Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vrijmibotho combineert fun met het goede doel

Vrijmibotho combineert fun met het goede doel

THOLEN - Op 14 juni keert de Vrijmibotho terug van weggeweest. De honderden te verwachten bezoekers kunnen dankzij stichting Tholen Unighted op deze zomereditie genieten van fantastische optredens. De Vrijmibotho is in een nieuw jasje gestoken. Voortaan is het event niet alleen bedoeld om mensen op en rondom Tholen te verbinden, want de stichting heeft ook besloten het deel van de omzet dat niet nodig is voor een volgende editie, jaarlijks te doneren aan een lokaal goed doel. Dit jaar is dat Project TOV (Tholen op Vakantie) dat vakanties voor jongeren en (jong)volwassenen met een beperking organiseert.

Genieten van de vibes van de muziek van Redondo, MOK The One Man Band en Marieke & Pieter. Hopelijk onder een stralende zomerzon en met goed gezelschap. Dat is waar de Vrijmibotho voor staat. Het event werd vijf keer eerder georganiseerd en was vijf keer een daverend succes.

Professioneler

Martine van de Velde, Vincent van der Male en Martin de Waal besloten een nieuwe stichting op te richten onder de noemer Tholen Unighted. "Zelf ben ik samen met Vincent ooit begonnen met de vrijdagmiddagborrel", vertelde Martine van de Velde eerder in de Thoolse Bode. Met elke nieuwe editie groeide het aantal bezoekers en de vrijdagmiddagborrel werd steeds professioneler van opzet. "Daarom hebben Vincent en ik nu samen met Martin de Waal (dj Ostrea) een stichting opgericht: Tholen Unighted. Dat geeft ons meer mogelijkheden voor bijvoorbeeld de inkoopkeuzes die we maken." Het vaste team van de stichting is inmiddels uitgebreid tot een kleine groep vrijwilligers, waaronder Joalien Bevelander, Patrick Manse en Sabine van der Zwan.

Project TOV

De stichting heeft geen winstoogmerk en eventuele opbrengsten worden dan ook gebruikt voor een volgend feest óf gaan naar lokale goede doelen. "Wat wij belangrijk vinden is dat we mensen samenbrengen, ontmoeten en verbinden. Jong en oud en alle bevolkingsgroepen." Het bestuur van de stichting laat nu weten dat Project TOV de eerste gelukkige is waar het de opbrengst van de allereerste editie betreft. Project TOV zorgt ervoor dat jong volwassenen met een beperking uit deze regio op zomervakantie kunnen en stichting Tholen Unighted draagt dit dan ook een warm hart toe.

Foodtrucks

De afgelopen keer kwamen er zo'n duizend mensen op af en volgens Martine komt er inmiddels een vaste groep bezoekers op het evenement af. "Er is veel animo voor en het slaat echt enorm aan. Er zijn zelfs artiesten die zich zelf bij ons melden die graag op willen treden", zei Martine eerder. Een aantal daarvan is inmiddels bekend gemaakt. Zo zullen onder andere Redondo, MOK The One Man Band en Marieke & Pieter het podium op scheepswerf Duivendijk betreden. De komende weken zullen nog meer namen bekend gemaakt worden. "Na het succes van voorgaande jaren hebben we de prachtige locatie opnieuw kunnen vastleggen", laat Vincent enthousiast weten. "Naast de heerlijke drankjes en cocktails zullen er maar liefst vier foodtrucks aanwezig zijn! Zo kan je direct na je werk komen genieten."

Geen ticktets

Er zijn voor geen tickets nodig. De entree bedraagt twee euro bij de ingang. De poorten zullen opengaan om 16:30 uur en iedereen (18+) is welkom. "Neem je collega's, vrienden en familie mee en geniet", zo roept stichting Tholen Unighted op. Voor nieuws: houdt de Facebookpagina Vrijmibotho in de gaten. 

Meer uit Tholen

Sint Philipsland trapt wandelseizoen op het eiland af met wandeltocht

SINT PHILIPSLAND - Het wandelseizoen in Flupland gaat binnenkort weer van start. Op zaterdag 16 maart organiseert Sportdorp Sint Philipsland de eerste wandeltocht van dit jaar op het eiland. De routes zijn uitgestippeld in en rond het dorp. Ook wordt er een stukje Brabant bij betrokken. 

6 uur geleden
Brandweerboot ingezet bij medisch noodgeval bij een brug Oud-Vossemeer

OUD-VOSSEMEER - De reddingboot van de brandweer Tholen is vrijdag aan het einde van de middag ingezet om te helpen bij een medische noodsituatie. Ook de brandweer van Nieuw-Vossemeer werd ingezet.

11 uur geleden
Katten met de naam Simba raken het vaakst vermist en andere feitjes

ZEELAND - In Zeeland zijn vorig jaar 329 katten vermist geraakt. Drie vierde van deze spoorloze katten zijn weer teruggevonden, maar de resterende 82 katten waren aan het einde van 2023 nog steeds zoek. Opvallend genoeg worden in onze provincie de minste katten vermist. Katten met de naam Simba liepen het vaakst van huis weg.

14 uur geleden
Vooraankondiging participatiebijeenkomst en ter inzage legging Ontwerp Omgevingsvisie

THOLEN - In 2023 hebben we een concept omgevingsvisie gepresenteerd, ter inzage gelegd, participatiebijeenkomsten georganiseerd en hierover met de gemeenteraad gesproken. Van inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties ontvingen we daarop veel inspraakreacties. Die leidden er toe om een tussenraadpleging te houden. Het gevolg hiervan is dat we nu een Ontwerp Omgevingsvisie hebben gemaakt, waarin we de hiervoor vermelde ingebrachte reacties hebben verwerkt.

1 dag geleden
Heinenoordtunnel (A29) dit weekend in beide richtingen afgesloten

BERGEN OP ZOOM/THOLEN - Reis je dit weekend over de A29 richting Bergen op Zoom of Rotterdam? Dan kun je niet door de Heinenoordtunnel. De tunnel is het hele weekend afgesloten voor nieuwe werkzaamheden. Hierdoor moet het verkeer rekening houden met omleidingen en extra reistijd.

1 dag geleden
Vanavond kun je meepraten over de nieuwe groene ontmoetingsplek

THOLEN - De perenboomgaard aan de Luchtenburgseweg wordt binnenkort omgetoverd tot een groene ontmoetingsplek, zo werd vorige week bekend. Wil je meer weten over dit plan of het ontwerp bekijken? Dan ben je vanavond op 29 februari welkom tijdens de inloopavond in het gemeentehuis.

2 dagen geleden
Dieven op heterdaad betrapt bij stelen spullen van bouwterrein Stalland

SINT-ANNALAND - Drie mannen zijn woensdagavond gearresteerd omdat ze spullen meenamen vanaf een bouwterrein aan de Tienhoven. Het gaat om twee mannen van 31 en 32 jaar oud uit Sint-Maartensdijk en een 42-jarige man uit Nieuw-Vossemeer.

2 dagen geleden