Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vrouw in vastgelopen rolstoel gered van aanrijding met trein op spoorwegovergang Middelburg

Vrouw in vastgelopen rolstoel gered van aanrijding met trein op spoorwegovergang Middelburg

MIDDELBURG - Een vrouw in een elektrische rolstoel is afgelopen vrijdag ternauwernood ontsnapt aan een aanrijding met een trein. De accu van de rolstoel was leeg, waardoor de motor midden op de spoorwegovergang van de Schroeweg in Middelburg stilviel, en een van de wieltjes tot overmaat van ramp vast kwam te zitten tussen de rails. Juist op dat moment sloten de spoorbomen voor een naderende trein.

De vrouw kwam uiteindelijk met de schrik vrij dankzij de hulp van passanten. Een van die passanten was Ger van Assendelft uit Middelburg. Toen hij zag dat de vrouw niet meer voor- of achteruit kon, bedacht hij zich geen moment. Hij schoot te hulp door samen met een andere omstander net zo lang aan de rolstoel te duwen en te trekken totdat die weer losschoot. “Het was een soort horrorscenario uit een slechte film”, aldus van Assendelft. “Als je zoiets ziet denk je niet meer na, maar probeer je zo snel mogelijk te handelen. Het probleem was niet alleen dat het wieltje vastzat; zo’n rolstoel met een lege accu is ook erg zwaar en log. We kregen er bijna geen beweging in. Als dat gevreesde belletje van de slagbomen dan ook nog eens begint te rinkelen, dan breekt het zweet je wel uit hoor! We waren enorm opgelucht dat we haar nog net op tijd in veiligheid konden brengen.”

Na het incident ontfermden de hulpdiensten zich over de vrouw en de beschadigde rolstoel.

Meer uit Middelburg

Vier auto's beschadigd vanwege autobrand in Middelburg

MIDDELBURG - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in Middelburg vier personenauto's beschadigd geraakt door brand. De brandweer heeft de voertuigen geblust.

19 uur geleden
Hardleerse Middelburger zonder rijbewijs voor derde keer betrapt achter het stuur

ZIERIKZEE - Een 39-jarige Middelburger is afgelopen nacht op de N256 voor de derde keer betrapt op het rijden in een auto zonder geldig rijbewijs. Vanwege de recidive krijgt hij niet alleen een proces-verbaal, maar is ook de auto waarin hij reed in beslag genomen.

22 uur geleden
Volume veel te hoog: TV wordt ingenomen door politie in Middelburg

MIDDELBURG - De politie heeft vannacht in Middelburg een televisie in beslag genomen. Dit naar aanleiding van geluidsoverlast. Het was namelijk niet de eerste keer dat de politie naar het adres moest.

23 uur geleden
Koningin Máxima op bezoek bij Middelburgse inspiratiesessie

MIDDELBURG - Koningin Máxima was gisteren, woensdagmiddag 21 februari in Poppodium De Spot in Middelburg aanwezig tijdens de inspiratiesessie 'Méér Kunst en Cultuur in School en Omgeving'. Tijdens deze bijeenkomst bespraken educatie- en cultuurorganisaties uit de provincie Zeeland hoe zij leerlingen gelijke kansen kunnen bieden met behulp van de verlengde schooldag en het integreren van kunst en cultuur in het onderwijs. Koningin Máxima is erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas.

2 dagen geleden
Marcel Fränzel waarnemend burgemeester in Middelburg

MIDDELBURG - De commissaris van de Koning in de provincie Zeeland, de heer drs. J.M.M. (Han) Polman, heeft de heer M.A. (Marcel) Fränzel MSc. (1960) benoemd als waarnemend burgemeester van Middelburg. Zijn benoeming gaat in op 13 maart 2024. Dit besluit volgt op de benoeming van de heer mr. H.M. (Harald) Bergmann als burgemeester van de gemeente Schiedam per diezelfde datum.

3 dagen geleden
Oekraïense klanken vanaf de stadhuiscarillon in Veere

VEERE - Het is deze week twee jaar geleden dat het Russische leger Oekraïne binnenviel. Om de Oekraïense vluchtelingen te laten weten dat Nederland meeleeft, laat stadsbeiaardier David van der Vlies op donderdag 22 februari van 12.00 tot 13.00 uur. Oekraïense muziek horen van het carillon in Veere.

3 dagen geleden
Traumahelikopter ingezet voor reanimatie in Middelburg

MIDDELBURG - De Rotterdamse traumahelikopter is woensdagmorgen ingezet voor een reanimatie in Middelburg. De patiënt is per traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.

3 dagen geleden