Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vrijwilligerswerk in de Oranjemolen

Vrijwilligerswerk in de Oranjemolen

VLISSINGEN - Op de begane grond van de Oranjemolen is een expositie ingericht door het Zeeuws maritiem Muzeeum over de bevrijding van Vlissingen. Annet Eekman is vrijwilliger bij het Muzeeum en ontvangt bezoekers in de Oranjemolen. “Ik doe dit nu voor het derde seizoen, één donderdagmiddag in de twee weken.”

Toen Annet begon als vrijwilliger in de Oranjemolen was net de expositie over de bevrijding van Vlissingen ingericht in het kader van 75 jaar Slag om de Schelde. “Ik kende wat mensen in het Muzeeum en hoorde per toeval dat ze vrijwilligers zochten. Ik hou van geschiedenis en dacht waarom niet, dus ben toen op gesprek gegaan bij het Muzeeum en ze hadden mensen nodig voor de molen. Ik vind het leuk om te doen. Je helpt het Muzeeum er mee en het is heel leuk om veel mensen te ontmoeten.” De expositie op de begane grond trekt zo’n 17.000 bezoekers per jaar. 

Mariniers
“We krijgen van alles over de vloer; dagjesmensen, gezinnen maar ook kinderen die geïnteresseerd zijn in de Tweede Wereldoorlog en alleen komen. Bijzonder was ook dat er een keer twee bussen met jonge mariniers kwamen, die werden helemaal stil toen ze hier de verhalen hoorden over wat hier allemaal is gebeurd in 1944.” Annet vindt het jammer dat de bunker naast de Oranjemolen niet vaker open is. “Dat zou er mooi bij passen, maar die is alleen de laatste zaterdagmiddag van de maand geopend. Dat draait ook op vrijwilligers dus ik begrijp het wel, maar het is wel jammer. Die bunker is weer helemaal ingericht zoals het was en dat sluit natuurlijk helemaal aan op de expositie in de molen. Jammer vind ik het ook dat de molen niet helemaal kan worden bezichtigd. Als wij er zijn dan is alleen de begane grond toegankelijk voor bezoek, maar veel mensen willen ook graag boven een kijkje nemen. Maar de molenaars zijn er alleen op vrijdag en zondag.” De expositie op de begane grond van de Oranjemolen is van woensdag tot en met zondag van 13 tot 17 uur te bezoeken.

Meer uit Vlissingen

Ruim 380 kilo cocaïne onderschept in Vlissingse haven

VLISSINGEN - In de haven van Vlissingen werd afgelopen zaterdagmiddag, 30 september, een grote drugsvangst gedaan. Er werd maar liefst 380 kilo cocaïne in beslag genomen, verdeeld over twee verschillende locaties: aan boeien op zee en in een loods op het havengebied.

1 dag geleden
Gewonde motorongeluk A58 Vlissingen is 31-jarige man uit Zwartewaal

VLISSINGEN – De motorrijder die gisterenavond ernstig gewond raakte bij een ongeval op de A58 bij Oost-Souburg is een 31-jarige man uit Zwartewaal.

1 dag geleden
Zeeuwse winnaars Kunstbende naar landelijke finale

Op zaterdag 30 september 2023 vindt het Kunstbende Young Creators Festival (de landelijke finale van Kunstbende) plaats in de Kromhouthal in Amsterdam. Ruim 150 jonge makers van 13 t/m 19 jaar strijden om een prachtig talentontwikkelingstraject en een plek op een mainstage.

4 dagen geleden
Dierenasiel Walcheren viert 12,5 jarig bestaan met open dag

VLISSINGEN - Het Dierenasiel Walcheren bestaat 12,5 jaar en viert dat met een open dag op 4 oktober, dierendag. Momenteel wonen er in het dierenasiel zo’n veertig katten en acht honden. “Maar acht honden valt heel erg mee,” weet beroepskracht Simone van Randwijk. “Meestal zijn dat er meer.”

4 dagen geleden
Gemeente neemt proef met doneerringen

VLISSINGEN - De gemeente begint met een proef om doneerringen te plaatsen in de binnenstad. De eerste doneerringen worden al geplaatst. In de doneerringen kunnen lege blikjes en flesjes worden geplaatst die door anderen kunnen worden meegenomen om in te leveren voor het statiegeld. De doneerringen komen er op initiatief van de fracties van SGP, SP en GroenLinks, die daar in juli een motie over hebben ingediend.

5 dagen geleden
Southern rock van Black Bottle Riot in de Piek

VLISSINGEN -  Zaterdag 30 september klinkt er weer eens southern rock in concertzaal de Piek in Vlissingen. HetNijmeegse viertal Black Bottle Riot speelt vurige rootsrock in de traditie van The AllmanBrothers Band, Tom Petty & the Heartbreakers en zelfs een scheutje Thin Lizzy.

5 dagen geleden
Politie onderzoekt overlijden in woning Oost-Souburg

OOST-SOUBURG - In een woning in Oost-Souburg is woensdagmiddag een stoffelijk overschot gevonden in een rijtjeshuis. De politie heeft de zaak in onderzoek.

5 dagen geleden