Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Vrijwilligers onmisbaar voor voortbestaan De Piek'

'Vrijwilligers onmisbaar voor voortbestaan De Piek'

VLISSINGEN - Podium De Piek in Vlissingen houdt zondag (18 augustus) een muzikale middag waarbij ze hoopt nieuwe vrijwilligers te werven. “Nu het erop lijkt dat De Piek voorlopig weer twee seizoenen door kan, is het alle hens aan dek om de organisatie daarvoor geschikt te maken”, laat secretaris Henk Postma van Stichting Podium De Piek Vlissingen weten.

Met een overeenkomst voor de huisvesting in het huidige pand aan de Hellebardierstraat is fase één van de reddingsoperatie voor het podium, dat eerder dreigde te sluiten, succesvol afgesloten. “Nu komt het erop aan De Piek als vrijwilligersorganisatie toekomstbestendig te maken”, aldus Postma. “Daarvoor zijn veel nieuwe medewerkers nodig, zowel bestuursleden als vrijwilligers die ander werk willen doen, zoals als technicus, barmedewerker, klusser of promotiemedewerker. We zoeken ook contact met muzikanten die een rol willen spelen, bijvoorbeeld als muziekdocent, organisator van jam sessies en programmasamensteller.”

Programmering

Daarom is er zondag vanaf 14.30 uur een bijeenkomst met muzikale intermezzo’s. Bestuursleden informeren de aanwezigen over de plannen. In de weken erna vinden inloopbijeenkomsten plaats, onder meer bedoeld om gesprekken te voeren met kandidaat-vrijwilligers.
Daarnaast werkt de stichting aan de programmering voor het nieuwe seizoen. “Op donderdag 29 augustus treedt de Zwitserse band L’Eclair op, met een mengeling van afrobeat, psychedelische muziek en jazz.” Ook voor oktober en november zijn er volgens de stichting al acts geboekt.

Meer uit Vlissingen

Wie wipt de meeste tegels?

MIDDELBURG - Zeeuwse gemeenten dagen elkaar uit om stenen te wippen en deze in te ruilen voor bloemen, planten en bomen. De actie is onderdeel van de landelijke campagne NK Tegelwippen.

20 uur geleden
Jongensdroom Jaimy Quite gaat in vervulling

VLISSINGEN - Het is een jongensdroom die in vervulling gaat. De uit Vlissingen afkomstige Jaimy Quite drumt sinds enkele maanden bij metalband Highway Chile, de band waar hij als tiener zo tegenop keek. Vrijdag 31 maart speelt Quite met Highway Chile in De Spot in Middelburg tijdens een benefietavond ‘Rock voor de Molukken’. 

21 uur geleden
Panorama Walcheren hoopt op vaste plek in Machinefabriek

VLISSINGEN - Het Panorama Walcheren kent momenteel een zwervend bestaan. Een deel van de reusachtige schilderijen staat momenteel opgesteld in de Onze Lieve Vrouwekerk aan de Singel. “Die gaan ze mogelijk in september verbouwen en dan moeten we eruit,” vertelt Leo Groenleer, coördinator van Panorama Walcheren.

1 dag geleden
Politie zoekt man voor leksteken autobanden in Vlissingen

VLISSINGEN - De politie onderzoekt een reeks vernielingen aan auto’s in Vlissingen. Ze is hiervoor een man in lichte kleding op het spoor.

1 dag geleden
'Als je in Vlissingen opgroeit, heb je een streepje voor'

VLISSINGEN - Helge Prinsen portretteert in de rubriek ‘Ik ben Vlissingen’ elke week een van haar stadsgenoten. Met haar korte portretten wil ze bekende en minder bekende Vlissingers in de schijnwerpers zetten en zo een mooi beeld van de stad schetsen waar zij is geboren en getogen.

1 dag geleden
Vlissingse Turn Vereniging haalt goud in Breda

VLISSINGEN - Afgelopen zaterdag werd door een aantal turnsters van de Vlissingse Turn Vereniging in een reeks van turnwedstrijden de laatste kwalificatiewedstrijd geturnd in Breda.

2 dagen geleden
Dronken automobilist rijdt tegen geparkeerde auto aan

VLISSINGEN - De politie heeft zaterdag het rijbewijs van een automobilist ingevorderd nadat hij onder de invloed van alcohol tegen een geparkeerde auto was gereden. De man had ruim 8 keer zo veel op dan wettelijk is toegestaan.

3 dagen geleden