'Vrijwilligers onmisbaar voor voortbestaan De Piek'

Gepubliceerd op 13 augustus 2019 - 10:25 Samen met De Bode
VLISSINGEN - Podium De Piek in Vlissingen houdt zondag (18 augustus) een muzikale middag waarbij ze hoopt nieuwe vrijwilligers te werven. “Nu het erop lijkt dat De Piek voorlopig weer twee seizoenen door kan, is het alle hens aan dek om de organisatie daarvoor geschikt te maken”, laat secretaris Henk Postma van Stichting Podium De Piek Vlissingen weten.
'Vrijwilligers onmisbaar voor voortbestaan De Piek'

Met een overeenkomst voor de huisvesting in het huidige pand aan de Hellebardierstraat is fase één van de reddingsoperatie voor het podium, dat eerder dreigde te sluiten, succesvol afgesloten. “Nu komt het erop aan De Piek als vrijwilligersorganisatie toekomstbestendig te maken”, aldus Postma. “Daarvoor zijn veel nieuwe medewerkers nodig, zowel bestuursleden als vrijwilligers die ander werk willen doen, zoals als technicus, barmedewerker, klusser of promotiemedewerker. We zoeken ook contact met muzikanten die een rol willen spelen, bijvoorbeeld als muziekdocent, organisator van jam sessies en programmasamensteller.”

Programmering

Daarom is er zondag vanaf 14.30 uur een bijeenkomst met muzikale intermezzo’s. Bestuursleden informeren de aanwezigen over de plannen. In de weken erna vinden inloopbijeenkomsten plaats, onder meer bedoeld om gesprekken te voeren met kandidaat-vrijwilligers.
Daarnaast werkt de stichting aan de programmering voor het nieuwe seizoen. “Op donderdag 29 augustus treedt de Zwitserse band L’Eclair op, met een mengeling van afrobeat, psychedelische muziek en jazz.” Ook voor oktober en november zijn er volgens de stichting al acts geboekt.

Reacties (0)

Om te reageren moet je eerst even inloggen.