Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vrolijke werken bij Kunst- en Cultuurroute

Vrolijke werken bij Kunst- en Cultuurroute

MIDDELBURG - Na pakjesavond heerlijk uitwaaien langs de Kunst- en Cultuurroute Middelburg op zondagmiddag 6 december is op zich al een cadeautje. Maar er valt binnen ook ontzettend veel te zien en te genieten bij de aangesloten ateliers, galeries en musea.

Zo presenteert nieuwkomer René van der Klooster aan de Lange Noordstraat nieuw werk.

Bij Atelier Sandra van der Meulen, aan de Spuistraat, en atelier Toos van Holstein, aan de Korendijk, kunnen bezoekers naast hun bekende grote werken ook kleiner werk bewonderen.

Emily Niemantsverdriet exposeert deze maand bij Stichting Padma en bij Galerie Gerritse aan de Londensekaai presenteren zeven Vlaamse studenten Juweel en een student Project hun kunstwerken en gedachten rondom het thema Some Thing.

Anouk Gunter

In ‘Het Lokaal’ aan het Zusterplein zijn deze maand vrolijke werken te zien van kunstenares Anouk Gunter. ‘Schilderen is haar vrijheid’, zegt de organisatie van de Kunst- en Cultuurroute over haar. ‘Een wereld waarin ze zich veilig kan terugtrekken en zich weer kind voelt, alles mag, niets moet. Vliegen is daarbij een van haar thema’s, maar ze schildert ook abstract en maakt grappige houten kijkdoosjes met haar creaties.’

Bezoeken

Bezoekers kunnen tussen 13.00 en 17.00 uur binnenkijken bij de adressen van de Kunst- en Cultuurroute. ‘En wist u dat u de muntjes uit “Het Middelburgs Beursje” ook bij veel routedeelnemers kunt inleveren? U herkent ze aan de kunstvlag en actieposter.’

Informatie

Alle deelnemers en meer informatie over de route staat op www.kunstroutemiddelburg.nl.

Meer uit Vlissingen

Jan Beckers publiceert boek over drama bij De Punt

VLISSINGEN - Het heeft freelance journalist Jan Beckers sinds 2010 bijna onophoudelijk bezig gehouden: wat is er precies gebeurd tijdens de gewelddadige beëindiging van de Molukse treinkaping bij De Punt in 1977? Zijn bevindingen hebben eerder al geleid tot een rechtszaak tegen de staat, aangespannen door nabestaanden van Molukse actievoerders die bij de bevrijding van de trein om het leven kwamen. Nu ligt er een kloek boek: De afloop, het drama bij De Punt.

6 uur geleden
Munitiedepot Ritthem blijft langer in gebruik

RITTHEM - Het munitiedepot van het Ministerie van Defensie bij het Ritthemse bos blijft langer in gebruik. Het was eigenlijk de bedoeling dat het depot op termijn gesloten zou worden, maar omdat defensie fors gaat investeren in de aanschaf van munitie blijft het depot noodzakelijk. Ook het depot in het Brabantse Alphen blijft in gebruik.

22 uur geleden
Landmacht oefent in en om Vlissingen

VLISSINGEN - De Koninklijke Landmacht houdt tot en met 9 juni een militaire oefening in en rond Vlissingen. De oefening maakt deel uit van de opleiding en training voor militairen van de landmacht.

1 dag geleden
Fietsster komt ten val in Nollebos

VLISSINGEN - In de nacht van zondag op maandag is een vrouw met haar fiets gevallen op de Zwanenburgseweg in Vlissingen. Ze moest mee naar het ziekenhuis.

1 dag geleden
Bunkercomplex Dishoek is open op bunkerdag 3 juni

DISHOEK - Het behoort weliswaar niet tot het grondgebied van Vlissingen, maar in de duinen van Dishoek bouwden de Duitsers een kustbatterij ter verdediging van het ‘Verteidigungsbereich Vlissingen’. Een deel van de bunkers is bewaard gebleven en kunnen tijdens de bunkerdag op zaterdag 3 juni worden bezichtigd.

4 dagen geleden
Politie ingezet bij conflict Oost-Souburg

OOST-SOUBURG – De politie is woensdagmiddag met meerdere eenheden ingezet voor een conflict in Oost-Souburg.

5 dagen geleden
Studenten HZ opnieuw meer dan gemiddeld tevreden

VLISSINGEN - Uit de resultaten van de Nationale Studenten Enquête 2023 blijkt dat HZ-studenten opnieuw tevreden zijn over hun opleiding en hogeschool. Op alle vijftig onderdelen van zeven landelijk getoetste thema’s geven de studenten de HZ een score die significant hoger ligt ten opzichte van het landelijk gemiddelde. De kwaliteit is hiermee zeer constant.Van januari tot en met maart 2023 gaven studenten hun oordeel over hun studie. Dit jaar was de HZ-respons 46%, ten opzichte van een landelijke respons van 34%. De NSE-resultaten laten een heel positief en constant beeld zien, met scores die significant boven het landelijk hbo-gemiddelde liggen. Punten waarop de HZ goed scoort zijn onder meer de studiebegeleiding, de aansluiting op de beroepspraktijk, de sfeer op de opleiding, studiefaciliteiten en docenten.“We waarderen de hoge betrokkenheid van onze studenten en dat ze hun ervaringen hebben gedeeld via de Nationale Studenten Enquête,“ vertelt Barbara Oomen, voorzitter van het College van Bestuur van de HZ. “De resultaten passen precies bij wat we nastreven: het zijn van een persoonlijke hogeschool, waar studenten in een prettige en bruisende omgeving worden opgeleid en begeleid tot de professionals van de toekomst. We zijn ook trots dat we met de resultaten op hetzelfde hoge niveau blijven als dat van vorig jaar. Dat is een groot compliment waard aan alle HZ-medewerkers die dit mogelijk maken.” De Nationale Studenten Enquête vormt een bron van informatie voor de HZ en toekomstige HZ-studenten. De resultaten worden gebruikt om de kwaliteit van het onderwijs en de organisatie te blijven verbeteren en om te innoveren. Studiekiezers zien de kwaliteit van de school door de ogen van de huidige student wat kan helpen bij het maken van de studiekeuze.

6 dagen geleden