Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vrijwilligers gevraagd voor Taalhuis Tholen

Vrijwilligers gevraagd voor Taalhuis Tholen

THOLEN - Vanaf 1 januari 2022 is Bibliotheek Oosterschelde verantwoordelijk voor de projectleiding en coördinatie van het Taalhuis Tholen. We hebben als Bibliotheek al ervaring met het coördineren van de Taalhuisnetwerken in de Bevelandse gemeenten en Schouwen-Duiveland. We zijn blij dat ook Tholen hierbij aansluit. 

We werken zoveel mogelijk samen met allerlei andere organisaties zoals b.v. het Leger des Heils en bundelen de krachten om gezamenlijk een mooi taalaanbod neer te zetten voor mensen die de Nederlandse taal minder goed beheersen. Om vooral nog meer zichtbaar en herkenbaar te worden openen we half juni een loket in de Bibliotheek Tholen waar mensen terecht kunnen met hun taalvragen. Een professionele medewerker zal ervoor zorgen dat mensen doorverwezen worden naar een voor hen een passend taalaanbod. Dit kan een taaltraject zijn bij bv het ROC maar ook een informeel taaltraject met b.v. een taalmaatje. Deze informele trajecten zorgen ervoor dat mensen op een laagdrempelige manier de Nederlandse taal leren. Deze informele trajecten worden verzorgd door vrijwilligers. Om nog meer aanbod te kunnen verzorgen zijn wij op zoek naar mensen die als vrijwilliger aan de slag willen en mensen willen helpen om hun Nederlandse taal te verbeteren. Wil jij wat van jouw vrije tijd besteden aan het aanleren en verbeteren van de Nederlandse taal aan b.v. mensen uit Oekraïne dan zoeken we jou. We bieden een training aan om goed voorbereid te zijn op jouw vrijwilligerswerk. Wil je hier meer over weten stuur dan een mail naar [email protected] ; projectleider Taalhuis Oosterschelde.

Meer uit Tholen

Vanaf 1 juli grote veranderingen in de portemonnee

THOLEN - Vanaf morgen gaat er een hoop veranderen. Van verplichte rookmelders tot een verhoging van het minimumloon, vanaf 1 juli merk je het aan je portemonnee. Hier moet je vanaf morgen rekening mee houden:

1 uur geleden
Vanaf morgen vaart de veerboot tussen Sint Philipsland en Bruinisse weer

SINT PHILIPSLAND/BRUINISSE – Morgen gaat de veerboot weer varen tussen Sint Philipsland en Bruinisse. Een overvaart met de BRU 45 – “Jacoba” is een belevenis voor jong en oud.

5 uur geleden
Verkeersmaatregelen Tholensebrug en Vossemeersebrug

THOLEN - Rijkswaterstaat heeft inspecties aan zowel de Tholensebrug als de Vossemeersebrug uitgevoerd. Naar aanleiding van de uitkomsten hiervan geldt er vanaf begin juli 2022 een snelheidsbeperking op de Tholensebrug vanwege de plaatsing van barriers langs de vangrails. De snelheid gaat van 80 km per uur terug naar 70 bij droog weer en 50 bij nat weer. Voor de plaatsing van de barriers is de Tholensebrug dinsdag 5 juli 20.00 tot woensdagochtend 6 juli 2022 06.00 uur afgesloten voor autoverkeer. Op de Vossemeersebrug komt er een gewichtsbeperking voor verkeer zwaarder dan 35 ton. 

9 uur geleden
Corrina van Bed & Breakfast ‘De Nieuwe Stal’: “Ik kan met iedereen opschieten”

THOLEN - Corrina is aan het genieten van het zonnetje. Met een prachtig uitzicht op de weilanden geniet zij van de ruimtelijke omgeving. Vrolijk en trots vertelt zij alles over B&B De Nieuwe stal. Voor Corrina was het namelijk altijd al een meisjesdroom om een B&B te hebben.

1 dag geleden
Ook op Tholen protesteerden boeren tegen nieuwe regels kabinet

THOLEN - Door heel Nederland hielden boeren gisteren protesten tegen de nieuwe regels van het kabinet. Ook op Tholen gingen boeren met onder andere hun trekkers de straat op. Het bleef op Tholen wel rustig. 

1 dag geleden
Inwoners op Tholen ervaren overlast van hondenpoep: ‘Probleem is mentaliteitskwestie’

THOLEN - Veel inwoners op Tholen ervaren overlast van hondenpoep op stoepen, in bermen en op andere plekken. Dat is ter oren gekomen bij de facties van SGP en ABT. Onlangs stelden zij daarom vragen aan het college. “Een bron van ergernis voor voorbijgangers, kinderen en ouders.”

2 dagen geleden
Daan en Sietske runnen een bijzondere B&B: ‘Geloof combineren met gastvrijheid’

THOLEN - De Bed & Breakfast van Daan en Sietske is een bijzondere. Zij vinden het namelijk belangrijk om het geloof te combineren met gastvrijheid. Bij binnenkomst van (Ge)Bed & Breakfast De Klaproos hangt er een opvallend warme sfeer. Er heerst duidelijk een klimaat van rust. Met uitzicht op de ruime tuin met pony’s kom je dan ook weer helemaal terug tot jezelf.

2 dagen geleden