speer naar de zege in Genk

VROUWENPOLDER - Ondanks de moordende concurrentie liet Youri Bonte (14)  tijdens de derde ronde van de GK4 Kart Series zien dat er niet te spotten valt met zijn kwaliteiten. In de IAME Junioren-klasse won de coureur uit Vrouwenpolder zowel heat één als heat twee en drie. En dat deed hij op indrukwekkende wijze.

22 uur geleden
Feestelijke opening informatiepunt Oostkapelle

OOSTKAPELLE - Op donderdag 29 juli opent het nieuwe informatiepunt in Oostkapelle zijn deuren in het bijgebouw van de Dorpskerk, aan de J. de Pourckstraat 5. Stichting Tuys zorgt voor de invulling hiervan. Wethouder Adri Roelse opent dinsdag 2 augustus om 15:00 uur op feestelijke wijze het informatiepunt. 

1 dag geleden
Een zomer boordevol activiteiten voor de jeugd

MIDDELBURG - Deze zomervakantie organiseren Welzijn Middelburg en Kunsteducatie Walcheren een afwisselend aanbod aan vakantieactiviteiten voor de jeugd. Op woensdag 28 juli starten de activiteiten en het belooft een sportieve en recreatieve zomervakantie te worden voor kinderen in de leeftijd van 3 t/m 12 jaar.

1 dag geleden
Een nieuw ontwerp voor de Meanderlaan en Buitenhovelaan in Dauwendaele

MIDDELBURG - In opdracht van Gemeente Middelburg werkt advies- en ingenieursbureau Sweco aan een nieuw ontwerp voor de Meanderlaan en Buitenhovelaan in de wijk Dauwendaele.

2 dagen geleden
Zeeland Nazomerfestival 2021 trekt door hele provincie

Van dinsdag 24 augustus tot en met zaterdag 4 september is het Zeeland Nazomerfestival weer daar. Twaalf dagen theater, muziek en performance, dit jaar voor het eerst door heel Zeeland. Van Sluis tot Ouwerkerk, van Kats tot Middelburg, daartussen en erbuiten. Met een programma vol Nederlandse premières van onder andere Willem de Bruin (The Opposites), Wunderbaum en eigen producties van Theaterproductiehuis Zeelandia. Het festivalhart bevindt zich op de tjalk Vrijbuiter, die elke dag in een andere Zeeuwse haven aanmeert en waarop muzikale acts te zien zijn. Alles conform de geldende coronamaatregelen en op anderhalve meter afstand. De hele programmering is te vinden op theaterzeelandia.nl. De kaartverkoop is op donderdag 22 juli van start gegaan.

2 dagen geleden
‘Alles klopt. Niks is verkeerd’

MIDDELBURG - Het Stadspastoraat van de Nieuwe Kerkgemeente in Middelburg heeft graffitikunstenaars Vincent Chrisp en Mick Jansen gevraagd een kunstwerk te maken rondom het thema gelijkwaardigheid. De schilderingen werden op zondag 25 juli onthuld op het verdiepte pleintje aan de Groenmarkt.

2 dagen geleden