Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vrijwilligers maken Schelde-oevers schoon

Vrijwilligers maken Schelde-oevers schoon

SCHORE - Op verschillende locaties langs de Ooster- en Westerschelde ruimen vrijwilligers zaterdagmorgen 9 maart zwerfafval op.

Volgens Schoon Zeeland, organisator van de opruimdag, melden ieder jaar meer vrijwilligers zich aan voor het initiatief Schone Schelde. Wie wil helpen met het schoonmaken, kan zich aanmelden.

Locaties

Het zwerfafval wordt onder meer opgeruimd bij de Kaloot, Nieuwdorp en Baarland (gemeente Borsele), Rilland en het Schor van Bath (gemeente Reimerswaal) en de oever bij de Schoorse Zeedijk bij Schore (gemeente Kapelle).

Schone Schelde maakt onderdeel uit van het grotere verband Schone Rivieren. ‘We begonnen met zo'n 25 vrijwilligers, het jaar daarop waren dat er een kleine honderd en nu doen er ieder jaar ongeveer 500 vrijwilligers mee’, aldus Schoon Zeeland. ‘Er waren honderden vuilniszakken nodig om het afval af te voeren.’

Op de website van Schoon Zeeland zijn de locaties te vinden waar op 9 maart wordt opgeruimd. Daar komen nog nieuwe bij.

Meer uit Reimerswaal

'Geen overtredingen geconstateerd bij grote controle in jachthaven Yerseke'

YERSEKE - De jachthaven van Yerseke is donderdag onderworpen aan een uitgebreide controle. Daarbij zijn geen strafbare feiten geconstateerd, laat de gemeente Reimerswaal weten. 

1 dag geleden
Doe- en Dagcentrum Reimerswaal iedere woensdag open in Kruiningen

KRUININGEN - Met de groeiende vergrijzing in onze samenleving en een dalend aantal zorgmedewerkers, wordt het steeds uitdagender om hoogwaardige zorg te bieden aan ouderen. Om deze uitdagingen aan te pakken en ouderen zo lang mogelijk zelfstandig thuis te laten wonen, is in Kruiningen het Doe- en Dagcentrum Reimerwaal geopend. Het is iedere woensdag te bezoeken in het dorpshuis in Kruiningen.

3 dagen geleden
Krabbendijke krijgt dit najaar pumptrack, Yerseke en Kruiningen volgen later

KRABBENDIJKE - In de Kruisbessestraat in Krabbendijke legt de gemeente Reimerswaal dit najaar een pumptrack aan.

3 dagen geleden
Kapelle deelt boetes uit voor onjuist parkeren bij laadpaal

KAPELLE - Wie vanaf woensdag (10 juli) zijn brandstofauto in de gemeente Kapelle parkeert bij een openbare laadpaal voor elektrisch opladen, riskeert voortaan een boete van 129 euro.

3 dagen geleden
Norah Tramper en Ferry Schouwenaar got talent op Wemeldings Zomerfeest

WEMELDINGE - Dit weekend is tijdens het Wemeldingse Zomerfeest ook weer Wemeldinge's Got Talent georganiseerd. Tijdens het middagvullende programma deden negen deelnemers in de categorie onder twaalf jaar mee en twee deelnemers in de categorie boven twaalf. 

3 dagen geleden
Ongeval met quad in buitengebied bij Schore

SCHORE - In het buitengebied tussen Kapelle en Schore is een quadbestuurder maandagavond gewond geraakt na een eenzijdig ongeval.

3 dagen geleden
Letsel bij ongeluk Westelijke Kanaalweg Wemeldinge

WEMELDINGE - Bij een verkeersongeval op de Westelijke Kanaalweg in Wemeldinge is maandagmiddag iemand gewond geraakt. De persoon is naar het ziekenhuis gebracht.

4 dagen geleden