Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vrolijke werken bij Kunst- en Cultuurroute

Vrolijke werken bij Kunst- en Cultuurroute

MIDDELBURG - Na pakjesavond heerlijk uitwaaien langs de Kunst- en Cultuurroute Middelburg op zondagmiddag 6 december is op zich al een cadeautje. Maar er valt binnen ook ontzettend veel te zien en te genieten bij de aangesloten ateliers, galeries en musea.

Zo presenteert nieuwkomer René van der Klooster aan de Lange Noordstraat nieuw werk.

Bij Atelier Sandra van der Meulen, aan de Spuistraat, en atelier Toos van Holstein, aan de Korendijk, kunnen bezoekers naast hun bekende grote werken ook kleiner werk bewonderen.

Emily Niemantsverdriet exposeert deze maand bij Stichting Padma en bij Galerie Gerritse aan de Londensekaai presenteren zeven Vlaamse studenten Juweel en een student Project hun kunstwerken en gedachten rondom het thema Some Thing.

Anouk Gunter

In ‘Het Lokaal’ aan het Zusterplein zijn deze maand vrolijke werken te zien van kunstenares Anouk Gunter. ‘Schilderen is haar vrijheid’, zegt de organisatie van de Kunst- en Cultuurroute over haar. ‘Een wereld waarin ze zich veilig kan terugtrekken en zich weer kind voelt, alles mag, niets moet. Vliegen is daarbij een van haar thema’s, maar ze schildert ook abstract en maakt grappige houten kijkdoosjes met haar creaties.’

Bezoeken

Bezoekers kunnen tussen 13.00 en 17.00 uur binnenkijken bij de adressen van de Kunst- en Cultuurroute. ‘En wist u dat u de muntjes uit “Het Middelburgs Beursje” ook bij veel routedeelnemers kunt inleveren? U herkent ze aan de kunstvlag en actieposter.’

Informatie

Alle deelnemers en meer informatie over de route staat op www.kunstroutemiddelburg.nl.

Meer uit Vlissingen

Hoe moet het met de Vlissingse kerken?

VLISSINGEN - Erfgoed Zeeland heeft de Kerkenvisie Vlissingen samengesteld. Door de ontkerkelijking in Nederland verliezen steeds meer kerkgebouwen hun religieuze functie. Ook in Vlissingen is dit het geval. De gemeente Vlissingen telt zeventien kerkgebouwen waarvan er nog dertien in religieus gebruik zijn. Twee kerkgebouwen hebben inmiddels een nieuwe bestemming en twee andere kerken krijgen een andere bestemming.

2 uur geleden
Han Polman wordt staatsraad Advisering bij Raad van State

MIDDELBURG - Han Polman, de huidige Commissaris van de Koning in Zeeland, wordt per 15 september staatsraad in de Afdeling advisering bij de Raad van State. De ministerraad heeft vandaag ingestemd met zijn voordracht. Minister De Jonge van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties diende de voordracht in, in overeenstemming met minister Weerwind voor Rechtsbescherming.

2 dagen geleden
Vlissingen blijft de artikel 12-status nog wel even houden

VLISSINGEN - Het ziet er naar uit dat Vlissingen nog langer de artikel 12-status blijft houden. Het college van burgemeester en wethouders presenteerde deze week de Jaarrekening 2023 en de Kadernota en trekt zelf al de conclusie dat het niet verantwoord is om na dit jaar weer helemaal op eigen benen te staan in financieel opzicht. "Maar daar beslissen wij als college niet over," zegt wethouder Geoffrey Sips. "Het is aan de inspecteur die advies moet uitbrengen aan het ministerie. Maar als college lijkt het ons niet verantwoord, hoe graag we het ook zouden willen."

3 dagen geleden
Auto's beschadigd bij ongeval A58 Oost-Souburg

OOST-SOUBURG - Bij een kettingbotsing op de A58 donderdagmorgen zijn drie auto's beschadigd geraakt. Eén bestuurder is medisch onderozcht.

3 dagen geleden
Amerikaanse garagerock en soul in De Piek

VLISSINGEN - Zaterdag 15 juni staat de jonge Amerikaan Zac Person in De Piek in Vlissingen, met een unieke mix van harde garagerock en soul. Het voorprogramma wordt verzorgd door de Zeeuwse bands Grainbait en Two Timer.

4 dagen geleden
FNV verbolgen over draai gemeente Vlissingen rond hulp voor minima: 'Kwetsbaarste inwoners aan hun lot overgelaten'

VLISSINGEN - Vakbond FNV is onaangenaam verrast dat de gemeente Vlissingen de inkomensgrens voor armoedebeleid ondanks een eerder besluit van de gemeenteraad, tóch niet verhoogt van 110 naar 120 procent van het sociaal minimum. Dit besluit is volgens de vakbond een klap in het gezicht van de kwetsbare burgers omdat armere inwoners van Vlissingen nu verstoken blijven van noodzakelijke steun. Vicevoorzitter Kitty Jong van de FNV: "Dit is een ongekende teleurstelling voor de inwoners van Vlissingen. Ze worden nu aan hun lot overgelaten. De gemeente heeft keer op keer beloften gedaan om de situatie van armere inwoners te verbeteren, maar draait deze nu zonder pardon terug. Dat is wreed en niet uit te leggen." 

4 dagen geleden
Film by the Sea maakt namen vakjury bekend

VLISSINGEN - Dinsdag is tijdens de Amuse, de traditionele kick-off van Film by the Sea, de vakjury voor de Film & Literatuur Competitie van het 26e Vlissingse filmfestival onthuld. De jury, die de prijs voor de beste boekverfilming zal toekennen uit acht genomineerde films, bestaat uit gerenommeerde namen uit de film- en literatuurwereld.

4 dagen geleden