Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

VrijMiBoTho 2022 gaat door!

VrijMiBoTho 2022 gaat door!

THOLEN - Na drie keer uitgesteld te zijn geweest, kan het eindelijk weer; de VrijMiBoTho (Vrijdagmiddagborrel Tholen) op de Scheepswerf M. van Duivendijk kan dit jaar door gaan. Door corona werd het evenement drie keer uitgesteld, maar nu heeft Stichting Tholen Unighted, de organisator van de vrijdagmiddagborrel, er vertrouwen in dat de pandemie geen roet in het eten gaat gooien. ‘’We gaan er gewoon voor.’’

 

‘’Het is fantastisch dat het weer kan’’, vertelt Vincent van der Male, één van de medeorganisatoren van Tholen. ‘’Tholenaren hebben het gemist. Nu zien we elkaar na twee jaar ook eindelijk weer.’’ Hij gaat er vanuit dat corona in de zomer geen probleem zal zijn. ‘’Die kans is er natuurlijk wel altijd aanwezig. Als er maatregelen bij komen, dan volgen wij die op. We doen wat er nodig is zolang het door kan gaan.’’  

Dj’s
De borrel zal aan het einde van de middag beginnen en doorgaan tot diep in de avond. Er zal van alles aanwezig zijn om er een gezellige, zomerse avond van te maken. ‘’Denk maar aan foodtrucks, goede cocktails, livemuziek en hopelijk ook heel veel zon.’’ De muziek zal komen van verschillende DJ’s die hun platen draaien op de scheepswerf. ‘’Wie dat zijn, kan ik nog niet verklappen, maar er zitten DJ’s tussen waarvan hun nummers op plaats 1 hebben gestaan in de top 100.’’

Verbinden

Het is voor de 7e keer dat de vrijdagmiddagborrel georganiseerd wordt. De VrijMiBoTho is in het leven geroepen om ondernemers en inwoners met elkaar in contact te brengen. De eerste editie vond plaats in het Gasthuiskapel. ‘’Oorspronkelijk werd het gehouden voor 100 man. Toen kwamen er meer dan 200 op af en werd het nogal krap in de kapel.’’ De edities die daarna kwamen, werden gehouden op de haven en het oude C1000 gebouw. De laatste edities vonden allemaal plaats op de Scheepswerf Duivendijk. ‘’Een mooiere locatie vind je niet. Het is ook een locatie die meer aandacht verdient dan dat het krijgt’’, vertelt Vincent. 

Tholen Unighted

De VrijMiBoTho wordt georganiseerd door Stichting Tholen Unighted. De stichting is in 2019 opgericht door Vincent samen met Martin de Waal (ook wel bekend als DJ Ostrea) en Martine van de Veld. De stichting heeft als doel om mensen te verbinden via de VrijMiBoTho en mogelijke andere evenementen op het eiland. 

Op het moment zijn zij druk bezig met het organiseren van de VrijMiBoTho. ‘’Voorlopig houden wij het hier ook bij. We zouden graag ook andere dingen organiseren, maar eerst maar eens kijken hoe dit afloopt.’’ Het organiseren van de VrijMiBoTho kan nogal wat stressvolle momenten leveren. ‘’Maar dat heb ik er wel voor over. Je ziet dat iedereen er heel enthousiast over is en je doet het voor de gemeenschap. Dat is het leukste en vooral ook het mooiste eraan.’’ 

Vrijdag 17 juni, rond 16:00 uur zal de Vrijdagmiddagborrel Tholen plaatsvinden op de Scheepswerf M. van Duivendijk. Entree kost €5. Een deel van de opbrengsten zal gaan naar het lokale goede doel op Tholen. Dat zal binnenkort op de Facebook-pagina van VrijMiBoTho bekend gemaakt worden. 

Meer uit Tholen

Energietoeslag van 1300 euro voor Thoolse inwoners met een laag inkomen

THOLEN - Met een laag inkomen kan het lastig zijn om de energierekening elke maand te betalen. De gemeente Tholen helpt deze inwoners met een energietoeslag van eenmalig 1300 euro. Inwoners van onze gemeente kunnen vanaf 15 december de energietoeslag aanvragen. Vorig jaar lag dezelfde toeslag nog op 800 euro.

3 uur geleden
Na 3 jaar uitgeschreven worden voor woning: Zeilstra kaart 'knelpunten' aan

THOLEN - Roy Zeilstra van GroenLinks-PvdA Tholen heeft vragen gesteld aan het gemeentebestuur over de lange wachttijden voor huurwoningen. Hij vindt dat er aandacht moet worden besteed aan enkele 'knelpunten' bij Zuidwestwonen.

6 uur geleden
Groen licht voor tweede woningbouw in Stavenisse aan Molendijk West

STAVENISSE - Stavenisse krijgt de komende jaren veel nieuwe woningen bij. Naast een nieuwe woonwijk in Poststraat-Zuid krijgt ook Molendijk West nieuwe huizen. Het plan omvat de bouw van 10 betaalbare (starters)woningen aan de Molendijk West, inclusief de verbreding van een deel van deze weg. 

8 uur geleden
Veertig procent van de Zeeuwen voorstander van meer kernenergie

ZEELAND - De Nederlandse bevolking is in de afgelopen drie jaar positiever gaan denken over het gebruik van kernenergie. 36 procent van de volwassenen vindt dat Nederland meer kernenergie moet gebruiken, tegenover 25 procent in 2020. Inwoners van Zeeland, waar de enige kerncentrale momenteel staat, zijn het meest positief over kernenergie. Dat meldt het CBS op basis van het onderzoek Belevingen 2023.

11 uur geleden
PVV-winst komt niet als een verrassing voor Fase (VVD): 'Zag het al aankomen'

THOLEN - Het besluit van Dilan Yesilgöz om niet samen te werken met de PVV in een nieuwe regering, valt niet goed bij sommige VVD-afdelingen. Op Tholen moet de VVD-fractie nog bijeenkomen om de verkiezingsuitslag te bespreken. Hoewel de winst van de PVV voor VVD-fractievoorzitter Anco Fase geen verrassing is, benadrukt hij dat het te vroeg is om in paniek te raken.

1 dag geleden
Voetbal: WHS lijdt grote nederlaag, Tholen en Smerdiek spelen thriller [SPEELRONDE 9]

THOLEN - Wat gebeurde er zaterdag 25 november allemaal in het amateurvoetbal? In dit overzicht zetten we de uitslagen en programma's van de Thoolse voetbalclubs op een rijtje. Dit is een samenvatting van speelronde 9.

1 dag geleden
Welke kandidaten kregen de meeste stemmen op Tholen? [TWEEDE KAMERVERKIEZING]

THOLEN - De definitieve uitslag van de Tweede Kamerverkiezing is bekend en daarmee kunnen we de balans opmaken. Welke kandidaten wonnen de meeste stemmen op Tholen? En hoeveel stemmen heeft Tholenaar Geert Hogendoorn gekregen?

1 dag geleden