Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vrijwilligers knappen zoveel mogelijk Borselse tuinen op

Vrijwilligers knappen zoveel mogelijk Borselse tuinen op

HEINKENSZAND - Het platform Borselevoorelkaar.nl mobiliseert voor zaterdag 1 en zondag 2 mei zoveel mogelijk vrijwilligers om tuinen op te knappen van mensen die dit zelf niet zo makkelijk kunnen.

Het platform nodigt ouderen, mensen met een beperking, zieken en anderen die hun tuin zelf niet kunnen aanpakken uit om hun hulpvraag op borselevoorelkaar.nl te plaatsen. Ook vrijwilligers kunnen zich via de website opgeven en een afspraak plannen om dat eerste weekeinde van mei te helpen in de tuin.

Grasmaaien

Het platform koppelt vrijwilligers aan mensen en organisaties die wel wat hulp kunnen gebruiken. ‘Vorig jaar zagen we in de lente veel hulpvragen over het opknappen van tuinen. Vooral heggen snoeien, grasmaaien en lenteklaar maken van de tuin waren favoriet.’ 

Tijdens het TipTop Tuinen Weekend op 1 en 2 mei vraagt het platform iedereen een foto van voor en na het opknappen van de tuin op Instagram of Facebook te plaatsen. ‘Zo kunnen we het gevoel samen iets bereikt te hebben met elkaar delen.’ Het TipTop Tuinen Weekend zorgt voor coronaproof vrijwilligerswerk, aangezien dit de buitenlucht plaatsvindt en gemakkelijk op anderhalve meter gedaan kan worden.’ 

Wie een hulpvraag heeft, kan die plaatsen op borselevoorelkaar.nl. ‘Vermeld duidelijk wat er moet gebeuren en of je gereedschap hebt dat gebruikt kan worden.’ Vrijwilligers kunnen zich op de site opgeven en zien er alle hulpvragen. Nadat er contact gelegd is, spreken beide partijen af hoe zij de hulpvraag aanpakken. Van een uurtje grasmaaien tot twee dagen de hele tuin opnieuw inrichten: we waarderen alle inzet enorm!’

Meer uit Beveland

Schrijfsel burgemeester Dijksterhuis: Wielerfestijn in Borsele

HEINKENSZAND - De maandelijkse bijdrage voor de Bode van burgemeester Gerben Dijksterhuis van de gemeente Borsele gaat deze keer over de ZLM Tour.

2 uur geleden
Personen op de vlucht na ongeluk A58 Goes

GOES - Twee personen zijn gisteren aan het einde van de avond op de vlucht geslagen nadat zij betrokken waren geraakt bij een ongeluk op de A58 bij Goes.Ter hoogte van de Nansenbaan zouden op de rijbaan richting Bergen op Zoom rond 23.25 uur twee personenauto’s met elkaar in botsing zijn gekomen. De inzittenden van één van de voertuigen zouden via de snelweg zijn weggerend richting het crematorium aan de Goese zijde van de A58. Politieagenten zochten nog in de omgeving maar er werd niemand aangetroffen.Een bergingsbedrijf heeft de betrokken auto’s getakeld. Het ongeluk werd overigens gemeld als zijnde met letsel, maar voor zover bekend raakte er niemand gewond

10 uur geleden
Column Goes Gezien: 'Hier rust Frans Naerebout' (en hier ook?)

Onze Grote Kerk is dit jaar tot en met oktober elke middag (behalve zondag en maandag) geopend, dankzij vrijwilligers zoals Willy, die me ook nog hielp bij het maken van de foto. Die openstelling is geweldig, want het is een heerlijke plek om zomaar rond te dwalen en van alles te ontdekken. Zo stond ik ineens bij een sober graf: ‘Hier rust Frans Naerebout’, de Vlissingse loods (1748-1818), die tientallen schipbreukelingen redde. Op dit beschadigde graf aan de noordkant van de kerk is het koperen plaatje van zijn doodskist geschroefd: naam, overlijdensdatum en leeftijd. Meer niet. Een beroemd mensenredder onwaardig, zou je zeggen. Bevangen door die gedachte maakte ik het rondje door de kerk af en toen stuitte ik aan de zuidkant op de grafsteen die op de foto staat. Merkwaardig! Naerebout rust gewoon tweemaal in de Grote Kerk!

1 dag geleden
Kleindochter Leala opent keramiekatelier Ine Haring in Ambachtscentrum Goes

GOES - Leala heeft het keramiekatelier van haar oma Ine Haring geopend in het ambachtscentrum in Goes.

2 dagen geleden
Burgernet stopt in september met sms en spraakbericht

DEN HAAG - Burgernet zal binnenkort alleen nog via de app berichten versturen over zoekacties rond inbraken, berovingen, vermiste personen en andere zaken waarvoor de hulp van het publiek wordt gevraagd. De meldingen via sms en spraakberichten komen daarmee te vervallen.

2 dagen geleden
Adrz haalt geld op voor Spoedeisende Geneeskunde Onderzoeksfonds

GOES - Zaterdag 27 mei werd op ‘International Emergency Medicine day’ door een team van ziekenhuis Adrz voor de 7e keer de SGO-run gelopen. 

2 dagen geleden
Geslaagde Moederdagactie: Honderden gratis taartjes over de toonbank

GOES - Honderden moeders zijn afgelopen Moederdag verrast met een gratis taartje van hun lokale bakker, dankzij de Moederdagactie van de Bode. Alle Vrienden van de Bode mochten kosteloos een taartje ophalen!

3 dagen geleden