Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vrijwilligers NLDoet steken handen uit de mouwen

Vrijwilligers NLDoet steken handen uit de mouwen

VLISSINGEN - Alles vegen, planten en bloemen overpotten en plantenbakken verven. Vrijwilligers zijn vrijdag 11 maart heel de dag in de weer geweest om het dakterras van Joost de Moor, locatie van gehandicaptenorganisatie ’s Heeren Loo, om te toveren tot een snoezeltuin. Met succes! Voortaan kunnen de bewoners met een ernstig meervoudige beperking ook buiten genieten.

Waar voorheen het dakterras amper aangekleed was, is het door de metamorfose een plek voor bewoners waar alle zintuigen geprikkeld worden. Blauwe en witte bloembakken vol kleurrijke plantjes en versieringen, zoals vlinders, vrolijken de buitenplaats op. De groep vrijwilligers stak tijdens NLdoet, de jaarlijkse vrijwilligersactie van het Oranje Fonds, de handen flink uit de mouwen.

Om er een echt feestje van te maken, zorgde akoestische band Woodworks voor muziek na een dag hard werken. Bewoners genoten van de vrolijke nummers, net als de begeleiders en vrijwilligers. De sfeer zat er zó goed in, dat op het laatste nummer (‘Er staat een paard in de gang’) een polonaise dan ook niet kon ontbreken.

De locatie kreeg niet alleen hulp van vrijwilligers, ook vanuit diverse bedrijven kwam er ondersteuning.

Meer uit Vlissingen

Gemeente verstrekt subsidies voor evenementen

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen heeft in totaal 90.500 euro subsidie verleend aan vijf evenementen die deze komende maanden in de stad worden gehouden. Omdat de subsidieregels voor evenementen momenteel wordt herzien zijn de aanvragen niet via het reguliere subsidieproces gehonoreerd maar heeft het college van burgemeester en wethouders zelf een besluit genomen.

1 uur geleden
Parochies 'Boven de Schelde' krijgen nieuwe kapelaan

MIDDELBURG - Op zaterdag 22 juni zal Thai Nguyen gepresenteerd worden als kapelaan voor de beide parochies 'Boven de Schelde'. Deze viering vindt plaats om 19 uur in de HH. Petrus en Pauluskerk te Middelburg en zal worden geleid door pastoor Thaddy de Deckere.

7 uur geleden
Nijntje Beweegdiploma's uitgereikt

VLISSINGEN - Veel blije en trotse gezichten zondag 16 juni in de Vrijenhovengymzaal. De oudste peuters en kleuters kregen hun nijntje Beweegdiploma tijdens het beweegfeestje van de Vlissingse Turn Vereniging. 

1 dag geleden
Hoe moet het met de Vlissingse kerken?

VLISSINGEN - Erfgoed Zeeland heeft de Kerkenvisie Vlissingen samengesteld. Door de ontkerkelijking in Nederland verliezen steeds meer kerkgebouwen hun religieuze functie. Ook in Vlissingen is dit het geval. De gemeente Vlissingen telt zeventien kerkgebouwen waarvan er nog dertien in religieus gebruik zijn. Twee kerkgebouwen hebben inmiddels een nieuwe bestemming en twee andere kerken krijgen een andere bestemming.

1 dag geleden
Han Polman wordt staatsraad Advisering bij Raad van State

MIDDELBURG - Han Polman, de huidige Commissaris van de Koning in Zeeland, wordt per 15 september staatsraad in de Afdeling advisering bij de Raad van State. De ministerraad heeft vandaag ingestemd met zijn voordracht. Minister De Jonge van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties diende de voordracht in, in overeenstemming met minister Weerwind voor Rechtsbescherming.

4 dagen geleden
Vlissingen blijft de artikel 12-status nog wel even houden

VLISSINGEN - Het ziet er naar uit dat Vlissingen nog langer de artikel 12-status blijft houden. Het college van burgemeester en wethouders presenteerde deze week de Jaarrekening 2023 en de Kadernota en trekt zelf al de conclusie dat het niet verantwoord is om na dit jaar weer helemaal op eigen benen te staan in financieel opzicht. "Maar daar beslissen wij als college niet over," zegt wethouder Geoffrey Sips. "Het is aan de inspecteur die advies moet uitbrengen aan het ministerie. Maar als college lijkt het ons niet verantwoord, hoe graag we het ook zouden willen."

5 dagen geleden
Auto's beschadigd bij ongeval A58 Oost-Souburg

OOST-SOUBURG - Bij een kettingbotsing op de A58 donderdagmorgen zijn drie auto's beschadigd geraakt. Eén bestuurder is medisch onderozcht.

5 dagen geleden